Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Když je řeč o seznamech, tak by mě zajímalo jak se stavíte k seznamům klausiána A.B. Bartoše?

11 1
možnosti
Foto

Na totéž jsem se chtěl zeptat, předběhl jste mne. R^

7 1
možnosti
PD

Internet vznikl jako myšlenka jednoduchého a rychlého šíření informací. jenže totalitáři si uvědomili, že získali do rukou úžasný nástroj kontroly. nejen, že mají důkazy o závadném smýšlení, ale ony jim ty závadové osoby ty důkazy samy posílají na stříbrném podnose. Za totáče se říkal následující bonmot: "když si něco myslíš, tak to neříkej. Když to řekneš, tak to nepiš. Když to napíšeš, tak to nepodepisuj. Když to podepíšeš...tak se nediv". A platí zase, dokonce i ve společnosti, která si říká demokratická

19 0
možnosti
JK

Srovnáváte nesrovnatelné. Seznamy nepohodlných kapel si u nás vytvářela totalitní moc, která zkrátka jejich produkci pod trestem zakázala. Kdežto v USA, jak sama píšete "je nyní módní vytvářet seznam firem nikoli podle spokojenosti klienta, ale podle údajného politického přesvědčení firmy. Zákazníci jsou pak vybízeni, aby odešli ke konkurenci se „správným“ politickým názorem". Z toho plyne, že těm nepohodlným firmám v USA nikdo nezakazuje působit na trhu a zákazníci ke konkurenci odcházet nemusí.

Nemyslím si, že byste si nebyla vědoma demagogie, kterou šíříte. Potom je ovšem ta demagogie záměrná. A to jsem vybral jen jeden příklad z vašeho textu, který se demagogií jenom hemží.

Na druhé straně je jasné, že za takových okolností budete pro oba Klause velkým přínosem.

13 13
možnosti
Foto

V roce 1989 jsem si myslel, že v demokratické a svobodné zemi nemají žádné takové seznamy místo. Teď už vím, že nezáleží na režimu, ale na lidech. Změna režimu není všemocná, když Kvapilové a jemu podobní zůstávají.

11 5
možnosti
Foto

Možná jsem nějakým způsobem izolovaný od všech těch popisovaných seznamů, nevím (a nestydím se) ani o jednom z nich. Seznamy ale existovaly vždycky, já si třeba často napíšu, co mám koupit. Přeceňovat podobným způsobem jejich význam mi připadá takové, jak jen to napsat, dětinské.

Tenhle text je velmi, velmi podobný, jako by ho napsal sám pan V.Klaus mladší.

Píšete texty spolu nebo jenom jeden z vás?

Ovšem, možná se mi to jenom zdá.

13 10
možnosti
MB

Máte pravdu! Těch nepochopitelností je v poslední době více. Já kupříkladu kroutím hlavou nad podporou vznikajícího spolku - páně Klause Juniora ! Trikolóra, to zní tak vzletně - Seznamy pohodlných se taky začínaj již tvořit ! I ekonomů je třeba - Možno se začít Dvořit ! Co Vás k tomu vede? Dobýt - Dobít ? Politické nebe ? ... :-)

6 4
možnosti
AL

Politická scéna má být barvitá.

Držím jim palec.

Bezva den, Miroslave. :)

3 2
možnosti
PN

No, kdysi se dělaly seznamy židů, které se později projevily jako poukázka na cestu do koncentráku. Od té doby jsou někteří lidé na seznamy docela citliví. Takže pan ředitel školy nemůže odpovědět, kolik má ve škole Romů, protože neexistuje seznam. Pokud ovšem nějaká neziskovka rozdává Romským studentům notebooky, najednou žádný seznam není potřeba a identifikovat Roma od Neroma není žádný problém. Každopádně dělat jiné seznamy také není jednoduché. Udělat seznam například nesolidních firem ve stavebnictví je o žalobu a je úplně jedno, jestli bude sestaven poctivě anebo nikoli. Dalo by se o tom psát hodně.

Jsem docela zvědavý, jak dlouho potrvá, až se někdo zeptá, jak má poznat černocha když na ně není seznam a jak ho tedy má rozlišit od bělocha bez databáze.

6 1
možnosti
JK

Seznamem nesolidních firem byste snadno potopil i solidní firmu.

0 0
možnosti
Foto

Od Vás zase obvyklá dávka manipulace.

Napřed dáváte do roviny státní seznamy tedy závazné a seznamy, které někdo vytváří na dobrovolné bázi.

Například na tom seznamu, kde se řadí firmy co řádně generují zisk, platí daně tam kde mají a fungují prospěšně pro společnost nic závadného nevidím, naopak právě podporou takových firem se západ dostal tam kde je.

K té Číně: Číně klesá tempro růstu s tím jak e zvyšuje v absolutních číslech její výkon. Tedy to tam probíhá jak to proběhlo ve všch vyspělých zemích-napřed rychlý růst, který po dosažení určité úrovně zpomaluje. Čína když se ekonomicky přiblíží zemím Eu (alespoň těm nejchudším) tak růst její ekonomiky zpomalí. navíc Čínu doženou požadavky jejich zaměstnanců, protože je potřeba říct, ž růst Číny je především dán tí, že mají levnou pracovní sílu bez řádné nemocenské, bez důchodů atd.

Navíc Čínu zastaví i stárnutí populace-politika jdnoho dítěte sice krátkodobě pomohla k růstu, ale v louhodobém hledisku můžeznamenat sž kolaps ekonomiky.

10 14
možnosti
AL

Kdysi se jim říkalo udavači, práskači a konfidenti STB.

Občas dostali přes ... ústa, a to tak, že si nemohlo vzpomenout od koho.

Dnes si říkají Elfové, podepisují se tak pod svými výtvory a ještě jsou na to patřičně hrdí.

A jak jinak, média je tlačí v před, jako novodobé hrdiny.

Přežili jsme práskače, přežijeme i "Elfy".

Karma.

R^

46 4
možnosti
AM

A94d72a18m 54M19a63l95ý

7. 6. 2019 8:29

Co nového u Klausů v kuchyni?

7 11
možnosti
Foto

Jasně, Vy právě dokazujete pravdivost nebezpečí paušalizování. Projevím nějaký svůj názor, který se mainstreemu nelíbí, a už mne označíte za ruského trolla, kuchaře u Klausů, nácka, homofoba, a jak se který ten šajtan jmenuje.

14 2
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,35
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články