Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OK

O69t53a 17K13i66n27c

31. 5. 2019 10:42

EU dozná nějakých změn, ale nerozpadne se.

4 2
možnosti
PK

Ne, dávám tomu jen 10 let;-D

1 2
možnosti
JB

J98i51r87i 73B82o40r

31. 5. 2019 10:30

Proč si stále někdo myslí že se Rakousko přidá k V 4? V 4 je pofidérní spolek postkomunistických zemí,kde se přemýšlí úplně jinak.

7 3
možnosti
Foto

Schválně, jak bude za 20 let vypadat paní autorka a jak EU. Já se toho asi nedožiji, leda bych zdědil dlouhověkost po pradědovi.

Vzhledem k ostatním katastrofickým scénářům paní autorky, které se jaksi neráčily naplnit, lze extrapolovat, že i zde jde jen - o co? Přání otcem myšlenky?

;-(

10 6
možnosti
SB

Naprosto mi není jasné, proč do toho taháte skutečnost, že paní autorka bude za 20 let vypadat jinak než teď (a s vysokou pravděpodobností bude mnohem méně atraktivní).

Všichni stárneme a za dvacet let nikdo z nás nebude vypadat stejně jako dnes. Někteří z nás tady už nebudou vůbec, jiní tady sice budou, ale budou vypadat jinak. Ani jeden člověk nebude této zákonitosti ušetřen.

Ti, kteří v roce 1948 jásali, že se Gottwaldovi podařil puč, nakonec zestárnuli a umřeli. A ti, kteří to považovali za tragédii, také zestárnuli a umřeli. To je prostě nezávislé na politických názorech příslušné osoby.

Tak mi není jasné, proč tohle vytahujete na paní autorku. Jakou má její stárnutí souvislost s tím, co ona píše?

2 1
možnosti
IM

I64v85a35n 58M13i53n92á85ř

31. 5. 2019 10:14

Na EU jsou stále děsivější její tendence - prosazovat rovnostářské neolevičáctví a integrovat islám. Jde o účelové a postupné rozmělnění evropské společnosti, nejhorší variantou multikulturalismu. V takto oslabené Evropě mohou pak skutečnou nadvládu ovlivňovat - špičky nejbohatší oligarchie.

10 2
možnosti
PS

Domnívám se, že dříve než přijde nějaký konflikt, nastane další finančně-ekonomická krize. A to bude poprask v EU ......

4 0
možnosti
Foto

Čím větší kolos, tím větší setrvačnost a tím menší šance na jakoukoliv zásadní reformu.

22 0
možnosti
Foto

Zde musím souhlasit. Příkladem toho je Rusko, resp. SSSR. Tam se zásadní reforma ještě nestala, minimálně od dob Petra Velikého.

Naštěstí v EU není Rusů zase tolik (zatím), aby mohli veškerým pozitivním změnám zabránit. ;-D

4 1
možnosti
OF

Ať žije EU ! Kdysi nějaký velký Čech řekl, že Poláci by chtěli pracovat jako Siciliáni a žít jako Američani.Nyní se tento závistivý sen splnil i nám..... pracujeme jako Siciliáni a žijeme si více než dobře. Díky EU. Čti mezi řádky , autorce se EU nelíbí.

Tak poslechněme paní Šichtařovou a vystupme z EU.

Ale co pak. ? Bude v Evropě zájem o naši hlínu na trpaslíky a kostelecké uzeniny ?

Tam, kde nám nevelí EU, ve školství a zdravotnictví, jsme dosáhli pozoruhodných "úspěchů". Lékaři , místo dělat taxikáře, jak doporučoval papa Klaus , prchají do Německa. Klaus je vzor paní Šichtařové. Ve školách budou učit inženýři, kteří se neuplatnili ve výrobě.....

V neděli pojedu na Svatý kopeček u Olomouce, a jako věřící nevěřící ,dám do kasičky stovku a budu se modlit za pokračování EU ...........;-D;-D;-D

10 9
možnosti
SB

Ondro, tady vůbec nejde o to, zda se paní Šichtařové v EU líbí, či nikoli.

Tady jde o to, že jak správně píše, o nutnosti reforem mluví už i ti nejzarytější zastánci EU. Podle mého názory ty reformy nejsou realizovatelné, ale o to nejde. Chci tím říci, že když už o nich mluví i nevětší zastánci EU, musí být situace skutečně na pováženou.

A co se stane, když se EU rozpadne?

Evropské státy nadále zůstanou sousedy a obchodními partnery. Budou muset najít nějakou jinou formu spolupráce. Když se rozpadla RVHP, též to neznamenalo, že Češi by se přestali ženit s Polkami, že Poláci by přestali jezdit na dovolenou na Balaton do Maďarska, že Slováci by si přestali kupovat bulharské broskve nebo že ty už by sis nemohl koupit gruzínský koňak.

Jestliže se současná EU dostane do neřešitelných problémů, tak se prostě rozpadne bez ohledu na to, že Franta si to přeje a Pepík naopak z toho má strach.

17 0
možnosti
SB

Perfektní článek, paní autorko.

Karma jako Brno.

9 1
možnosti
OF

Že jsi to ty...... nebudu kritizovat-:-P

0 0
možnosti
JV

EU udělala největší chybu rozšířením na východ a na Balkán. Kdyby zůstalo jen to jádro se Skandinávci bylo by vše v pořádku. S východem si natahali jen vši do kožichu .

6 6
možnosti
SB

Též si myslím, že za to, že Itálie, Francie, Španělsko nebo Portugalsko, tedy země ani východoevropské, ani balkánské, jsou zadluženy až po uši a že už to začíná být neúnosné, mohou Češi, Slováci, Bulhaři, Estonci a další národy, které tak geniálně uvádíte.

9 2
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 42,65
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články