Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mohu uvést celkem názorně, jak podobné hrozby "pomáhají" trhu s byty.

V tuto chvíli disponujeme dosti vybydleným bytem na slušné pražské adrese.

Rekonstrukci nelze pořídit pod nějakých 0,6 mil CZK , za méně peněz by to už byla jen Potěmkinova vesnice.

Stačí podívat se na Piráty, do Berlína ... a je to jasné. Rekonstruovat se zatím nebude. Raději prázdný byt než byt s regulovaným nájemníkem, co má "lidská práva" a "nárok na přiměřené bydlení".

Další byt bude dočasně volný, pak ho ale budeme v přesném termínu potřebovat v dobrém stavu. No tak v něm ty dva roky nikdo nebude, nebudeme riskovat, že se nám ho nepodaří uvolnit.

-

Snad se podaří vymyslet nějaký postup s podnájmem místo nájmu, jinak budou další byty - pokud je uvolní dnešní poměrně spolehliví nájemci - jen pro kamarády a rodinné příslušníky. Pro jistotu.

-

Sečteno a podtrženo: protože nemáme pocit právní jistoty, zmizí nebo bude omezeně dostupných pět nebo šest bytů. Poděkujte Hřibovi.

4 0
možnosti
TK

V civilizovaných zemích je běžná roční daň z takovýchto nemovistostí 1..3%. To pak majitelé začnou uvažovat trochu jinak. ;-)

0 0
možnosti
VH

Chybí mi aspoň krátký popis důvodů, proč tak nízké úrokové sazby. Protože Euro. Marka by měla hodně jiné úrokové sazby než Lira.

0 0
možnosti
Foto

Chtěl bych s vámi projednou souhlasit. Ale zkazila jste si to obou nevysvetlenou poznamkou o Piratech.

0 0
možnosti
JL

Zajimavy clanek, pani Sichtarova. Pisete to v CR, kde je sice "trzni hospodarstvi" postavene zahranicnim kapitalem. Tedy, tady se nic jeste nemeni.

Jenom ze.....!!!??

Puda mimo tohoto hospodarstvi je v plne sile socialisticka. Stat jiz nam organizuje vse, co je potrebne pro obcana teto zeme. Odbory diktuji cenu hodiny bez rozdilu produktivity. Prikazy co podnikatel muze a co nesmi se dotykaji meze, kterou podnikatel nemuze prekonat, jinak zkrachuje. Pro nevedome pripominka o zmene klimatu a rozhodovani tech pravych co mame a musime delat.

To je jen malicka ukazka ceskeho socialniho systemu. Vsech tech diskutujicich se ptam, zda sami mohou nam ukazat jen cast organizace zivota bez socialnich DIKTATU. Tedy co MUSIM podporit bez moznosti osobniho ovlivneni??

Myslim tim skutecny zivot podle osobniho rozhodnuti a se statem, ktery mi umozni se spravne rozhodnout. Ja tomu rikam, zivot svobodneho jedince

3 2
možnosti
Foto

O správnosti rozhodnutí svědčí jediné, že ho ve zdraví přežijete.

0 0
možnosti

Trzni fanatik je podle me v podstate totez co komunista, je z druhe strany... spousta lidi u nas by jiste z vlastni zkusenosti mohla vykladat x pribehu o tom, jak statni vlastnictvi nefunguje, a take jak soukrome podnikan, vlastnictvi nefunguje, dava lidem nesmyslne, nekvalitni vyrobky, sluzby, ze si clovek posteskne i po dizajnove nevzhlednem socialistickem vyrobku, co alespon vydrzel. Pokud soukrome funguje, neni duvod jej nejak omezovat, pokud funguje statni, tak uplne stejne neni duvod jej privatizovat a je to uplne stejna hruza jako zbytecne zestatneni soukromeho majetku. je to proste skoda. Fanaticke vyznavani kapitalizmu je podle me rovne fanatickemu komunizmu co do utopie. Ted zijeme v kapitalizmu, a ten vseobecne vyzaduje prisny dohled statu, jinak se z neho stava nelidsky system. Lidsky je proto, ze podleha civilizovanym, k obcanum ohleduplnym zakonum. Dokonce i ten trh musi byt regulovany, protoze by sam sebe zahubil vytvorenim monopolu. Na tom je take videt, ze trh sam o sobe je hloupy. Lide si mohou zvolit zastupce, kteri omezi co jim prijde vhodne pro obcany zeme. U nas je napriklad omezene vlastnictvi zbrani? To je hruza, ze clovek nemuze vlastnt kanon, nebo 10 samopalu, co? Nekde by trebas chteli omezit vlastnictvi nemovitosti k pronajmu, protoze jej lide zneuzivaji jako zbran proti svym spoluobcanu, kdy jejich nepronajimanim sroubuji ceny nahoru a jejich spoluopbcane trpi, stradaji. At si kazdy stat omezuje, co chce, soukrome vlastnictvi neni buh, vysledkem jeho fanatickeho ochranovani je spousta znicenych zivotu podobne jako v systemu pod komunistickymi fanatiky.

