Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Směšujete dohromady hrušky a jablka. Aktuálním problémem je, že demokracie je sice optimální politicé uspořádání. Nedokáže ale vyřešit fakt, že občané/voliči jsou velice rozdílní a velá část z nich prostě nechce, nebo nemůže přemýšlet d rámec sv rodiny.

Ja se máme bránit trollům z Ruska, když ovlivňují polovinu voličů? Když voliči nemají, ani nehledají informace a 70% z nic se spokojí s nadpisem v Blesku?

10 20
možnosti
JK

Žádní trollové z Ruska nejsou, to je jen pohádka pro hloupé ovce.

Vládnoucí elity potřebují mít nepřítele, na kterého mohou hodit svou neschopnost.

17 5
možnosti
VD

Kříže se nemění, jen příjmení a jména ...... .

Seznamy dělali, za Francouzské revoluce, za bolševiků, za gestapa, za komunistů a už je tvoří také neukojení, po moci hladoví verbální liberálové.

Funguje to tak na celém světě i v té pro nás vzorové Americe.

Bohužel, proti tomu je demokracie slabá - dotyční její svobody zneužívají, zaštiťují se jí a v jejím jméně začínají vytvářet totalitu a teror.

Teoretici tvrdí, že demokracie buď neexistuje a nebo jen velice krátce, protože vzápětí se zvrhne v nějakou formu oligarchie, totality a nakonec tyranie.

A historie to jen potvrzuje.

:-)

27 1
možnosti
JK

Jde o to, kteří teoretici to tvrdí. A nechápu, proč si kdekdo libuje v podobných teoriích. Přijde mi to takové sebemrskačské. Demokracie je tak slabá, jako jsou slabí lidé.

3 3
možnosti
LL

Každý kdo porovnává dnešní protestující s kolaboranty před rokem 89 je buď mladý a neví o tom nic a nebo je to demagog. Myslím že pro autorku platí obojí.

7 13
možnosti

Kde vidíte takové srovnání?

Autorka jen připomíná, že tu už zase máme někoho s patentem na Pokrokovou Pravdu, kdo upozorňuje na ty, se kterými by si slušný člověk neměl zadat, jinak bude pokrokově popliván, vyválen v bahně atd.

.

A ono je celkem jedno, jestli někdo před dávnými lety pracoval pro příslušný odbor ÚV KSČ nebo dnes pro nějakou tu HateFree. Stále stejná lidská špína.

20 1
možnosti
MT

R^R^ Dal jsem 10x karmu, i kdyz vim ze se objevi jen jedna...

4 1
možnosti
KAS

http://www.znamysoudce.cz - včele dooručuji! JIž léta poctivě vyplňuji...

2 0
možnosti
PA

no, nejsem úplně přítel anonymních hodnocení čehokoliv. Stále mi to evokuje anonymní práskání...

1 0
možnosti
TK

Když vidím to množství demonstrantů a jejich vlajku EU rozvinutou přes půlku Václaváku, tak jako by tam ležela rudá vlajka se srpem a kladiven. Opět se tu chce někdo dostat k moci tak, že nám násilím vnutití nějakou ideologii a opět s bratrskou pomocí ze zahraničí. :-/

Já bych řekl, že se k nám opět blíží něco jako únor 48, jenže tentokrát ze západu. Možná už tyhle (předčasné?) volby. Někdo tomu bude fandit ve své mladické naivitě, někdo proto, že cítíí šanci chytnout vlnu a dostat se nahoru, většina je opět tak trochu zmatená propagandou a říká si, že snad o nic nejde. Ale skoro všichni budou za pár let nemile rozčarováni. Ale už to nepůjde vzít zpět. :-/

26 4
možnosti
PA

Byl jsem tam a to jsem opravdu velký EUbijec :-) Na druhou stranu si nedokážu představit jen tak přihlížet tomu ... ani psát se mi ten hnus nechce, promiňte...

2 1
možnosti
IM

I14v42a83n 39M48i63n98á69ř

7. 6. 2019 19:43

Ze západu k nám skutečně přichází - socialistická forma neolevičáctví. Nelze se divit, že V4, která si prožila dvougenerační totalitní teror .. tomuto směru rozhodně nefandí.

27 1
možnosti
JZ

Pani Šichtářová, co byste řekla seznamu Židů, ktery vytvořil Adam B. Bartoš. Já osobně jsem se také dostal na jistý seznam Židů a jsem na to pyšný.:-)

5 2
možnosti
Foto

Teď ještě jak to vidí ostatní na seznamu..... jestli jsou pyšní, že se o místo dělí právě s Vámi....

1 0
možnosti
KT

Nevím, nevím, ale nemá paní autorka v jednom z posledních odstavců protimluv, tvrdí-li že, čínská diktatura nedává svobodnému myšlení prostor a proto roste rychleji než Evropa, aby jedním dechem brojila proti diktatuře v Evropě?

12 5
možnosti
JK

Takových rozporů je v jejím textu víc.

8 3
možnosti
JZ

J64a10n 25Z65í46m97a

7. 6. 2019 18:03

Zdravím Markéto,. Bohužel mám tu zkušenost, jak jsou tyhle portály recenzí zneužitelné.

Nikomu to nepřeju.

https://www.lupa.cz/clanky/pomluvy-s-r-o-dobyvaji-cesky-internet-dejte-si-pozor-komu-verite/

https://janzima.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=278481

1 2
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,39
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články