Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Když paní Šichtařová bojuje proti inkluzi, davy jí tleskají - nikdo by neměl vnucovat škole dítě, které pro tuto školu není vhodné a jehož zařazení v konečném důsledku znamená utrpení žáků, učitelů i vnuceného dítěte.

Když paní Šichtařová bojuje za inkluzi, davy jí tleskají - žádná škola by neměl odmítat dítě, které pro tuto školu není vhodné a jehož zařazení v konečném důsledku znamená utrpení žáků, učitelů i vnuceného dítěte.

Pokrytci české kotlinky se spojili - na blogu Ivetky Bartošové české ekonomie.

5 39
možnosti

Za inkluzi?

Trošku si něco pletete, ne?

18 0
možnosti
PS

Nemusíte psát tak dlouhý blog. Stačí vzít dva příklady které se skutečně staly. Vzpomínáte na majstrštyk paní Šabatové kdy pomocí agenta provokatéra jasně dokázala, že majitel nesmí rozhodovat komu pronajme svůj byt? A hýkající aktivisté tvrdili, že i když se jedná o soukromí majetek tak je postup majitele nepřijatelný. A teď se jiný majitel rozhodl, že holka do jeho školy nepatří a bum, aktivisté hýkají, že jde o soukromou školu a majitel má plné právo se rozhodnout.

53 0
možnosti
RW

Pokud nevidíte rozdíl v tom rozhodovat na základě přesvědčení rodičů pak raději nepište.

1 6
možnosti
RK

R17a34d67e38k 92K42a25r57a59s

12. 4. 2019 12:56

Krásně jste popsala jak fungují dnešní liberální fašisté, neboli neoliberálové.R^

33 1
možnosti
JC

Souhlasím, že současní levicový liberálové se chovají jako fašisté, ale neoliberisté jsou zastánci volného trhu. To znamená lidé, kteří jsou spíše pravicoví.

0 0
možnosti
JP

Totalita spočívá v tom, že společnosti vládne ideologie, která občanům legislativně vnucuje jediný soubor pseudohodnot, které infikují předpolitickou oblast. Nemravné ideologické preference tu systémově porušují přirozená lidská práva občanů a násilně zasahu­jí do jejich soukromých životů. Totalitu definuje diktát protipřirozené morálky (rasové, třídní, mul­ti kulti či genderové) a podřízení celé socio-kul­turní reality jedné ideologii, která kriminalizuje oponenty.

32 0
možnosti
RK

R92a75d93e64k 68K40a80r44a44s

12. 4. 2019 13:05

Tato totalita je zrádná v tom, jak je plíživá a postupná, v duchu neomarxismu a frankfurtské školy. A podle principu Overtonova okna se pokouší měnit společnost.

7 0
možnosti
Foto

R^R^ Bezvýhradný souhlas. Ten případ vnímám jako útok na lidská práva i na zdravý rozum. Soukromé vlastnictví by nemělo znamenat, že se vlastník "vyšvihne" nad zákon. Soukromá firma není svatostánek pro nedotknutelné vlastníky. Má nabízet služby občanům, bez diskriminace. Ne je šikanovat a ponižovat.

40 1
možnosti

Ale docela dobře si to lze představit i obráceně. Moje škola / hospoda / krejčovství / ... , moje pravidla. A tedy možnost vyloučit z poskytování služeb barevné, bílé, křesťany, pohany, ateisty, plešaté, děti, Maďary, vegetariány, ...

2 0
možnosti
ZH

Tak ono je to pro tu holčičku dobré, píšete hned na začátku, ale z hlediska rovnosti to pro tu holčičku dobré být nemělo. Měla se stát prostředkem boje za rovnost v každém případě. Já v podstatě nehájím tu školu z hlediska principů demokracie. V liberální demokracii by se toto stát nemělo, ale neměla by mít prostor ani fašistická AfD. Snaha umístit dítě ve Walfdorské škole je podobná, jako by se dovolával nacista, že trvá na přijetí svého potomka do židovské školy. V každém případě celá záležitost není dobrá a je dobrým podnětem k diskuzi, přesto máme málo informací o tom, jak to doopravdy v detailu bylo.

Waldorfské školy považují rodiče, vedle učitelů a žáků, za třetí, nedílný element školy.[38] Pokud jsou v situaci, která jim umožňuje výběr z více zájemců, upřednostňují ty žáky, jejichž oba rodiče podporují vzdělávání a výchovu ve waldorfském směru.[59][60]

Waldorfské školy očekávají od rodičů aktivní zapojení do běhu školy, jako je pomoc při školou pořádaných akcích (četných slavnostech, jarmarcích a podobně). Dále očekávají účast rodičů na třídních schůzkách, které bývají výrazně četnější než na standardních školách.[44] V neposlední řadě v mnoha případech vyžadují úhradu zvýšených nákladů na výuku, jež nepokrývají veřejné prostředky, které škola od státu dostává. - (https://cs.wikipedia.org/wiki/Waldorfsk%C3%A1_%C5%A1kola#Nároky_waldorfských_škol_na_rodiče)

Vliv na podstatu přijetí mají i rodičovská sdružení oněch škol. Je dobré si o věci více zjistit.

