Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LD

Paní Šichtařová se už posunula od analytičky k aktivistce. Dělá přesně to, co kritizuje. Vše špatné k nám podle ní přichází ze Západu a hlavně z Bruselu a teď i USA. Ano liberální demokracie není ideální, ale nic lepšího neexistuje a mohou se tam vyjadřovat i protichůdné názory. Na Východě totiž žádné seznamy nepohodlných nedělají, tam je rovnou likvidují. Ale to nám paní Šichtařová decentně zamlčuje.

2 5
možnosti
Foto

jen ego nestačí - a takovéto články trikoloře také nepomohou.

1 0
možnosti
JK

Vážená Threekolóro Šichtařová. Asi jste zjistila, nebo vám bilo porazeno, že nejlepší PR bude na začátku se zaštítit známými jmény a pootočit si jejich osud na ten svůj a milióny fanoušků jsou v kapse. Měla by jste odvahu jim říci do očí to, co tady píšete, s čím je tady srovnáváte? Myslím, že Alice Cooper by šel hned sedět. Neštítíte si přivolat na svou obhajobu i pankáče, vy která jste pravý opak jejich ideologie. Uděláte jim přednášku o ekonomii?

Fakticky mě to nakrklo, absolutní neúcta politiků (i těch budoucích, že) k čemukoli co se může pro kampaň využít, je něco hnusného a mám nutkání vás převléct za netopýra a podstrčit Ozzimu. Takový politik u mě skončil, ještě než začal. Nejste pankáč, ani rocker, jen had užírající trochu záře opravdových hvězd.

https://manipulatori.cz/vladimir-pikora-a-marketa-sichtarova-zkazopravci-ceske-pop-ekonomie/

P.S.: A to jsem se držel, že jo.;-)

1 7
možnosti
JK

Oprava: "bylo", neměl jsem namysli násilí.;-)

0 2
možnosti
Foto

Vážená paní Šichtařová, baví mě číst Vaše články, protože se (jako ekonom) díváte na svět (jistě správně) z hodně jiné strany, než já. O české manipulaci lidí těmi, kteří neunesli, že nebyli svobodně zvoleni, není pochyb, beru to tak, že taková situace může být pro každého z nás užitečná a podnětná. K dnešnímu Vašemu článku mám ale malou připomínku, že se mi nezdá, jak píšete, že Čína filizofii neřeší. Vedle čínské "demokracie" je totiž už také známo, že čínští občané podle vlastních sympatií elektronicky udělují kredity nejen sobě navzájem, ale i vybraným firmám, a takové "demokratické hodnocení" stát samozřejmě eviduje a zohledňuje... Takže nejen v USA, nejen trollové, nejen seznamy. Podle zprávy OSN stojí svět na prahu šestého hromadného vymírání druhů včetně člověka na planetě Zemi, z mé strany viděno možná právě proto, aby si každý v sobě uvnitř (buď uprostřed, kam ukáže, když řekne já, nebo výš, či dokonce nejvýš a to je ve své hlavě) uvědomil, co je pro jeho život na prvním místě v žebříčku hodnot a podle toho začal jednat. Rozhodně nemyslím, že by měl člověk přírodu, slabé a postižené zachraňovat, postačí, když nebude dál škodit. Tak bychom ve společenském klima mohli začít vnímat jako "in" etické a šlechetné jednání každého, namísto posilování módního zdání, že život chytrých civilizovaných lidí musí být věčným bojem o nekonečný růst, kde člověk je člověku vlkem. Včetně právě platných seznamů. Děkuji Vám s úctou R^.

0 0
možnosti
Foto

Jooo, za komunistu bylo spatne, ale ted je to podobne. Kdyz prectete tenhle standartni kryptokomunisticky vykop, nema cenu dal pokracovat...Rv

3 11
možnosti
VS

"Trumpa liberálové nenávidí a nejraději by ho anihilovali, přestože si ho většina demokraticky zvolila."

Nepravda, zvolila ho menšina.

1 3
možnosti
Foto

Nejen ze ho zvolila mensina, ale lide ho maji pravo kritizovat a v pripade nutnosti i zadat jeho odstoupeni. Ale to kryptokomunistickemu demagogovi nevysvetlite...R^

0 9
možnosti
RP

Seznamy není nic nového. Například před cca 25 lety, za prezidentování Billa Clintona nátlakové organizace v USA vytvářely seznamy bank, které se v poskytování hypoték na bydlení řídily podle ekonomických propočtů. Konkrétně nedávaly hypotéky hodně černochům a mexikáncům a méně bílým, když jim z ekonomických výpočtů vycházelo, že by tu hypotéku nemuseli splatit, protože černoši a mexikánci tehdy byli v průměru ekonomicky slabší než bílí.

Tyto banky byly nátlakovými organizemi obviněny z diskriminace a následně byl na ně a hlavně na jejich klienty pořádán veřejný hon přesně tak, jak píše paní Šichrtařová. Klienti byli veřejným nátlakem tlačeni a dotlačeni k tomu ,aby od takové banky odešli. Výsledek byl ten, že banky dávaly černochům a mexikáncům vědomě hypotéky na bydlení i tehdy, když bylo jasné, že ty hypotéky nedokáží splácet.

Jak to dopadlo, je známo. Banky, aby hned nekrachovaly, vytvořily z těch špatných i dobrých hypoték sekundární investiční produkty a rozprodal\y je po světě s cílem naředit to riziko a přežít tak co nejdéle. kritické množství nespaltitelných dluhů bylo v těch produktech dosaženo v tuším 2007, kdy to krachlo a nastala měkolikaletá globální ekonomická krize.

Mimochodem ,jedním z právníků jedné nátlakové organizace s jménem Acorn byl nějaký Barack Obama. Neznáte ho dnes někdo?

18 0
možnosti
Foto

J15a57n 72H44i44n11k

8. 6. 2019 11:44

Je někde vytvořen seznam těch elfů?

2 0
možnosti
JK

Je vůbec někde vytvořen nějaký seznam ?

1 0
možnosti
PK

Bohužel, to je to co jsem těžko chápal ve státech, že to je možné, přesně podle vašeho blogu. A u nás, no, když ústavní soud pochválí majitele restaurace, že ubytuje a napojí lidičky dle jeho politického názoru, pak je to s našim soudním systémem asi podivné a vůbec bych se nedivil,kdyby vznikl seznam Dotýhospodynelez.cz. Karma za blog a názorR^R^R^

17 0
možnosti
TK

Ano, to co tu vzniká, by šlo bez nadsázky nazvat studenou občanskou válkou. Tedy občanskou válkou vedenou zatím nenásilnými prostředky. A ÚS to legitimizoval. :-/

2 0
možnosti
Foto

Vaši vysokou karmu si ostatně vysvětluji:

- volbou témat

- jejich bravurním zpracováním tak, jak to chce slyšet většina čtenářů,

- tím, že jste hezká

4 1
možnosti
  • Počet článků 684
  • Celková karma 43,24
  • Průměrná čtenost 20213x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články