Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IS

I73v18o 48S45a50l24e51k

13. 5. 2019 18:14

Nedávno jsme si připomněli Pražské povstání. Počet padlých bylo při něm cca 3000. Z toho více jak polovina do 20 let. Stovkám nebylo ani těch 18. Starší chytře zalezli a ti mladí, nezkušení to za ně odtáhli. Nakonec podobně to bylo i v roce 1989. Až když je vyhráno, vylezou ti zkušení, neovlivnitelní a začnou kázat, co a jak má být.

3 0
možnosti
JB

A/ dělat dalekosáhlé závěry na základě jednoho příkladu je ubohá taktika

B/ nebýt těch "starých a zkušených" popíračů změny klimatu, tak by takováhle masová akce ani nebyla nutná

S nápadem sice taky nesouhlasím, ale dělat z toho nějaké spiknutí na ovládání mas je přinejlepším komické.

0 1
možnosti
PN

P39e36t14r 94N59e48d89o82m69a

13. 5. 2019 15:22

Oni by mladi meli zacit u sebe. My jsme mladi travili venku pri hrach na schovavanou nebo fotbale. Dnesni mladi sedi u nadupaneho pocitace s velkym odberem energie, cimz prispivaji ke klimatickym zmenam. Ta energie na hrani her se ze vzduchu nebere.

0 0
možnosti
JP

Používání mládeže už předvedli Rakušáci při volbě prezidenta, umí mládež řídit. Jen takovéto zneužívání děvčete svaté Jany z Arku, je hodně nevhodné. Jana z Arku skudečně dala svůj život za svou zem, poslechla a pomohla. Její přehled a znalost lidskosti a Božích zákonů i mravní zralost je dodnes zaznamenána v dokumentech, které vznikly při politickém procesu k likvidaci svaté panny Orleánské. Vyšly také česky.

1 0
možnosti
PB

Dokud nezaplatí na daních prvních sto tisíc, nevědí o fungování státu a politiky vůbec nic. Takoví nemohou volit.

6 0
možnosti
Foto

STAN navrhuje snížení hranice věku voličů na 16 let pouze pro volby komunální. Sama to píšete v perexu. Pak ta vaše argumentace liberální levicí, klimatickými whistleblowery, autisty atd. trošku ztrácí glanc, nemyslíte?

Jako že to je celé mimo mísu, mám na mysli :-).

4 8
možnosti
OM

Jako že komunální volby jsou nedůležité, že by v nich mohli volit děti ?!?

2 0
možnosti
PS

Myslím, že naše ústava byla vymyšlena velmi dobře. Nebo možná velmi dobře okopírována z některého vyspělého západního státu. Volební právo od 18 let do smrti (pokud není dotyčný zbaven soudem svéprávnosti). Všechno ostatní je prostě hloupost. Jasně ... jsou někteří jedinci kteří podnikají od 16 let. A jsou lidé, kteří v 50 letech vykazují známky demence. Ale jsou to jen výjimky potvrzující pravidlo,

2 0
možnosti
MN

tech dementnich je tolik, ze byste byl prekvapen. Prozente populaci magnetickou rezonanci, navic obezita exponencialne zvysuje projevy cerebralni atrofie. Kde mame nejvetsi vyskyt obeznich ? Ano, u senioru

0 0
možnosti
Foto

https://cs.wikipedia.org/wiki/Tade%C3%A1%C5%A1_Ba%C4%8Da - politik, 19 let a to už dost dlouho politiku dělá.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Jakub_%C4%8Cech_(aktivista) - český aktivista, novinář,[2][3][4] a středoškolský student.

V roce 2017, kdy bylo Jakubovi Čechovi 16 let, mu soud přiznal plnou svéprávnost

Paní novinářka by si měla doplnit vzděláni.

2 5
možnosti
PN

P83e25t97r 17N21e42d59o89m74a

13. 5. 2019 15:26

a kolik takovych je? Ja mam jsete v pameti volebni hysterii mladych pri volbe spiciho Kaaarla, "protoze je dobrej". No pak se ukazalo, ze by rad do Ceska privedl co nejvice migrant z Afriky.

0 1
možnosti
Foto

Znám mladé co ještě před 18 mají třeba i živnost a podnikají. Stejně tak znám důchodce, co mají mentalitu na 16 ale volební hlas mají a někteří si je získávají slevou na jízdném a podobně. Přitom tím jen rozpočet zatěžují dluhem. Mě to smysl dává.. Jak dlouho trvá připravit nějakou zásadnější reformu nebo zákon, např. o důchodech nebo zdravotnictví? Pravděpodobně můj hlas a volba v 16 mě ovlivní daleko víc, než než něčí hlas v 50 - 60 letech...

2 9
možnosti
IP

Většinou mám ke článkům paní Šichtařové spoustu připomínek, ale dnes musím jedině souhlasit, se vším, včetně poznámek k ADHD, auti, a odmítání vzdělávání jako celku.

0 0
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,27
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články