Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DV

D39a78v66i41d 16V50l41k

17. 5. 2019 8:37

Problém je ,že města nesmyslně rozprodala svůj bytový fond nájemníkům a rezignovala na vlastní bytovou výstavbu. Byty prostě musí stavět i stát a města a rozumnými nájmy v těchto bytech regulovat výši nájemného. Města by neměla utrácet peníze za pak poloprázdné aquaparky, ale stavět bytové domy. V Uherském Hradišti malém okresním městě stojí dnes pronájem garsonky 9-10 000 měsíčně to je peklo. A jinak působení ČNB za poslední roky vidím jako malý podnikatel jednoznačně negativně, máme nejdražší úvěry a hypotéky v okolí, zmršili kurs Koruny atd.

12 8
možnosti
Foto

Jedině správné bylo to, co udělala města, část bytového fondu prodala nájemníkům a další část převedla na družsva. Jak vypadal bytový fond v době bylo zřetelně vidět. Nebyly peníze na udržbu, korupce kvetla, na byt se čekalo až deset let. Neudržované domy se bouraly a stavěla se sídliště kolem měst. Regulovat nájemné, znamené, že nájemné zaplatí jiný. Ve městě kde bydlím je vidět, jak bylo prospěšné domy prodat. Domy, které dostali nájemníci jsou opravené a to i ty domy určené k demolici. Domy, které dostalo družstvo jsou rovněž opravené a zateplené. Je vidět, že tohle byl jediný správný krok. Města nikdy ani v minulosti nestavěla bytové domy.

8 1
možnosti
MB

Nemám jiné vysvětlení, než to, že J. Rusnok je velkovlastníkem nějakého sídliště! Pořídil si jej v době nízkých % Hypa + pobídl k podobnému své zahraniční přátele = Neriskuj s Bitcoinem, nakup levně hlavně v Praze a Brně! Investice Super, kterou navíc jistí Vláda! = Nemožný Stavební zákon. Na něm, kdy nespala a makala - Pracovala již ministryně Karla Šlechtová spolu s odborníky, že ANO! Výsledek se dostavil! Zákon není - byty nejsou a nájmy tržně reagují. Jediná jistota zde ovšem je! = 4% Daň z nabytí nemovitosti. Vláda odborníků to říká jasně - Občane, my tě varujeme! Nebuď úsilný a svědomitý! Věř nám, pak ti bude lépe ... :-)

3 0
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 43,38
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články