Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RE

Tyto problemy jsou v Nemecku uz delsi dobu, tendence negativni. Vlada za vedeni CDU a CSU se vsak zabira zajistenim prijmu elitni vrstvy (vcetnbe uredniku) a plati na pokyn jedine velmoci nejen zbrojeni, ale m.j. podporu Ukrajiny, Polska atd.,

1 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
3 6
možnosti
Foto

Tady se všechno odvozuje od výdělku.Pokud dost vyděláte můžete si něco uškudlit bokem a na stará kolena ten důchod od státu bude trochu za něco stát ale pokud je to všechno postaveno na šizení státu aby kapitalista nemusel moc odvádět tak lidi nevydělají a mladí si rozmyslí jestli budou mít rodinu s dětma protože to není jako kočka či pes co jim nasypete granule, konzervu či kapsičku a tím veškeré náklady končí.Husák byl komunista ale v tomto nebyl blbec.Věděl že pokud bude průběžný systém musí být hodně těch co budou na starou generaci dělat aby bylo z čeho vyplácet důchody.Nyní jsme se dostali do fáze že tu máme mnoho důchodců ale málo těch co na ně dělají (myšleno že z jejich odvodů jsou vypláceny důchody.)Když politika směřuje k tomu že se na rodiny dlabe a ba naopak je zatěžuje všelijakými omezeními a nepřímo nutí rodiče makat od nevidím do nevidím pokud chtějí utáhnout živobytí a nejsou těmi vyvolenými co po převratu něco někde urvali nebo si nějak "pomohli" v době kdy se tu zhaslo.Na jednu stranu je společnost nabádána k finanční odpovědnosti a pak když lidé se tak začnou chovat tak jsou u toho za blbce.Mohu jenom souhlasit že všechno se tu děje pro blaho hrstky mocných a vlivných aby podojili ty co jim slepě po revoluci věřili že bude líp.Co je platné že můžeme nadávat,když potom na stará kolena budeme rádi že si pro nás přijde zubatá dřív než se ocitneme někde na ulici nebo každý měsíc budeme potupně řešit dilema co zaplatit z toho houby co za celoživotní dřinu dostaneme,Zda jídlo,bydlení nebo léky.Nikdo si ani neuvědomuje že když si utrhnete u huby dneska 1000kč jsou to ještě dnes peníze,ale za 25-40let si za to možná lidi koupí tak toaleťák.(extrémní příklad)

4 0
možnosti
VJ

V první části si protiřečíte a věta "Nyní jsme se dostali do fáze že tu máme mnoho důchodců ale málo těch co na ně dělají" není pravdivá, právě proto, že "Husákovy děti" jsou ten v ekonomicky nejaktivnějším věku. To teprve ony budou mít za cca 20 let problém, dnešní důchodci jsou na tom celkem dobře.

2 0
možnosti
TR

Lidi by měli hlavně pochopit, že je naprosto jedno jak moc si budou spořit, pokud tu za xx let nebude dost lidí, kteří na ně budou pracovat. Peníze jsou jenom prostředek směny. Jesli chcete zajistit aby se za 20 let důchodci nemuseli jít pást zajistěte dost mladých lidí do ekonomiky, tj. buď vlastní děti nebo imigrace...

5 2
možnosti
ML

Dost mladých lidí do ekonomiky? Tohle je ale špatně, pak by to fungovalo jako letadlo a každá generace by se musela snažit, aby pod sebe dostala víc a víc lidí...

2 1
možnosti

D74u76š61a83n 29Ř52m45o18t

24. 3. 2019 17:09

Fakta: DPS založeno v roce 2013-květen, úložka 1.000,-Kč u České poj.

klientka ročník 1951. Po 64 měs.investování /50% vyvážený +50% dynamický/ bylo vylaceno 85.000,-Kč z toho 14.000 státní podpora 6700 -byl výno/věřte-nevěřte/ a zbytek klientka sama/64.000. SUPER výsledek/vyplaceno/ v říjnu 2018.

Ideální investování se státním příspěvkem !!!8-o

0 0
možnosti
JH

Ano, při pouze pětileté době trvání to může být i výhodné. Ale zkuste příklad s dobou spoření 10 let a více.

Jinými slovy - ano, pokud budou stále platit stávající podmínky, až mi bude 55 let, tak si penzijko vždy na těch 5 let založím a tu tisícovku tam budu posílat. Jako spořící účet prima. Ale to asi na zabezpečení do důchodu stačit nebude, nemyslíte?

