Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HV

Brzo to můžeme čekat i v protektorátu Čechy a Morava.

0 0
možnosti
MK

Většinou s Vámi souhlasím, v tomto případě mám ale jedno velké ALE.

Waldorfská škola má svá specifika. Jedno z nich je velmi úzká spolupráce pedagogů s rodiči. Bez toho by prostě waldorfská pedagogika nefungovala. Na waldorfské školy se hlásí obvykle výrazně více dětí, než mohou přijmout. Teď trochu spekuluji, školu osobně neznám. Ale pokud si máte vybrat ze dvou dětí (obě zralé pro školu) s tím, že jedno má rodiče souznějící se školou a druhé takové, že se očekává, že bude komunikace problematická (už jen to, že žaluje školu kvůli nepřijetí něco popisuje. Přijímací řízení na wal, škole je trochu delší proces než na běžné, s rodiči se hodně hovoří. Nevěřím, že by to bylo jen politickou orientací.), tak si myslím, že je v zájmu celé školy a všech ostatních dětí vzít to první dítě. Pokud učitelé musí plýtvat svou energii na diskuzemi a sporem s problematickým rodičem, nikomu to ve škole neprospívá.

Jiná situace by byla, pokud by bylo volné místo a místo přijetí dítěte by nevzali nikoho, ale to se snad nestalo. Lze ocenit, že škola nemlžila a potvrdila, že si vybrali někoho jiného pro větší souznění rodičů se školou. Nikdo z nás do situace přesně nevidí, takže takové zkratkové odsouzení školy, jaké jste popsala ve svém článku, je zcela mimo mísu.

1 1
možnosti
DT

Tak ještě jednou, protože to zjevně pořád není jasné. To dítě chodilo do jejich zařízení už předtím (do waldorfské školky a předškoly) - a nebyl problém, do té doby, než se rozkřiklo, že jsou rodič v AfD. To už se jaksi nedá sluníčkově okecat.

Prostě zase (a východní Němci si tu dobu ještě velice dobře pamatují) se dítě perzekuuje za původ rodičů a jejich angažmá ... kdekoliv v čemkoliv.

1 0
možnosti

Víte vy vůbec, jak funguje Waldorf a co požaduje po dětech? Aktivní účast rodičů na výuce je nutná a žádaná a pokud rodina ani trochu nepasuje do kolektivu, tak dává smysl radši takové dítě odmítnout. Navíc není vůbec jasné, proč je odmítla. Jestli to bylo opravdu kvůli AfD nebo kvůli něčemu jinému a jen rodiče z toho takovouto kauzu udělali. Informací je málo a podobně rozhořčeného blogy se určitě skvěle čtou jednodušším čtenářům, ale to je mi pak autorky líto, že má tak nízké cíle.

3 6
možnosti

Paní Šichtařová má jediný cíl: prodat více knih pro jednoduché čtenáře. Svými blogy je udržuje ve varu.

0 8
možnosti
MR

Já jen doufám, že bude paní Šichtařová kandidovat na prezidentku. A nebude kandidovat VK jr, který by jí kazil šance.

0 0
možnosti
LE

Západ v čele s EU už několik let spěje k socialismu. A k tomu patří hodnocení člověka dle třídního či rasového původu nebo politické příslušnosti. Ovšem zároveň vše posunují na vyšší level, neboť postoupili od diskriminace prosté k diskriminaci pozitivní.

0 0
možnosti
JT

J82i26r59i 89T16i11c77h82y

17. 4. 2019 15:45

Ja bych spis rekl, ze "zapad" uz dospel, pro nedostatek vhodnejsiho nazvu, k liberalnimu fasismu.

2 0
možnosti
IH

I59v61o 28H54e54b28e26l67k41a

15. 4. 2019 13:41

K případu v Německu nemám já, ani autorka blogu dost relevantních informací. Vše, co se nám za hranice doneslo je jen pár vytržených vět z kontextu, které si můžeme interpretovat podle našeho politického přesvědčení.

Ale ty nesmysly, co píše dále: Jistě lze souhlasit s tvrzením, že pokud majitel soukromé školy, hospody, firmy, bytu a nevím, čeho všeho ještě, vysloveně někomu neubližuje, měl by mít právo poskytnout službu, komu chce. Fajn, takové tvrzení podepisuju.

Zdroj: https://sichtarova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=708856

Tak tohle je taková pí..na, až by z toho jeden brečel. Už vidím, jak bude autroka cestovat do zahraničí a na pumpě po ní budou chtít dvojnásobek za benzín, jen prostě pro to, že je Češka. Její děcko bude chtít zmrzlinu, tak mu řeknou, táhni ty českej zmetku. Taky nebudou nikomu vysloveně ubližovat a paní autorka bude nadšená z toho, co se jí a jejím dětem bude dít. Vždyť to přece podepsala.

0 13
možnosti
JK

Melete blbosti. Z Německa přišla ucelená informace: dítě nepohodlného politika, odmítnutí školy na základě rodičovských preferencí a to vše posvěceno radou, která za politický názor rodičů schválila odmítnutí školy pro dítě.

Ten Váš další případ je něco co se nedá srovnat s tím o čem autorka píše. Spíše mi přijde, že se jen mermomocí snažíte kopnout.

9 0
možnosti
JB

A ona byla jediná odmítnutá? Anebo jediná odmítnutá poslance AfD?

0 0
možnosti
HU

Nějak v průběhu času zaniklo, že ta holčička chodila už do waldorfské školky, která byla, jak to napsat, takovou "přípravkou" nebo "spádovou školku" právě pro tuto školu. A tak je celkem pochopitelné, že rodiče chtěli, aby pokračovala spolu se svými kamarády ze školky zrovna na téhle škole. Co rodiče vedlo k tomu, že vybrali právě tento typ školky a školy jako nejvhodnější, to je jejich věc.

1 0
možnosti
  • Počet článků 683
  • Celková karma 44,25
  • Průměrná čtenost 20243x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články