Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EK

Ještě pořád sponzoruje pošta atletiku?

0 0
možnosti
TT

Musí. Až budou pošťáci rozvážet balíky elektromobilama, tak se bez atletiky občas neobejdou. ;-)

1 0
možnosti
JM

Vzpomínám na dobu (konec 90' let) kdy privatizace TELECOMU byla taky neřešitelný problém. ;-D

3 Kč za 1 minutu internetu.

7 0
možnosti
TT

Kauza s přesměrováním připojení?

0 0
možnosti
LB

Pošta má problém se svým hospodařením a způsobem fungování. Pokud pošťačka s balíčky objezdí půl města v době 8- 16 hodin a diví se, že většina lidí není v tu dobu doma nýbrž v práci, tak je to asi špatně, ne? Jaký má taková práce smysl?

V malých obcích přestávají fungovat hospody - nevyplatí se. Ruší se spoje hromadné dopravy - nevyplatí se a dle zákona trhu má babička se zápalem plic chcípnout, než aby autobusem dojela do města k lékaři. Ruší se vesnické koloniály - nevyplatí se. Zruší se i pobočky pošty? Nemohl by alespoň důchody a základní styk s úřady obstarávat starosta či jakákoli soukromá osoba, k tomu určená a za to placená? Jinak se na vesnicích nevyplatí vůbec žít, už teď kdo nemá auto, ten tam žít prostě nemůže. Na úpadek vesnic doplatí celá společnost, byť postupně a ne vždy ekonomicky měřitelně.

39 2
možnosti

On by i ten vesnický koloniál měl o fous větší šanci, kdyby neměl otevřeno 8-16, ale 14-20. A pošta jakbysmet.

12 0
možnosti
Foto

Ještě před třemi, čtyřmi roky u nás doručování balíků poštou fungovalo dobře. Jiné služby pošty používám minimálně. Dnes si koupi zboží z e-shopu co nabízí pouze doručení poštou sakra rozmýšlím. Pošta prostě zaspala, jak píše autorka, nástup e- shopů a tedy balíkové pošty - vždy to komentuji slovy, že dopisy nahradil e-mail, peněžní služby internet banking ale balík internetem nepropasíruješ.

Mám jednu otázku - v letech 2004 a 2005 půjčila pošta tehdejším vládám (Gross a Paroubek) více jak čtyři miliardy na vyplácení důchodů. Tehdy je měla a dnes je v minusu. To je pokles zájmu o její služby tak razantní že i bez velkých investic do rozvoje dnes nemá nic? A vrátily vlády ty peníze vůbec? O půjčkách jsem se dočetl, že bych četl o vrácení si nepamatuji.

14 0
možnosti
PR

V malých vesnicích nejsou lékaři,obchody,školy, nejezdí tam autobus,není ekonomické tam dát ani bankomat,zrušíme tam pošty,brzy bude neekonomické obnovit tam elektrické vedení, silnice a vodovod.Myslím že když vesnice přežily války a vládu komunistů tak mají šanci přežít i tuto dobu. I když kdo ví možná budou časem prohlášeny za neekonomické a rovnou zrušeny. Ještě by to chtělo odebrat vesničanům volební právo aby do všeho nekecali.

21 3
možnosti
Foto

A z opuštěných vesnic se jednou stanou skanzeny pro rekreační ubytování lidí z velkých měst prahnoucíh po přírodě...! A v případě, že se více vesnic navzájem propojí, budou takové vesnice sloužit též pro agroturistiku.8-o:-P

3 0
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 42,74
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články