Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LO

L25u92b45o20š 93O49t45t

11. 1. 2019 13:18

Je jasné, že pokud chce ČSSD přetáhnout nějaké voliče, tak jedině od KSČM a podle toho přichází s návrhy, za které by se nemusel stydět ani V.I.L

14 0
možnosti
SB

Dočetl jsem se, že ta nová ministryně Maláčová z ČSSD, která tyto nesmysly prosazuje, sice vystudovala dvě vysoké školy v zahraničí, ale pouze politologické.Takže o řízení státu a jeho financování nemá ani páru. A je to vidět každým dnem.

38 0
možnosti
Foto

ČSSD již nadělalo se svoji sociální politikou pěknou díru do rozpočtu. Dnes se často používá pojem finanční gramotnost. Dříve se řeklo zodpovědnost, kdo je zodpovědný nepotřebuje ve škole studovat jak zacházet s financemi, to uměla moje babička a měla pět tříd. Věděla však jedno, že dluhy nás sežerou, jak s oblibou říkala, když budeme žíti nad poměry.

Ti kteří se dostali do dluhových pastí, více spotřebovali jako vydělali, jinak uvažovali. Proč si nepůjčit, když všude vás k tomu vybízejí. Jednou, dvakrát a už se vezou, všichni jsou spokojeni, žena I dětI. Mají nové auto, zařízení, hypotéku, děti mobily za dvacet táců, pohoda.

Ale přijde den pravdy a vše se hroutí jako domeček z karet, dluhy a jen dluhy.

Tak stát, zadlužený biliony je do toho vtažen. Stačí jedna nezodpovědná strana a máme tu oddlužení dlužníků. Vždyť budou volby, proč si nepřihřát polívčičku, partaj to neplatí a preference rostou.

Tato pomoc, ta bude jako bumerank, požadavky o peníze se budou stále vracet a více a více. Takto lidi k zodpovědnosti nepřivedeme, oni musí začít u sebe a podílet se na splácení svých dluhů.

A ještě by bylo třeba zakázat reklamy vybízející k půjčkám, na kterých si naši umělci mastí kapsy. Jak jednoduché, když si přímo v obýváku můžete plnit své sny, zavoláním na číslo, kde vám volaný, jako kouzelný dědeček, plní vaše přání. Ale každá mince má rub i líc, na to se nesmí zapomínat, nic není zadarmo.

9 0
možnosti
PB

P38e34t55r 15B77u65r93i74a11n

11. 1. 2019 12:11

A ještě by bylo třeba zakázat reklamy vybízející k půjčkám,..

A proč? Vždyť je to podnikání jako každé jiné. A reklamy na zboží zakážeme také, Vždyť i to může vést k zadlužování, ne?

...na kterých si naši umělci mastí kapsy....

a na čem si podnikatelé nemastí kapsy? A jak víte, že si na tom mastí kapsy zrovna oni, vy znáte tu nákladovost a profit takového podnikání? Je zajímavé, že všichni vědí, že reklamami na půjčky se mnozí nechají zblbnout aniž by se zamýšleli nad podstatou, ale titíž hltají články o lichvářích aniž by o nich vůbec přemýšleli.

3 0
možnosti
PB

P64e60t67r 96B85u39r88i25a58n

11. 1. 2019 10:30

Karma. Ovšem mě zaráží, jak se ze spojení "finanční negramotnost" stalo univerzální vysvětlení veškerých finančních kotrmelců. Vzal si půjčku? finanční negramotnost, nesplácí? finanční negramotnost, neplatí pojistku? nájem? má zboží na splátky? nebyl pojištěný, má minimální plat, vysoký nájem? finanční negramotnost! trochu mi tam chybí pravdivé vysvětlení, že totiž 20% občanů to má po proletářsku na háku a snaží se ze života vydyndat víc, než na co mají nárok a přitom to moc dobře vědí. A přitom finanční negramotnost je úplně něco jiného, než znalost, že za odebrané zboží se musí platit. To ví 98% občanů v supermarketu u kasy.

27 1
možnosti
MS

Máte pravdu. Jen bych podotkl, že i finančně gramotný člověk, když je zahnán do kouta a nemá jinou možnost, obrátí se na lichváře v dobré víře, že získá trochu času a do té doby peníze "nějak" sežene. Samozřejmě, že je nesežene a octne se v dluhové pasti.

3 0
možnosti
VH

V zoufalství a dobré víře, jistě. Ale i tak ve víře nesmyslné (ostatně - která víra má smysl?).

2 1
možnosti
PS

Celé státy žijí na dluh, na nesplatitelný dluh. Já žil v přesvědčení že dluh se musí splatit. Jenže teď panuje přesvědčení že nemusí, "ono se to nějak udělá" , "on se stát postará". Vrcholem by Americký sen, ve dvaceti si pořídíte barák auto a prakticky celý život splácíte. Ale pořád dlužník věděl že musí splácet nebo o vše přijde. Bohužel nastala fáze kdy dluh je něco normálního, a nejen to je doba kdy se neřeší zda vůbec ten dluh půjde splatit.

2 0
možnosti
VH

Ne, dluh není normální. A soukromník není stát. On totož stát splácí alespoň úrok (byť "letadlem" další půjčky).

Ano - kdo si pořídí byt na hypotéku, splácí prakticky celý život. Ale 1/ splácí a 2/ má celý život hodnotu onoho bytu.

Něco jiného je půjčit si na bumbání či hazard a pak se divit, že mám splácet.

8 0
možnosti
Foto

Voliči nejsou hlupáci...?Jak tedy vysvětlíte,že nám dnes vládnou levicové strany rozdávající voličum dárky "zdarma" a které bodují projídáním budoucnosti - ANO,ČSSD a KSČM....?

29 0
možnosti
AL

Jaké dárky máte na mysli, občane Bárto?

0 7
možnosti
AL

Bohužel, máte pravdu.

Karma.

R^

9 0
možnosti
JN

Souhlas, až na ty slevy ve vlaku. České dráhy přiznaly, že mají (po zavedení slev) více cestujících, takže ti důchodci, co vlakem nejezdili, nějaké peníze (i když méně než ostatní) utratí, a dopravcům zvednou tržby. Tím chci říci, že slevy pro důchodce jsou v pořádku, o slevách pro studenty to samozřejmě neplatí, tam dráhy prodělají, a zaplatí to stát, tedy i já.

1 1
možnosti
Foto

Vy jste duchodce,že...?:-)Slevy pro duchodce ani pro studenty v pořádku nejsou.Pokud by chtěl stát pomoci duchodcum,tak především těm,co už se do vlaku ani nedostanou....

8 1
možnosti
Foto

Souhlas , karma. Jenom drobná připomínka , A. Juchelka není socan / dosud/. Byl v TOP 09 , poté prozřel a je ANO-ista.

Jenom na okraj k socanům. Včera jsem přečetl článek M. Haška ( ano , to je ta kalkulačka , co lhala o povolebním setkání s MZ) o plánech jedné party v ČSSD. Oni mají tedy záběr širší než bagr Caterpillaru. Výšet jejich témat je širší než rozsah povoleného příspěvku.

Od oněch dlužníků , přes gender ,globální oteplování , svačiny obědy ve školách , samoživitelky, EU ,sektorová daň,přímá demokracie, cena pitné vody, kůrovec, penze , sucho......

Chraň nás pánbůh před touto partičkou.;-D

40 0
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,31
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články