Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Poslouchat co vypouští soudružka Maláčová z úst je na první pohled úsměvné, ale při vědomí, že je ministryní se to mění na tragikomedii.

Když si dám posloupnost ministryň Marksová - Maláčová, musím si vzpomenout na název filmu "Ještě větší blbec než jsme čekali".

2 0
možnosti

J15i57ř64í 36M90a12c16h

8. 2. 2019 8:19

Tak jsme si my blbouni pitomí mysleli, že nám ta kómis pomůže. Drek nám pomohla. (Jaroslav Hašek, Osudy dobrého vojáka Švejka);-)

0 0
možnosti

I33v59a49n 95M36i58n67á18ř

6. 2. 2019 23:16

"Spravedlivé důchody" v souvislosti s Maláčovou, socany a genderovými neziskovkami - skutečně vzbuzují hrůzu.

4 0
možnosti

Chtěl bych je upozornit, že zatím co rodiče uživí deset dětí, deset dětí neuživí jedny rodiče.

Ovšem z hlediska průběžného systému by deset dětí na rodinu bodlo :-)

0 0
možnosti

Proč by nemohly děti část svých daní (sociální pojištění) odvádět na důchodové konto svých rodičů?

Proč by lidé neměli mít možnost si snížit daňový základ podle počtu dětí?

Lidé by byli motivováni mít hodně vzdělaných dětí. Tak tomu tisíce let bylo a není.

3 0
možnosti

"fluidní jedinec bude platit na důchod jako muž a pak v rámci „genderového narovnání“ se na důchod rozhodne býti ženou a dostane víc?" - no, to nebude špatný nápad se nechat na důchod prohlásit ženou? A jak to bude v registrovaném partnerství mužů, když jeden bude doma s dítětem a tím bude mít nižší příjmy a pak se rozejdou? Bude to také "genderově" narovnáno?

1 0
možnosti

Vážené a milé Husákovi děti, vy které nejste zazobané, již řádku let si nespoříte, nečekáte velké dědictví, či značnou výhru v loterii, tak jste to vy co jste pěkně v díře. Tuhle bombu si vlády přehazují a doufají, že právě u nich nebouchne. No doutnák se krátí, uvidíme kdo bude ten politický sebevrah.

0 0
možnosti

Murphyho zákony: Komise o X členech je entita, mající jeden mozek a X žaludků.

1 0
možnosti
Foto

Nevím, co je na tom pořád za problém. Je potřeba stanovit zákonem, že průměr starobního důchodu musí být 60% průměrné mzdy - mediánu. Ten je teď asi 27000,- Kč, tedy průměrný důchod by měl být 16200,- Kč. Samozřejmě stanovit strop tj. nejvyšší možný důchod, aby se zabránilo důchodům vyšším než třeba 50000,- . Jinak výpočet stejný jako dosud, třetí pilíř samozřejmě ano, důchod od 65 let. A státe snaž se, aby na to státní rozpočet měl.

0 5
možnosti

Pokud se bavíme o průměru, tak to absolutně nic neříká o tom, kolik kdo ten důchod mít bude. Současný problém je, že důchodci s dětmi sponzorují důchody bezdětných. A to tak, že bezdětným se neinvestice do dětí nijak do výše důchodu nepromítne. V důsledku to silně podporuje nemít děti a tedy vymírat a mít na důchody čím dál míň.

A vznikem jakési komise, ke které můžu mít všelijaké výhrady, se stát snaží, aby na ty důchody měl i v budoucnu.

1 0
možnosti

Už dlouho tvrdím, že volební právo má mít jen ten, kdo tenhle stát platí (takže ani prezident, ani poslední rom na dávkách). Ano, vím, je tam ta poučka o kaprech a vypouštění rybníka.

A pokud jde o důchody: všichni jednotný důchod (na přežití) a významné (násobné) přilepšení za každé, ekonomicky aktivní, do státu přispívající dítě. Aby se důchodce, za kterým stojí 3 pracující děti, měl násobně lépe než vysoce vydělávající singl bez dětí. Ten si eventuálně k důchodu může našetřit přilepšení sám.

3 0
možnosti

Dalo by se celkem souhlasit, ale trochu příliš černobílé vidění. Např.:

- co ti, co nemohou mít děti? (Zdravotní důvody. Mají prostě smůlu?)

- co "hrdý" otec 5 dětí, o které se vůbec nezajímá, snad občas zaplatí opožděně nějaké alimenty?

- co ti s postiženými dětmi atd.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS