Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VS

Dnes dokonce dvě fakt hnusné a špinavé praktiky:

Za 1)

"Možná by mohly návrh dovést k dokonalosti, pokud by jako správní „pokrokáři“ přišli s návrhem, že bude omezeno právo hlasovat lidem nad šedesát. Ukazuje se totiž, že čím je člověk starší, tím je konzervativnější, a to se těmto stranám nehodí do krámu. (Užuž v duchu slyším, jak argumentují jakousi stařeckou demencí nebo tím, že starší lidé už si zvoleného systému neužijí tolik let jako mladí, neměli by proto raději o ničem rozhodovat... A šestnáctiletí budou těmto pseudoargumentům nadšeně tleskat.)"

Jako předvést takhle vymyšlenou kravinu jen proto, že oponent předložil návrh, který se mi nelíbí? To je na úrovni: "ODS chce rovnou daň, už vidím, jak bude chtít degresivní daň a slyším ty jejich argumenty, že lidi, co si nedokáží vydělat, aby byli ve vyšší platové skupině, jsou slabé kusy a mají platit víc."

Oponenti přednesli jasný návrh a podpořili ho jasnými argumenty. Ber nebo nech být, navážej se do argumentů... Ale nevymýšlej totálně nesouvisející blbosti, které netvrdí, abys proti nim poštval dav.

2) "Argumentace" psychickými poruchami druhého.

Ad hominem. Jeden z nejšpinavějších diskusních faulů. Gréta něco říká a zase, dá se s tím polemizovat, dá se s tím nesouhlasit. Ale rovnou na začátek do toho hodit hlavní bombu o psychických poruchách? Jak s tím souvisí ADHD či Asperger?

Fujky. Sebezajímavější názor od paní Šichtařové většinou nemůžu skousnout, protože ač často zastává i mou stranu barikády, činí tak způsobem pro mě nepřijatelným. Nečistou hrou.

6 9
možnosti
MJ

Ono těch špinavých praktik je v tomhle blogu daleko více. Články paní Šichtařové o ekonomice většinou čtu se zájmem - někdy souhlasím, někdy nesouhlasím. Tam ale většinou argumentuje věcně. Nijak jí neberu názor nesouhlasit s jakýmkoli návrhem - ale proč to dělá takto? Tím svou argumentaci úplně shazuje. Při jakékoli výuce k mediální gramotnosti by tenhle blog byl úplně skvělý studijní material - těch manipulativních technik je tam opravdu jak naseto.

Třeba o účelovém přiřazování STAN k levici už tu psalo dost lidí. To má být snaha o diskreditaci STAN před lidmi, kteří si myslí že volí pravicově a volí ANO? Pokud pravice = postarej se sám a stát Ti do toho bude co nejmíň zasahovat a levice = nic neřeš, stát se postará, tak kde je ANO a kde STAN? Kdo se snaží centralizovat, kdo decentralizovat? Kdo chce lidi zapojit a kdo chce jen aby poslouchali?

Btw: na jedné straně psát o tom že mladí jsou snadno manipulovatelní, nedokáží rozeznat fake news a následně tepat snahy o zvýšení mediální gramotnosti podsouváním informace o tom že se stejně nejspíš budou učit jen o tom které weby jsou: "„proruské“, „probabišovské“, „prozemanovské“, a které „nezávadné“, neboli liberálně levicové" - to je opravdu dost. Zajímalo by mne jestli paní Šichtařová někdy byla na nějaké dobré přednášce k mediální gramotnosti.

2 0
možnosti
JV

Zaslechnuto na FB:

Greténi

;-D;-D;-D

3 0
možnosti
JB

J30a59n 19B24a77r62t11o35ň

11. 5. 2019 12:22

Tentokrát stoprocentní souhlasR^R^R^

2 0
možnosti
Foto

No, tak nějak, vždyť už nám v převážné většině vládnou a dělají všechno pro to, aby nám vdělaní nevládli.

1 0
možnosti
JR

J48a69n 85R68á50ž

11. 5. 2019 10:17

Dát volební právo mladým od patnácti let (kdy dostanou občanku), přeměnu společnosti na moderní liberální demokratickou, nezaručí. Z principu by však měli být automaticky zbaveni volebního práva všichni starší šedesáti let a obyvatelé malých vesnic vyznávající konzervativní názory o tradiční rodině a nevolí Piráty. Volební lístek by byl vydáván jen tomu, kdo podepíše prohlášení, po vzoru toho ostravského hoteliéra, že je pro trest smrti Zemanovi a Babišovi, u toho prvního udělený i In memoriam a hlásí se k ideologii internacionálního multikulturalismu. Rovněž bych podporoval návrh, aby každý dostal tolik volebních hlasů, ke kolika druhům pohlaví se hlásí.

PS. Myslím to upřímně se stejnou vážností jako to s námi myslel nejmladší premiér Česka.

2 2
možnosti
Foto

Proč by se mělo volbami manipulovat?

Systém je nastaven tak, že nikdy k žádné změně nedojde!

4 0
možnosti
Foto

P17e18t70r 94K32a56d58l83e82c

10. 5. 2019 22:03

Nedělám si iluze o čistotě tahu STAN, ryzí politický kalkul strany na hranici volitelnosti. Na druhou stranu nesouhlasím s názorem, že šestnáctiletí jsou politicky nezralí a snáz manipulovatelní. Podívejte se, jaká věková skupina vynesla do premiérského křesla toho gaunera, kterého tam máme. Podívejte se, na jakou věkovou skupinu nejčastěji cílili šiřitelé pomlouvačných mailů pana Drahoše během prezidentských voleb.

3 8
možnosti
JR

J19a43n 89R68á56ž

11. 5. 2019 10:28

Z jakých statistických údajů jste vyšel pro tvrzení o věkové skupině, která vynesla toho,jak říkáte "gaunera" do premiérského křesla? O žádné relevantní nevím.

A co se týká pana Drahoše, tak jemu neuškodily pomlouvačné maily, ale ČT, když ho v předvolební debatě nechali chvíli mluvit bez nápovědy, jen z hlavy a vlastními slovy

7 0
možnosti
AN

Probůh, proč levice. Kdyby byli stanaři " levicí, tak nemám koho volit.

1 0
možnosti

No tak levý střed.

Dost levý.

1 0
možnosti

Karma.Skvěle a pravdivě napsané.To by ti mladí měli číst.Jsou nevzdělaní a bez jakýchkoliv zkušeností.Takových jako vy,by mělo být více.

7 1
možnosti
Foto

P47e72t56r 13K20a51d62l38e10c

10. 5. 2019 22:34

Když jsme u toho vzdělání, dřív, než začnete plivat po mladých, zopakujte si sama pravidla pro psaní interpunkce.

0 8
možnosti
  • Počet článků 684
  • Celková karma 43,30
  • Průměrná čtenost 20213x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články