Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VD

Stále jen poukazujeme na to, jak je něco špatně, jako by to vše byla jen nějaká náhoda, krize, že se tak nějak něco nepovedlo, neznalost, nechtěnost, .... .

Nikoliv, je to vědomé, programové a cílené parazitování určitých zájmových skupin na státu (vysávání stání kasy), na tom, co stát vybere od lidí, kteří tvoří určité hodnoty.

To nemá s tržní ekonomikou nic společného, ba naopak ji jen deformuje.

Proto s takovou politikou ve státní kase nikdy nebude dost, stále bude "na něco" chybět a budou další a další důvody, proč stát zase zadlužovat a ten dluh takto stále udržovat ...... .

Schodek státního rozpočtu je jen a výhradně politickým rozhodnutím a vědomou ekonomickou anomálií.

Jednoduše řešeno, je to všechno jen bohapustá zlodějna, okrádání a vykořisťování lidí.

:-)

11 0
možnosti
JL

Pane Dorotiku. Obcane vam tleskaji (je jich 5). A vy jste si ulevil. Specialne s posledni vetou. Tou jste ukazal, kde stojite.

Nechci byt skodolibi, ale musim pripomenout osobni pohled pro lepsi a kvalitnejsi organizaci, ktery jsem vam jiz nekolikrat predlozil.

Nebudu opakovat co jsem jiz minule rekl. Jen dnes dodam, ze vse je dnes akutnejsi pri nastupu snizovani HDP v CR. Prijem bude mensi a vydaje pribudou. A zitra (obrazne) i ty male vydaje (volne jizdenky a pod) nas zacnou vic bolet. Kdyz nas ne moc (pujcime si), tak nase deti to zaplatit budou muset.

Pod timto clankem mam take jeste jeden prispevek s resenim naseho statniho dluhu. Je prevzat z jine ustavy a ze zeme, ktera ma byt nasim vzorem. Doporucuji si jej precist a zamyslet se nad nim. Dekuji.

2 0
možnosti
JH

J36a92n 37H62u87r64k87a

5. 4. 2019 22:36

Sv Ludmila měla ekonomické pravidlo třetin...třetina mě třetina investovat třetina na horší doby...později z toho vzešel Desátek...dnes...64 procent mě 66 procent rozdat a dluhy?...někdo zaplatí a součet? UFO

1 0
možnosti
Foto

A k tomu ještě ten deficit v obchodu s Čínou.

0 0
možnosti
PK

státní aparát je přebujelý a tím nemyslím jenom úředníky ale i takové učitele a policisty a spoustu dalších,platy ve státním sektoru vyšší než v soukromém který vydělává na platy pro státní zaměstnance,celé je to postavené na hlavu,Babiš bude mít velice brzo vrásky na čele,problém je v tom,že se vytratí a tu spoušť po něm bude muset někdo uklidit.

11 0
možnosti
MK

Rozhazovat peníze úředníkům,soudcům,učitelům a pod bez návaznosti na ekonomiku budoucnosti je blbost.To,že jeden rok je skvělý a hned navyšujeme peníze každému joudovi na recepci finančního úřadu....to udělá jen bloud......každá skupina....učitelé,lékaři apod pohrozí stávkou a my se z toho po.....avotomtoje

9 0
možnosti
IV

To,že by i zaměstnanci státu měli být dobře zaplaceni ( a např. učitelé dodnes nejsou), je snad jasné. Spíš mi uniká důvod populistické akce slevy jízdného. Myšlení politiků končí u dalších voleb a v podstatě jen korumpují své voličské skupiny obyvatel. ANO dnes volí převážně důchodci, tak slevy nezmizí, kdyby měl jít stát na buben.

3 0
možnosti
DM

Vzpomínám si na ty billboardy před volbami, kde se agent–neagent B. v bílé košili šklebil pod údernými hesly, jak omezí rozhazování peněz, zeštíhlí státní aparát, bude stát řídit jako firmu, všichni na něj budou mít telefon a bude se šetřit.

A teď je horší, než byl Špidla nebo Sobotka. A nejvíc k smíchu (tedy spíš k pláči) na tom je, že má pořád preference kolem 30 %. OK, pokud je to tak, tak si ho fakt jako národ zasloužíme.

