Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Karma R^. Žasnu nad tím, kam naše společnost směřuje. To, co bude stát "fungování" té komise bych rád věděl. Hlavně, že všechny strany brojí proti přebujelé administrativě.

41 0
možnosti
JF

R^ Za víceméně potvrzení toho, že nic lepšího než průběžný systém ještě nikdo nevymyslel a ani nevymyslí.

Ano, je samozřejmě dobré, pokud by se za nějakých podmínek zapojili zaměstnavatelé. Ti nejlepší to dělají již teď.

Mladá generace stále naříká, že pracuje na důchodce. Na druhou stranu nenaříká, nezmiňuje, když po svých rodičích či prarodičích dědí jejich finance a nemovitosti.....

19 1
možnosti
JF

Mladá generace nenaříká, když vše co má kolem sebe dostává zadarmo. nemají ano šajnu o tom co vše dostávají zadarmo a z daní jiných. Já bych byl pro neplať vše si zaplatíš - by se mládež divila, že by neměla mobily, internet, pařbičky a byli by rádi kdyby se vyspali někde v teple. Já jsem pro anarchismus pro všechny kdo jej chtějí ;-D

2 0
možnosti
LB

I taková věc jako je složení důchodové komise dobře vypovídá o reálné moci těchto samozvaných spolků - různých genderových a ženských lobby. Je evidentní, že z jejich myšlenkového světa je i ministryně vlády Maláčová, premiér země Babiš se kdysi vyjádřil že s členkami "České ženské lobby" občas zajde na kafe, politici obecně mají z těchto nátlakových skupin strach a snaží si je předcházet.

Ostatně co ve společnosti, o které globálně rozhoduje další komise, a sice ta Evropská, občanem prakticky vzato též nevolená.

Už z toho počtu lidí v oné důchodové komisi je naprosto jasné, kde je chyba: Stát má zrušit tři čtvrtiny agendy státní správy, polovinu státních úředníků propustit a polovině z toho zbytku snížit platy na polovinu, aby odpovídaly užitečnosti toho, co dělají. A pak bude na důchody přímo královské.

12 1
možnosti
DP

Předpokládám, že členky "Ženské lobby" si to kafe platí samy.;-)

1 0
možnosti
PS

Jen malá poznámka. V blogu padlo několikrát slovo neziskovka, je třeba se připravit na smršť příspěvků typu "víte že horská služba je taky neziskovka? To chcete aby byla zrušena?" . Máme zrušit hospic, protože to je taky neziskovka? Já vím, že nikdo nikdy neřekl křivé slovo o zmiňovaném hospicu. Jenže vždy když se hovoří o zbytečných neziskovách, vždy diskutující převedou řeč na ty potřebné typu hospic. Marně se budete snažit vysvětlit, že neházíte všechny neziskovky do jednoho pytle.

26 1
možnosti
KT

Víte, že horská služba je taky neziskovka?

Máme zrušit charitu, protože je to neziskovka?

Když smršť, tak smršť!

2 8
možnosti
JJ

J73a83n 93J58í89l47e16k

1. 2. 2019 8:22

Rád vás čtu. Jako ženu, ekonomku a i spisovatelku:-)

16 0
možnosti
Foto

Pokud se nesáhne na průběžný systém, tak si reformujte, co kdo hrdlo ráčí. V průběžném systému je nutné pouze zrušit stropy na sociální pojištění. A přestat z něj financovat invalidní a vdovské důchody. Připojistit na ně se může každý. A zdroje budou, co hrdlo ráčí.

0 1
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 42,62
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články