3 6
možnosti

Tak zkuste vysvětlit třeba ... těžko vybírat z těch blbostí..., jak lze někoho týrat tím, že mu nepronajmu byt?

Může si přeci pronajmout byt jiný, byt úplně jinde, koupit si byt, postavit si dům.

10 2
možnosti
JS

Nejen v Nemecku. Volebni program Demokratickych kandidatu na prezidentstvi v USA. V podstate totozny u vsech : Za kazdou cenu odstranit Trumpa. Vseobecne (socialisticke) zdravotnictvi, placene statem. Znarodneni, nebo rozbiti velkych firem a bank. Vysoke skoly zadarmo. Podstatne zvyseni dani (at plati bohati ). Minimalni mzda $15 /hod s procentnim narustem. Bezuhlikova energetika (New Green Deal). Otevrene hranice, (migrace je lidske pravo) .Snizeni vydaju na zbrojeni. Omezeni podpory Izraele (disinvestment), dohoda s Palestinci. Cenzura internetu (hate peach). Genderove silenstvi (transgender branci do armady). A jsme kde? V komunizmu ? Narod pomalu zpracovavany levicovou propagandou a skolstvim (od zakl. skoly az po university).

9 0
možnosti
JL

Pane Sinnreichu. Ti demokrate, specialne ti starsi, vi o moznostech ziskani obrovske sily v rozhodovani nad celymi Spojenymi staty. Protoze, socilismus je sila "elity". Chteji diktovat vsem, jak maji zit.

Jedina zachrana proti uchopeni moci, je druhy clanek prav v Ustave USA. Ten Jefferson spolu dalsimi, vedeli o lidske neresti hromadit silu a rozhodovat. Proto ten clanek v Ustave je.

1 0
možnosti
MS

Milá paní Šichtařová,

ale pokud jste ekonomka, musí Vám být jasné, že lapálie s byty v Berlíně je jen malá špička ledovce. Ano, máte pravdu, je to ekonomický nesmysl. Ale vezměte zamysleme se nad ekonomickým nesmyslem zuřivého prosazování elektromobilů a vůbec elektrických vozidel v masovém měřítku a postupném zákazu spalovacích motorů (nejprve tedy dieselových a následně všech). Má spasit planetu zemi od ekologické katastrofy. Takže zatímco ve všech rozvojových zemích jezdí zcela bez kontroly 90% všemožných zastaralých vehiklů a nikomu to nevadí, tak v Evropě patřící do EU se předpisy zpřísní tak, aby nakonec jezdily jen elektromobily. Vzhledem k počtu vozidel v rozvojových zemích a jejich velmi neutěšeném technickém stavu pak způsobují více než 95% znečištění ovzduší na zemi. No ale tuhle byla v odborném německém časopisu studie nákladů a elektromobil má plánované náklady (pořízení, nabíjení, údržba, výměna baterií atd.) v přepočtu až 19,00 Kč /km za dobu své životnosti !!! Dokážete si představit větší ekonomický nesmysl než provozovat takový krám !!! A to někteří zelení šílenci chtějí zavést povinnou "elektromobilizaci" i na dodávky a nákladní automobily.

Je zřejmé, že pokud k něčemu takovému dojde, musí si země jako Rusko, Čína, Indie, Brazílie a potažmo celá Asie, Jižní Amerika a Afrika mnout ruce a říkat si, to jsou ale v té Evropě pitomci. Dokážou totiž přepravovat osoby a náklad přibližně 5x levněji než v Evropě. Ekonomická výhoda je zřejmá.

Podobných nesmyslů je pak v Evropském multi-kulti rybníku mnohem více.

11 0
možnosti

Ono je to celkem jedno, bohužel. Centrum světa už dávno není v Londýně a Paříži, o bruseli ani nemluvě.

Teď si jen vybíráme, jak rychle a za jakou cenu se staneme zábavním parkem pro čínské turisty.

0 0
možnosti
JC

A přitom je to tak jednoduché: příliš mnoho lidí chce v tom Berlíně bydlet. A když je něčeho málo, tak cena stoupá. To je příliš logické, aby to socialisté pochopili.

10 0
možnosti

Ale oni přeci mají lidské právo na bydlení tam, kde si ukážou!

Právoooo!

Je to tak. Lidská práva jsou nejšílenější zbraň hromadného ničení.

8 0
možnosti
JC

Západ naší několika desetiletí trvající zkušenosti nevěří. Myslí si, že ten socialismus vybudují. My jsme jen hloupí, kteří to neuměli. Oni ale za pět let prozřou, až nikdo nebude to takových bytů se zastropovaným nájemným investovat.

1 1
možnosti
JK

Že to začíná socializmem s lidskou tváří to ještě neznamená, že to neskončí tváří nelidskou.

0 0
možnosti
  • Počet článků 684
  • Celková karma 43,57
  • Průměrná čtenost 20213x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články