27 0
možnosti
JP

J74a76n 56P85a69l18l79a46s

7. 4. 2019 19:57

Tedy plusů máte zatím 15. Přitom státní dluh v roce 2018 byl nižší než v roce 2012.

Zdroj: https://www.mfcr.cz/cs/verejny-sektor/rizeni-statniho-dluhu/dluhova-statistika/struktura-a-vyvoj-statniho-dluhu

Myslíte, že je to průšvih? A pokud ne, kdo se o to podle Vás zasloužil?

Pro pořádek: ANO jsem nikdy nevolil a ani se k tomu nechystám.

1 0
možnosti
JL

Pani Sichtarova, dekuji za cisla z narodniho hospodarstvi CR. Jako vzdaleny obcan, nemam moznost je znat. Proto take nemohu poukazovat na ty drobne nedostatky v hospodarske organizaci te nasi republiky.

Jen chci vsem pripomenout zakladni zakon trzni ekonomiky. Co nejnizsi vydaje statu. Ty vydaje MUSI byt podlozeny spravnou organizaci prijmu. Jedna z cest je vneseni peti vet do ustavy, prevzane z ustavy svycarske, stojici takto.

Ceska Republika musi udrzovat jeji financni prijmy a vydani stale v balanci.

Strop pro celkove vydaje musi byt prijat v rozpoctu. Je pripraven podle ekonomicke situace v blizke budoucnosti.

Nepredvidane vydani financni potreby, muze byt prijato v navysenim stropu s prihledem na paragraf #2. Parlament musi schvalit jakekoliv zvyseni a absolutni vetsina obou komor je potreba ke schvaleni.

Jestlize celkovy vydej z konta Ceske Republiky prekroci strop v paragrafech #2 a #3, uprava prijmu a vydani musi byt vyrovnana pro tento narust vydaju v nadchazejicich letech.

Detaily jsou regulovany zakonem.

Take je dobre si pripomenout uceni Josefa z zidovske Bible, kdy ucil vladce setreni v 7 lete hojnosti, pro obdobi, kdy tyto uspory budou potreba.

8 1
možnosti
JS

Nějak se to řízení státu jako firmy nedaří...

16 0
možnosti
PB

P87e25t98r 57B90r82o73ž

5. 4. 2019 18:11

Být to firma, už krachuje.

10 0
možnosti
MB

Tak jo. K 31.03.2019 je Sekyra ve výši 9 miliard Kč. 200 mld. Kč z chodníku stále není nalezeno, z EET se školy - školky nestaví. Když je růst HDP - Reagovat dluhy! Odpovědné trestat! 4% z koupi bydlení, satále platit Daň z daně. V řadě ukazatelů jsme již za Afrikou - Cesty + Stavební povolení. 17.000 nových úředníků si lebedí. NKÚ poukazuje na zřejmé - ČR nezkvétá. Babiš s Faltýnkem - Zkvétá. Já chci Oběd Zdarma a být v komisi Hudby u Jermanové! Zeman ve Vídni, ten přímo rozkvetl - Vítejte u Banánovníku ... :-)

21 2
možnosti
Foto

Za čtyři čtvrtletí to tedy dělá 36 miliard. To ještě jde, ne?

0 5
možnosti
JS

Jednoduché počty . Přebujelá byrokracie dotace odměny neziskovky podpora zahraničních molochů jejichž zisk odchází dopryč atd atd. Ryba smrdí od hlavy !!

11 0
možnosti
JD

Nechapu, jak muzete EET vydavat za buzeraci... Po cele Evrope je to normalka i za zmrzlinu, ale trefovat se do vseho, co se ma pouze evidovat? No, jen si hlavne do toho "spravneho" kopnout, ze? Zadnemu poctivemu podnikteli zadna evidence trzeb nevadi, ale kdyz takovymi argumenty obhajujete praci na cerno, i ten poctivy je donucen cas od casu zrejme neco takoveho udelat.

7 31
možnosti
PB

jak muzete EET vydavat za buzeraci... Po cele Evrope je to normalka i za zmrzlinu,

Zjevně si pletete EET s registrační pokladnou. Ale to se stává. Naopak v Evropě je EET výjimka.

29 2
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 43,34
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články