0 0
možnosti
PB

malý výpočet :

40 let budu dávat 1.500 Kč (vůbec nepočítám s tím, že se zvyšujícími výplatami (ano výplaty rostou) naspořím :

40 let*12 měsíců*1500 Kč = 720.000 Kč

40 let*12 měsíců*230 Kč příspěvek státu = 110.400 Kč

1 % zhodnocení 40 let * 4.150 Kč (průměrné roční zhodnocení) = 166.000 kč

po 40 letech budu mít na účtě 996.000 Kč

při průměrné inflaci 2,5 % /rok a 40 letech bude inflace cca 100 % to znamená, že ž mých 996.400 zbude reálně na dnešní ceny 500.000 Kč (půl milionu) tj.t cca 45 průměrných měsíčních důchodů cca 4 roky. Ale jak jsem psal s inflací porostou i mzdy, takže i při započtení pouhé 100 % inflací se zdvojnásobí mzdy takže částka na spoření na důchod se může zvyšovat čímž se uspořená částka navýší pokud budu prvních 10 let dávat 1500 Kč, druhých 2000 Kč třetích 2500 Kč a posledních 10 let 3000 Kč tak na účtě bude o 360.000 Kč navíc - tj 680.000 Kč na dnešní ceny)

2 1
možnosti
Foto

Je otázkou co si za to co si člověk za 40let naškudli a urve u huby taky koupí.Nikde také není zmíňka o tom že se může stát když nastane krize a nebudou lidi mít práci.Dneska je doba že nejsou lidi,tak je nahrazují roboty a až nastane krize a útlum výroby tak první půjdou lidi ne roboti a tak by se dalo pokračovat v tom co se vše může ve 40letém období stát a co může zakývat s příjmy lidí co si spoří aby mohli lidi vůbec dostát peněz co si odkládají měsíčně.

0 0
možnosti
PB

Paní autorka je chytrá jak rádio za protektoriátu - penzijní fondy ne je to na nic, spořící účet ne ten taky možná zlato (hahaha to nikdy neklesá) a jediná rada mějte děti ty Vás uživí (další hahaha platí 1 rodič uživí x dětí, ale x dětí neuživí jedny rodiče - a to mám to štěstí že mám super rodiče, kteří jsou samostatní a já jejich podporu nepotřebuji). Více dětí neřeší problém do budoucna jen oddálí a zvětší problém - k tomu aby průběžný systém fungoval musí být porodnost 1 rodič jedno dítě a ještě musí důchodci zemřít nejlépe do 70 (to není cynismus ale realita - pamatuji si nějaký seriál o dinosaurech tam v 70 letech hodily důchodce do ropného jezera). Stejně tak autorka vůbec nepočítá s tím, že starat se o vlastní zhodnocení se může jen 2-3 % lidí co se o to zajímá a rozumí tomu a i ty někdy prodělají ostatní na to nemají ́, protože nejsou prostě moc chytří na zhodnocování ( opět není to urážka ale pouhá statistika viz Zemanův výrok, že je tu 1/3 blbců - v každé společnosti je 1/3 lidí inteligenčně slabých - 1/3 průměrně a 1/3 nadprůměrně

1 2
možnosti
Foto

Pisatelka to myslela rození dětí které budou potom dělat a z jejich odvodů budou brané peníze na důchody,ne to že by si lidé nasekali děti a ty by své rodiče živily pak ba možná platilo to co píšete.

1 0
možnosti
AM

mne chýba možnosti spravovať si dôchodkové peniaze sám. Z neodborného nakladania by ma asi nemohol obviniť nikto nakoľko som sám ekonóm. Štátu jednoducho vyhovuje že cez zahraničné správcovské spoločnosti vyváža zisk/províziu za spravovanie dôchodkových peňazí preč. Obávam sa, že pre väčšinu to dopadne ako kupónová privatizácia - žraloci sa nakŕmia a ľudom nezostane nič - maximálne tak na mikrovlnku :-) .

2 1
možnosti

Ani ne tak státu, jako těm finančním žralokům (a na ně napojeným politikům).

0 0
možnosti
JP

Ms.Šichtařová, máte pravdu. Ale co byste mi doporučovala namísto penzijních fondů? Spořící účet v bance s úrokem 0,75 - 1,25 %? Při dvojnásobné inflaci?

1 0
možnosti

Prvně si pořídit bydlení, pak si pořídit energeticky úsporné bydlení, pak si pořídit energeticky úsporné bydlení s malou zahrádkou, a pak eventuálně začít přemýšlet o nějakém spoření na důchod;-)

0 0
možnosti
JM

Staré penzijní spoření stále existuje.Jen se to chtělo orientovat,včas založit a teď v důchodu do něj spořit.Vyjde to cca 3,5%(příjem) - 2%(inflace) ze za rok vložené částky.

0 0
možnosti
JH

To zcela jistě nevyjde. Musíte počítat i s již uloženým zůstatkem, jehož jediným zhodnocením je zisk fondu (který je někdy i záporný).

0 0
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,57
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články