Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

;-) Klasické ,,neziskovky"- POLITICKÉ PARTAJE;-)

15 0
možnosti
PS

Vypadá to, že NKU by dokázalo ukázat prstem na ty "špatné". Dokázalo by stopnout financování těch pochybných. Pokud by NKU označilo ty špatné, a stopla finance, tak by i v očích veřejnosti stoupl kredit potřebných neziskovek. Ale NKU to nějak nedělá. Rozpoutalo by to totiž ryk těch jenž by o dotace přišli, pak nastoupí klasické obviňování z porušení Evropských hodnot, v tvrdším případě nastoupí i ohrožení demokracie. Takže se dostaneme zpět do klasického zlatého kolečka. Víme že máme problém, ale řešit ho raději nebudeme.

38 0
možnosti
DM

Jenže NKÚ sám o sobě nic "stopnout" nemůže.

0 0
možnosti
LB

Existuje zřejmé vzájemně výhodné propojení vládnoucí moci, tedy mainstreamových politických stran, moci mediální a neziskového sektoru. Ti společně tvoří politickou agendu, stanoviska, cíle, místo toho, aby tak činili občané, tedy voliči skrze prosazování svých požadavků zvolenými politiky a stranami.

Nemyslete si, že politický mainstream vystoupí proti neziskovému sektoru nebo médiím, který by proti nim okamžitě spustil kampaň o jejich "populismu", případě "xenofobii" a všech dalších domělých "fuj". Je to dáno tím, že většina politického mainstreamu sestává z oportunistů a srabů.

Dokud nebude tento mocenský kartel zásadně narušen, věci se nezmění.

49 0
možnosti
MT

K tomu je potreba vyslapat si skutecnou demokracii, a ne tu atrapu co tu mame poslednich par desitek let.

3 1
možnosti
JF

J86i50ř19í 27F47o31g26e53l

29. 3. 2019 8:47

Pro rozklíčování problému bychom museli trochu hlouběji do minulosti než jen do časů zavedení EET.

Neziskovky jsou svým vznikem spojeny něčím podobným, jako když začaly růst jako houby po dešti ubytovny...

Zahrnout totiž pod pojem nezisková organizace vše od dobrovolných hasičů, sociálních služeb po spolky dvou tří lidí beroucích dotace a mzdy za to, že by chtěly integrovat cokoliv kamkoliv byl majstrštykem.

Cesta k nápravě je jediná. Oddělit zrno od plev. Kdysi na to stačil obyčejný fukar....

38 0
možnosti
PB

P51e25t68r 23B59u16r33i64a40n

29. 3. 2019 12:00

Nechápu ty ubytovny ve vašem příspěvku. Máme zde nějaký počet lidí, řekněme 800 000, kteří bydlí na ubytovnách, protože dál jejich možnosti a schopnosti nesahají. Ze stejného důvodu pobírají tučné dávky na náklady svého bydlení. Zrušíme-li ubytovny, nezrušíme tím výše popsané reálie. Ubytujeme tedy ty lidi za státní peníz. Ale jak? Odkoupíme zmíněné ubytovny, povedeme je úplně stejně, se stejnými náklady jako teď a se stejně dotovaným bydlením pro ty stejné lidi. Já v tom změnu žádnou nevidím.

0 7
možnosti
PV

Klasicke "rozdel a panuj" je odzkouseno tisiceletimi, tak proc ten princip opoustet. Vedlejsim efektem je pak "blba nalada", ale to ego vladnoucich nezajima.

8 0
možnosti
FL

"Akorát by mě pak mrzelo, že cena sexistické prasátečko by pak nejspíš rychle zmizela ze světa, tudíž bych už nikdy nedostala šanci ji získat. A já se přitom tak snažím!" - Doporučuji ty díry na džínách udělat na jiných místech

17 0
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,41
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články