Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

"Údajně by byly dluhy odpuštěny téměř u 900 tisíc lidí...." kteří by se obratem zase zadlužili, proč ne, třeba jim to ČSSD odpustí i podruhé.

To už snad raději to rozhazování peněz z vrtulníku, když je třeba rozpumpovat tu ekonomiku.

12 0
možnosti
AG

A60l11e48x 78G65r95e48g76o76r

12. 1. 2019 18:40

Údajně? A jak to víte?

0 0
možnosti
DP

ČSSD to nezaplatí, zaplatí to stát z našich daní, ČSSD to akorát slibuje, aby ji zadlužení hlupáci volili.

19 0
možnosti
VB

Já s oddlužením souhlasím a dovolím si tvrdit, že mi prošlo rukama 10 000 x více dluhů než paní Šichtařové.

Záchrana českých bank na přelomu milénia stála 300 miliard korun. Očištění běžných lidí od dluhů by přišlo určitě daleko levněji. Stát by měl nabídnout výkup pohledávek pod nominální cenou, s úhradou pomocí dluhopisů. Náklady na tuto operaci považujme za daň z blbosti, oběť demokracii a svobodě, jinak nás dluhová krize zničí.

Pomoc dlužníkům musí být ale spojena s razantním postupem proti zadlužování, a to i hrozbou trestního postihu. Je čas zpřísnit paragraf trestního zákona o způsobení úpadku a obnovit trestný čin nenavrhnutí se do insolvence. Kdo nesplácí a vezme si další půjčku, ať je potrestán veřejně prospěšnými pracemi a monitorovacím náramkem.

https://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=691645

3 12
možnosti

"Očištění běžných lidí od dluhů by přišlo určitě daleko levněji." ?

Jenom exekučně vymáhaná jistina dosahuje skoro této výše.

Trochu drahé gesto - zvlášť když si uvědomíme, že "daň z blbosti" by dopadla mnohem víc na ty, kteří se chovají zodpovědně (pracují, mají majetek).

6 0
možnosti
JSS

Hej - Šichtářová - vy nechcete tenhle socialismus?? Támhle zadara- různé politické poutě s rozdáváním. Babiš se dušuje, že daně nezvýší.... Konečně ten socialismus se buduje! To by se Lenin divil, jak ta naše vládička s papá oligarchou funguje....

1 4
možnosti
JR

J88a23n 78R49á67ž

11. 1. 2019 18:11

Vtip je v tom, že opravdu funguje!

1 0
možnosti
JF

J37a95r88d84a 95F79i73c51e23k

11. 1. 2019 14:41

„Politici se prostě začali domnívat, že volič je totální hlupák"

Dovolím si nesouhlasit s „domnívají" - oni to prostě vidí, že takový je, na výsledcích voleb. (Vyhraje ten co nejvíc slíbí, nejvíc žvaní bez ohledu na realitu.) A taky pro to dělají maximum stálým „vylepšováním" školství. Jsem leckdy šokován co všechno dnešní absolventi středních škol neznají. (Na to možná dojeli komunisté, že tehdejší naše školství bylo poměrně kvalitní. Zkrátka blbcům se lépe vládne.)

18 0
možnosti
Foto

Dobrý článek.

Tak jako voda teče z míst vyšších na místa nižší, tak peníze tečou od lidí hloupých k lidem chytrým.

Kdo se příliš zadluží, je zpravidla hlupák. Vydělávají na něm banky a v těch nejhorších případech i lichváři. Výjimkou je však například hypotéka, jejíž výše odpovídá ceně domu a příjmu žadatele o ní. To je pak ospraviditelné zadlužení.

Blbost se sice, jak píšete, zakázat nedá. Hlupáci, kteří se finančně chovají nezodpovědně, nakonec vždy přijdou na mizinu. Dle Darwinových zákonů by pak měli zemřít a vymřít, čímž by se ozdravila populace. Socani však takovéto lidi chrání, dávají jim podpory a umožňují jim dokonce, aby se množili. Státy, které ovládly socani, zpravidla zkrachují. Viz současná Venezuela. Pak by měly socani být definitivně odstraněni. Vše záleží především na lidech. Tak jako existují chytří a hloupí lidé, tak též existují chytré a hloupé národy. Český národ dle mne příliš chytrý není, který národ však je, ani není příliš hloupý. Doufám, že v ČR to dopadne dobře a mnoho lidí populistům nenaletí. A pokud ano, tak že rychle vystřízliví.

17 0
možnosti
ZD

Teď rychlou rekapitulaci. Socani usilovně pracují na svém propadu, ostatní strany předvádějí duchem chudé prostocviky "antibabiš" a tak nakonec ten otloukaný Babiš, není v aktuální situaci nejlepším východiskem ? Není nejlepší absolutně, ale aktuálně v tom marastu ....?

2 1
možnosti
ŠZ

No, já si myslím, že dluh by měl být problémem věřitele a ne dlužníka. Myslím tím situaci, když si člověk půjčí hotové peníze, ne když do dluhu spadne nějak nezaviněně. Věřitel by si měl ověřit, zda žadatel má na to aby půjčené prostředky vrátil. Já když si bral půjčku za bolševika, tak jsem musel mít prokázaný příjem a ručitele. Pak už jsem to neštěstí nepotřeboval. Zvykl jsem si žít úměrně k příjmům. Ale dneska půjčí někdo naprosto lehkomyslně peníze chudákovi který na splácení moc nemá a kolikrát počítá s tím, že zbohatne spíš na smluvních pokutách než na úrocích z jistiny.

2 2
možnosti
RP

Ale to nejsou žádné lehkomyslné půjčky. ;-D

Dlužník buďto má ještě nějaký nemovitý majetek, obvykle ještě z totality, o který je ho možno vynaložením minimáních nákladů na malou půjčku a následně připisováním různých pokut v exekuci připravit. I když takových lidí, současně vykazujících nízko ufinanční gramotnost, takže je možné je obrat, je už málo, většina už byla obrána.

Nebo se na malou půjčku prostě dá chytit a potom po desetiletí, díky onomu systému pokut, penále a úroků, svému věřiteli neustále poskytuje finanční příjem. A to legální. A prakticky bez rizika, protože všelijací pravdoláskaři založili svou politicjkou kariéru na heslech "dluhy se mají platit" a potom po zvolení prosadili takový exekuční systém, že podnikatelé v tomto oboru, v oboru šmejdovských půjček, podnikají prakticky bez rizika.

1 1
možnosti
BH

Jestli chtěj něco pro dlužníky udělat, tak ať škrtnou příslušenství pokud je větší než dluh.

6 0
možnosti
TM

tak to už udělali - Valachová podala pozměňovák v parlamentu, ten to přijal, je to v novele insolvenčního zákona

0 0
možnosti
MB

ČSSD se znemožňuje - Útrpně slouží a již útočí na poslední zbytky Hodnot - , např. Na rodinu. Proč se vlastně ženit, starat o potomstvo? Podobněje to s dluhy a celkovou odpovědností Občana. Poctivé řešení by bylo ! Nechť ČSSD - zruší Peníze! Pak Maláčová již nebude prudit poctivce. Bude se pracovat dle schopností - Potřeby uspokojovat - dle možností a je to ! Stejně je to FANTASTICKÉ DLUŽIT za Lihový dům a kázat mravno do společnosti! Potomci p. Altnera již v této fázi vlastně + jsou - Peníze jsou zbytečné ... :-)

16 0
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,38
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články