Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

Jako vždy za mě karma. Vůbec si nedokážu představit, že by moje děti, které jsou ve věku 15 -18 let měli někoho volit. Když vidím o co se zajímají, co dělají a co řeší.

12 1
možnosti
PS

No jo, Vaše děti.... naštěstí nejsou všechny děti Vaše...

0 2
možnosti
Foto

Ohledně věku pro volební právo:

Já jsem vždycky říkal, říkám a budu říkat, že věk by se měl zvyšovat a ne snižovat. Za mě tak od jednadvaceti let.

Ještě lepší by bylo, kdyby mohli volit jen ti, kteří státu něco dávají. Tím myslím samozřejmě daně z příjmu. A pochopitelně i důchodci, kteří ve svém pracovně aktivním věku tyto daně platili.

Vůbec se mi nelíbí, že o chodu státu můžou rozhodovat lidé, co státu nic nedávají...

59 1
možnosti

A ženy na mateřské jsou podle vás nesvéprávné?8-o

0 4
možnosti
Foto

Perfektní článek R^ Díky :-)

18 2
možnosti
AN

Jak jste začala s tou levicí, skončil jsem se čtením.

1 0
možnosti
TG

:-/Skutečně projev velké inteligence....!;-)

11 0
možnosti
LV

Podle Vás je tedy tou nejpravicovější stranou KSČM, protože má největší podporu mezi konzervativními důchodci. To je skutečně konstrukce hodná blogera roku.

8 9
možnosti
Foto

Kde jste to sebral?

Konzervativní = mající tendenci zachovávat současný stav resp. dodržovat starší zvyklosti

8 0
možnosti

To je zase žblept. Už samotný nadpis. Obecní zastupitelstvo je na hony vzdáleno vládnutí, nebo vám snad vládne starosta? Druhá věc, v Rakousku toto funguje, takže to není výmysl našich politiků. Třetí věc, účelově manipulujete s termíny levice/pravice, jak se vám hodí. Ano, je to voda na mlýn diskutérů idnesu, protože ti tady jedou v podobném duchu, ale aspoň dle ekonomického programu STAN je v standardním pojetí typicky středová strana. Protože vůbec netuším, kam byste jinak zařadila ČSSD. Krajní levice? A KSČM by pak bylo co? Ultralevice? Není to ještě pořád málo?

Taky se mi nelíbí takové v podstatě urážení lidí s ADHD. Víte, že řada skvělých matematiků měla tuto psychickou poruchu?

4 10
možnosti
LB

1. Obecní zastupitelstvo je pro občana tak blízko vládnutí, že blíže už to nejde. Uliční výbory totiž byly zrušeny.

2. V Rakousku to funguje? Není maličkou manipulací zaměnit "funguje to" za "existuje to tam"?

3. Dělení na levici a pravici je dnes extrémně těžké. Levice přijímá neoliberalistické postoje, pravice zase lidskoprávní aktivismus, kdo se v tom má vyznat? V takové situaci není žádné rozdělení stoprocentně správné.

4. Autorka neuráží lidi s ADHD, konstatuje však, že zejména mladistvý s tímto a dalšími psychickými handicapy je snadnou obětí manipulace.

21 0
možnosti
MV

O "manioulovatelnych oveckach" ví paní Sichtarova své...

5 3
možnosti
Foto

Tak určitě, když má dětí. Kolik jich máte Vy?

2 1
možnosti
JV

Jen si nejsem jistý s vašimi termíny. Bavíte se neustále o způsobech levice, takže podle vás je STAN levicové hnutí. No, nevím, jestli to tak cítí Gazdík a nějak mi neštymuje léta trvající volební koalice s TOP09 , která se za levici taky určitě nepovažuje. Takže jste mě trochu zmátla.

5 3
možnosti
LC

Kam strany sami sebe zařazují je naprosto nicneříkající. Podstatné jsou činy. BTW, častým partnerem TOPky jsou Zelení. To by vám mohlo něco naznačit.

11 0
možnosti
MB

Návrh STAN mi připadá účelový - Nicméně ? Pokud se Dluhy, s následnou exekucí dají přenášet na Nezletilé děti, tak proč by nemohly volit? Kdo je dnes rozhodující většinou volebních výsledků? Dle mne důchodci. Já jim to nevytýkám, nicméně opět rozpor je zde - Volby jsou asi o budoucnosti. Přitom je to tak jednoduché a složité zároveň - Chodit k volbám! Jak tam ty mládežníky a většinu společnosti ale dostat ? Pak by podobných nápadů nebylo vůbec zapotřebí ! ... :-)

1 3
možnosti
JF

J56i84ř57í 48F31o83g42e45l

10. 5. 2019 8:42

Takže důchodce podle vás asi nemá budoucnost. 65 a basta, život končí....

Ale co těch dalších 20 let? To není budoucnost? Jak dlouhá jsou volební období. V průměru ani ne 4 roky. A ta strategická rozhodnutí, která mají dopad 50 let dopředu stejně nikdo nepřijímá, ať již levice či pravice.

Většina společnosti k volbám chodí, většinou +60%.... Že tam nejdou mladí? Nedivím se jim, v raném mládí mají jiné starosti, hlavně radosti. Tak to bylo, je a bude.

A volby, ty jsou také o přítomnosti.

5 0
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 42,74
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články