3 29
možnosti

Pokud vím, je AfD řádná politická strana a není nejmenší důvod jakkoli ji omezovat. Vaše formulace "neměla by mít prostor" je tedy opět jen projev podobně totalitního myšlení.

32 1
možnosti
Foto

Dobře napsáno. Karma. R^

18 0
možnosti
LB

Perzekuce na základě politických názorů je v současné EU stále běžnější věcí.

Začíná to v médiích, kde novodobí svazáci v redakcích jednak dle politicky uvědomělého klíče rozhodují o tom, jaký druh zpráv bude vůbec zveřejněn, a jednak zveřejňované informace bezostyšně dle onoho klíče ohýbají, aby měly správný ideologický náboj.

Státní moc projevuje tentýž aktivismus, a ještě více bezostyšně ho cpe do dětí už od jeslí. Stačí si pustit dětský televizní kanál Déčko. Eventuálně se lze zahloubat nad tím, proč se ve školách učí věci jako "Výchova k evropanství". Socialistického, pardon, evropského člověka je prostě třeba dělat z dětí už ve školách. Zajímalo by mě, jak dlouho bude trvat, než začnou současné děti také vodit do "Síně tradic" zřizované na školách za minulého režimu, vybavené bustami komunistických pohlavárů, kdy se současné vzdělávací výměnné pobyty studentů z evropských zemí k šíření "evropských myšlenek" začnou jako vejce vejci podobat zájezdům do rodné světničky soudruha Gottwalda, jenž jsem na základce taktéž musel absolvovat.

Pokračuje to krvavě drahou podporou onoho aktivismu z našich daní v podobě všemožných neziskovek nedostudovaných pornoherců a vše končí - bohužel jen zatím - drobnostmi jako jsou špalíry hulákajících lidiček tvořené kolem politiků třeba té AFD kamkoli se pohnou, policejní manévry proti shromážděním jejich příznivců a naopak ignorance binec dělajících anarchistů, žaloby na Marie Le Pen kvůli tomu, že zveřejnila snímky zvěrstev páchaných Islámským státem, absurdní tresty a pokuty za cokoli "xenofobního", kupříkladu té Rakušance, která si dovolila život Mohameda s jeho devítiletou manželkou přirovnat k pedofilii.

64 2
možnosti
VT

Chraň nás Bůh před bustou pána Junckera...to by musela být kácející se...;-D

2 0
možnosti
ND

Toto téma je velmi křehké, připomíná mi to soudní při o šátcích ve škole.

Já vím je zde rozdíl, vlastní občané a imigranti. Ale i imigranti se mohou stát vlastními občany. A také mi to připomíná případ v USA, kdy černá holčička byla přijata do školy pro bílé a musela čelit velkým protestům. Takže to není jen ukázka totalitní doby.

K tomuto konkrétnímu pripadu, je jiná doba, matka a otec budou jen rodič 1 a rodič 2, dítě si bude moct vybrat jaké pohlaví chce mít, ačkoliv jsou viditelná jen 2 pohlaví, bude moci mít 3. Atd.

Vůbec nevím co to udělá s dalšími generacemi a doufám to už nezjistim.

Co s tím budou dělat školy?

8 0
možnosti

Bohužel je rozdíl mezi českým občanem a imigrantem, kterému bylo uděleno české občanství.

0 0
možnosti
Foto

Dvojaký meter ľavičiarov.

Všetci vieme o prípade zo štátu Colorado, kedy kresťanský pekár odmietol upiecť svadobnú tortu gay páru a namiesto toho, aby išli do iného pekárstva, zažalovali ho a zničili mu biznis vysokou pokutou. Takže v tomto prípade nemal súkromník právo odmietnuť služby, lebo to bola diskriminácia. Keby som však išla do ľavicovej firmy, ktorá sa živí tým, že píše rečnícke prejavy a požiadala by som ich, aby mi napísali prejav o zdravotných nebezpečenstvách análneho sexu a odmietli by ma, mohla by som ich zažalovať za diskrimináciu?

Aj na tomto blogu sú nejakí "ateisti" (úvodzovky preto, lebo ateista by nemal zvýhodňovať žiadne náboženstvo), ktorí napádajú kresťanstvo, ale keď ja začnem kritizovať ideológiu islamu, hneď ma obviňujú zo šírenia nenávisti a nahlasujú administrátorom. Takže môžu sa kritizovať všetky ideológie, alebo len niektoré?

A tých príkladov by bolo viac.

27 0
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 43,34
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články