Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Z respektované ekonomické analytičky se stala šiřitelka hoaxů, polopravd a lží. Škoda.

0 1
možnosti
Foto

Markéto, znáte nějaký jiný způsob, jak zacházet s ušetřenými penězi, které nechcete okamžitě utratit? Měla byste se pokusit srovnat uspory na domek s půjčkou na domek, možná dojdete k závěru, že mít dluhy je výhodnější. Pusťte se do toho.

0 3
možnosti

K tomu se dá říct jen jedno. Kdo se o toto zajímá, tak by si měl přečíst něco jiného než tento blog. Odborná úroveň velmi nízká a v článku je mnoho zkreslujících údajů a počítání.

3 1
možnosti

J92i75ř73í 28M39a62c21e28k

25. 4. 2019 18:29

Nemám rád lidi, kteří si pletou pojmy „názor“ a „pravda“.

2 0
možnosti

uff.. co to je za slataninu? to me opravdu vic zajima to Apple pay.. Vubec nerikam, ze penzijni fondy jsou Top.. ale nepocitat s jedinou vyhodou -> statni prispevek.. to je tedy dost ujete.. pani Sichtarova se zcela ucelne a populisticky snazi svest na vlne "budu nadavat na stat, na banky, na vsechno.. hlavne at nejsem zodpovedny sam za sebe", a hned posluchacum rika co chteji slyset.. navic se stavi do pozice, ze tomu rozumi, ale sama nedava zadne reseni..

4 0
možnosti

Taky je dobré zmínit daňové úlevy, které se od toho spoření mohou odvíjet a jsme úplně někde jinde...

1 0
možnosti

J56o20s68e61f 46V40a76l91a

17. 4. 2019 22:19

Pani Sichtarova pouziva polopravdy jako vzdycky. Je neprosto jasne, ze v dobe, kdy banky diky politice centralni evropske banky plati penale za ulozene penize ( =negativni uroky ) tak se tezko bude hledat fond, ktery bude v plusu. Ale presto se mi takovy podarilo najit a sporim si. Nicmene Cesi nejsou zvykli se o sebe postarat sami. tzn. behem zivota nahromadit majetek nebo si dlouhodobe sporit na penzi....v tom je ten problem. Cech se spoleha na stat a nadava na stat, ktery ale na jeho penzi nebude mit penize. Ale treba ja jsem dostal ted penzijni vymer a byl jsem vysi penze velmi mile prekvapen. Tedy taky jsem na odvodech v minulych letech hodne zaplatil......

2 1
možnosti

U PF není hlavním benefitem zúročení, ale statní příspěvek, nebo příspěvek zaměstnavatele. Navíc u transformovaných fondů po 15 letech výsluhová penze. V hodně případech si za léta naspoříte více, než sami do PF vložíte. 1000,- vy 1000,- zaměstnavatel 230,- statní příspěvek a zhodnocení je pak jen příjemný bonus. PF je vhodný pro lidi, co nerozumí investicím a nemají odvahu peníze investovat jinde.

0 0
možnosti

Penzijní fond není o zúročení, ale hlavní benefit je ve statním příspěvku a příspěvku zaměstnavatele :-) u transformovaných fondů navíc výsluhová penze, takže ve finále si naspoříte více, než vložíte.... dle mě největší jistota pro lidí, co nerozumí investicím a nemají odvahu investovat jinam.

0 0
možnosti

Jestliže dám k 1000 Kč měsíčně 230 Kč, je to samo o sobě 23% zhodnocení. Sice je to zhodnocení malé částky, ale naprosto jedinečné. Pokud to budu brát z tohoto hlediska a nikoliv jako východisko pro budoucí dlchod, je to zajímavé (malé) přilepšení k příjmu. I při odhadované inflaci 3 % je to do plus. A pokud nedojde k nějakému obrovskému znehodnocení vkladů, vyplatí se to... Takže kdo chce mít svoje jisté, nechá vše fungovat v konzervativní strategii a díky státnímu příspěvku vydělá vždy.

0 1
možnosti

To sice ano, ale až tam budete mít naspořeno 10.000,-, tak těch 230,- už dělá pouze 2,3% a až tam budete mít naspořeno 100.000,- (cca 8 let), tak už je to pouze 0,23% (za rok 2,76% - 12*0,23). Podle státu by měl člověk spořit již od mlada, takže by měl spořit alespoň 30 let a hlavně podstatně vyšší částku, než 1.000,. měsíčně, takže pak to procento padá hodně dolů a inflaci to nepokryje ani náhodou, natož ztráty na trhu. Ano, příspěvek vypadá na první pohled hezky, když by si ho člověk mohl vybrat, ale s vidinou spoření několika desítek let je pak tento příspěvek vlastně k ničemu a je asi lepší spořit jinde.

1 0
možnosti

Což o to, článek hezky rozebírá nectnosti ve spoření a marketingové způsoby fondů.

Ale! Ani náznakem nezmiňuje co s tím??? Jak si tedy má ma důchod spořit někdo jehož plat je kolem státního průměru (nebo ani to ne)?

Mimochodem, ta průměrná částka na spořitele uváděná v článku je velice blézko toho, čemu se říká daňové optimum. Tedy částce která se "vyplatí" (což je dost nepřesný pojem) vkladateli aby a) dostal státní příspěvek v plné výši a současně b) si mohl odečíst z daní maximum aniž by zbytečně do fondu přeplácel.

Obecně si myslím, že fondy by si měly mít možnost nárokovat jen částku ze skutečného zisku vkladatele a stejně tak by měli být vypláceni jejich manažeři.

2 1
možnosti

Já tedy nevím, ale v článku je dost jasný náznak, co s tím:

"Nás zachrání jen děti v kombinaci s tím, že si každý spoří sám na vlastní pěst– tu si koupí políčko, tu domek, tu byt, tu zlato, tu si jen tak uloží peníze na účet"

2 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS