Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

P10e24t61r 85J38o34h11n

10. 4. 2019 23:48

To nevadí, hlavně že nám na dálnici již nesněží, bohužel nám tam padají smrky ;-D

Koblih bude dost ;-D

0 1
možnosti

"Za klobouk si je vláda nedá." To rozhodně ;-D

1 0
možnosti

J61a52n 91D55v74o51r98a29k

8. 4. 2019 20:33

To s těmi neziskovkami si musíte trochu opravit. Je spousta neziskovek , které se starají o důchodce, hendikepované , děti atd, tedy sociální služby, pak ty co se starají o sport. Ty jsou potřebné a stát je musí platit. Pak jsou tu ale ty genderovně správné a příživnické , které jste měl určitě na mysli. těch ale není 90 procent , ale je jich dost.

3 0
možnosti

Nevím, proč by stát měl (nebo dokonce musel) platit neziskovky, starající se o seniory, hendikepované, děti atd., tedy sociální služby, když stát sám je poskytovatelem sociálních služeb. Větší smysl by mělo, vynakládat více peněz přímo na sociální služby poskytované státem. Charitativní organizace ať si peníze shánějí sami ze sponzorský darů. Sponzoři si totiž (na rozdíl od státu) ohlídají, co se s jejich penězi děje.

3 1
možnosti

Nejhorší je, že tím opulentním zvyšováním důchodů si vláda nasadila hodně vysokou laťku. Jsem zvědav, jak ji tato (nebo příští) vláda udrží, až půjde ekonomika dolů. Možná se dočkáme i zdanění důchodů.

3 0
možnosti

Pokud vám přijde 180 Kč nad rámec zákonné valorizace důchodu jako opulentní zvyšování, pak vám prozradím, že se současná vláda dosud nevyrovnala s deficitem, který se jí v minulých obdobích nepodařilo vyrovnat (od poloviny 2013 tady vládnou socialisti, ať už ČSSD nebo ano). Valorizace je jediný nástroj, jak důchodcům reálně nesnižovat životní úroveň. Mimochodem za nenáviděného Kalouska činil důchod 42% průměrné mzdy, zatímco letos je to 36%. Pokud nemáte v rodině a přátelích žádného penzistu, tak vězte, že jím jednou budete i vy.

2 0
možnosti

..Za klobouk si je vláda nedá...???

Ale veď predsa autorka nieje taká naivka aby to myslela s týmto prirovnaním vážne.

Tu väčšinoví voliči vôbec tieto veci nevidia, vidieť nechcú, stačí keď si preniaze natiskneme, nie?

2 0
možnosti

Asi nám nejbližší vyspělejší země je Rakousko. Co mě zaujalo, že proti nim náš podíl státního rozpočtu na HDP je o hodně nižší. U nás je to cca 30%, v Rakousku 50. To lze tady vygooglovat. Otázka je, zda v tom není jeden ze zakopaných psů. Máme obrovský odliv kapitálu přes dividendy? Nízké daně? Jistě nemálo je obrovský rozdíl ve mzdách a tedy sociálního odvodu. Ale stejně bych si rád přečetl kvalifikovaný rozbor. S tak relativně malým rozpočtem velká kouzla neuděláte.

0 0
možnosti

Státní aparát je přebujelý, a to mám na mysli hlavně úředníky na všech úrovních. Když ministryně financí navrhne redukci o 10%, všichni souhlasí. Jen to nejde v jejich resortech. A nejde to plošně. Na ministerstvu jsou asi ochotni propustit jednoho vrátného a dvě uklízečky, ale na úředníky pokud možno nesahat. Vzpomínám si na dávný rozhovor s ředitelem jedné státní instituce. Řekl mi, že se při dohadování rozpočtu s podřízenou organizací zeptá kolik lidí minimálně potřebují, aby mohli zvládnout svoji agendu. A když řeknou, např. že deset, dá jim peníze na šest. A nakonec se ukáže, že to zvládnou i se čtyřmi. A to je, myslím princip státní správy.

2 0
možnosti

Přebujelý? Máte mezinárodní srovnání? Část může být v nadměrném počtu kompletně vybavených krajů? I komunisté zrušili Vary, Liberec, Pardubice, Jihlavu, Olomouc a Gottwaldov (Zlín) ...

0 0
možnosti

Jestli nechcete více rozčilovat Donalda - tak správně by tam ve výdajích mělo být přes palec za rok +40 miliard na armádu abychom na ty 2 procentíčka dosáhli:-)

0 0
možnosti

Výdaje na obranu země jsou jedny z nejdůležitějších. A kdyby se opravdu a poctivě škrtlo ve státním rozpočtu všechno zbytné, jistě bychom na to měli a ještě by nám zbylo na něco dalšího.

3 0
možnosti
Foto

Ovce jsou zadlužený a zaměstnaný, doživotní otroctví jede vesele dál.

Tak je to nastavené od středověku.

1 0
možnosti

Ano, je to tak.

Ale první, co můžeme s tím udělat je, že si to budeme uvědomovat, že to tak zkrátka je a nenecháme se ohlupovat pokrytectvím a účelovou propagandou.

:-)

2 0
možnosti

V ČR podle ČSÚ pracovalo 4,034 milionu zaměstnanců. Přitom ČR má 10,6 milionu obyvatel. Odečteme-li zaměstnance státu (policie, soudy, armáda, školství a pod), kteří jsou vlastně placeni z daní zaměstnanců pracujících v privátní sféře a z daní firem, pak dojdeme k tomu, že 3,5 milionu lidí pracuje na 7 milionů lidí.

Vždyť jen ve veřejné správa, obraně a povinném sociálním zabezpečení pracovalo na konci roku 2018 - podle ČSÚ - 292 tisíc lidí, dalších 295 tisíc ve vzdělávání - zde jsou již někteří v privátní sféře, zrovna tak jako z těch 296 tisíc lidí pracujících ve zdravotnictví. Na druhou stranu musíme zase odečíst zaměstnance různých neziskovek, které jsou ve většině případů financovány státními firmami, přímo státem, kraji a dalšími organizacemi placených z daní. Přitom si dovoluji odhadnout, že 90 % takových neziskovek jsou naprosto zbytečné organizace mající jediný účel, jen zajistit lehké žití pár vyvoleným.

Dotujeme různé zbytné kulturní a spotrovní akce, které by se bez dotací neuživily - například Febofest, odvádíme miliardy do EU, která z nich platí například teroristické organizace jako Hamáz a proto nejsou peníze na vzdělání, opravy silnic a dálnic. Proto jsou nedoceněni učitelé, hasiči, zdravotnici, proto není na důchody, léky.

10 2
možnosti

V těch 4034 asi nemáte statisíce aktivních živnostníků. Ty nic nedělají. Vývoj plateb do EU je zajímavý, po Brexitu se asi prohneme víc. Febiofest - Fenič se odměnil "počuraným dědkem".:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 683
  • Celková karma 44,24
  • Průměrná čtenost 20243x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články