Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Homosexuálové (a lesbičky) po společnosti chtějí, aby přijímala jejich homosexualitu a respektovala je takové, jací jsou. A přitom sami svoji homosexualitu nedokáží přijmout se vším, co k ní patří. I s tím, že ve svazku dvou mužů nebo žen dítě nelze zplodit. A neustále se snaží vyrovnat většinové heterosexuální společnosti, například snahou o označení manželství jako svazku dvou osob jakéhokoliv pohlaví, snahou o adopci dětí atd.

Podle mne jejich úsilí o vlastní dítě je projev jejich sobeckosti, protože berou v úvahu pouze svou potřebu a nechápou, že pro správný vývoj dítěte (ať už holky nebo kluka) jsou nezbytné oba vzory, tedy mužský i ženský.

56 1
možnosti
EK

Vážená paní Šichtařová, jestli je něco děláno na kšeft, tak jsou to vaše apokalyptické články. Protože vzdělaná žena jako vy, by měla vědět, že nějaká práva dítěte na milujícího otce a matku jsou výmyslem naší "zdegenerované civilizace" v posledních, ani ne sto, letech. Pokud se může řádně rozvíjet jen dítě chtěné a s láskou očekávané, tak by už naše civilizace dávno neexistovala. Dítě se dříve očekávalo ve stresu, ženy se bály porodu, bály se, že dítě neuživí, měly strach, aby se narodil žádaný potomek mužského pohlaví. Těch nechtěných dětí se v Evropě rozhodně rodilo víc, než dnes. A konec světa se nekonal.

16 15
možnosti
LB

Už před lety jsem četla, že v USA je náhradní matka legální formou pořízení dítěte pro bezdětné heterosexuální páry.

Záleží na úhlu pohledu. Podobně můžeme pohlížet i na babyboxy. Prakticky jde o odkladiště; máme kontejnery na tříděný odpad, ale de facto i na děti, které rodiče nechtějí... Přesto u nás za dobu své existence zachránily babyboxy život asi 180 dětem, které rovněž nikdy nepoznají své biologické rodiče.

3 5
možnosti
JZ

Jste mistr v prohlašování různých polopravd, zdánlivých logičností, významových ambivalencí a jiných sofismat, to Vám tedy musím upřímně uznat. Víte, co na lidi platí.

Zkusím vytknout pár nelogičností:

1. Obecně v článku vyzýváte, aby se děti rodily zodpovědným rodičům různého pohlaví, aby mohly děti v takové láskyplné konstelaci vyrůstat. Nenabízíte však žádný postup, jak toho dosáhnout. Víme totiž, že neexistuje kombinace takových jedinců, která by zaručila, že dítě bude v takové konstelaci vyrůstat. Nikdy totiž nevíme, jaký člověk doopravdy je a jak se zachová, jak bude manželství vypadat (což omlouváte eufemistickými obraty typu "chybička se vloudila, něco se nepovedlo". Jako by lidský charakter a jednání bylo jen dílem náhodné chyby...

2. Považujete jako dokonce nejlepší možné řešení, aby si dva pánové vzali dítě z dětského domova. ??? Navzdory tomu, že tvrdíte, že děti mají vyrůstat s rodiči či jedinci různého pohlaví... proč tedy nemá taky dítě z domova právo na rodiče různého pohlaví?

3. Obecně nic nenamítáte proti náhradnímu mateřství. Přitom si ale děláte velké obavy o vztah náhradní matky k dítěti a o možný dopad jejího stavu na dítě. Proč si tedy myslíte, že náhradní matka se bude k dítěti chovat ohleduplně? Bez ohledu na to, jedná-li se nebo nejedná o obchodní transakci, je zřejmé, že dítě stejně nakonec nebude její, a riziko jejího přístupu je tady v každém případě...

4. Dítě má mít milující rodiče, jak tvrdíte, ale zdá se, že rodiče samotní se milovat nemusejí vůbec, jak ukazujete na příkladu Vašeho kamaráda gaye a matky lesbičky. Vztah rodičů navzájem zřejmě pro Vás nehraje významnou roli, jak s podivem zjišťuji. Přitom žádáte, aby bylo dítě počato jen tam, kde jsou pro něj nejlepší možné nebo optimální podmínky... nemilující se rodiče do nich zapadají?

18 4
možnosti
JZ

A poslední, páté a pro mě nejzáhadnější argumentační sofisma si nechám na konec: Samu sebe pokládáte za dobrý příklad postoupení oběti a uskromnění se. Jste ráda za práci, která Vás baví a daří se vám - "řídím řadu lidí". Pak ale hovoříte o tom, že práce mohla být i lepší, ale že jste ji musela částečně obětovat kvůli pěti dětem. Já ale vycházím z předpokladu, že své děti máte ráda, jste za ně šťastná a volila byste stejně, kdybyste se vrátila v čase. Tedy že dětmi jste jednoznačně získala, milované bytosti, jejichž význam jistě mnohonásobně překračuje význam Vaší osobní kariéry. Tomu všemu rozumím... ale nepřijde Vám potom tedy trochu nestoudné hovořit o Vaší volbě pro děti jako o "oběti"? Není snad obě ́t to, kdy se vdáváme něčeho, čeho bychom se neradi vzdali? Ale jak se zdá, vy jste svou volbou přece získala mnohem více?! Jak jste mohla něco obětovat, když jste z toho celkově vyšla mnohem bohatší? Vy jste z mého pohledu nic neobětovala - naopak učinila jste ze dvou možných rozhodnutí to, které vedlo k Vaší hlubší blaženosti. Měla jste dvě možnosti: buď práce, nebo děti. Vybrala jste si to, co máte více ráda. V jakém smyslu jste tedy učinila onu údajnou oběť? O oběti by se snad dalo hovořit tehdy, kdybyste si vybrala právě to, co chcete míň, tedy onu kariéru.

6 2
možnosti
EK

Zajímavé, Pikora psal v Reflexu, že jste si pořídila tolik dětí, abyste si ho pojistila. ;-D

11 4
možnosti

J81a48k23u86b 32Š27o32l84c

4. 1. 2019 9:41

Adopce homosexuálními páry? O to nikomu nejde. Tady jde o otec- otec, matka-matka, za to se dnes vede boj. Právo dítěte na matku a otce. Nikoho nezajímá.

7 0
možnosti
MB

Kdysi jsem nechápal, jak se mohl rozpadnout mocný Řím. Pak se objevila pštrosí pera v krku, konzumace v leže a úplná ztráta instinktů. Dnes, v nadsázce je dítě jako Jogurt. Dá se různými cestami pořídit, ale i vyhodit! Doba, kdy žena se samovolně sebere buď k oplodnění - nebo naopak přerušení. Manžela - druha, netřeba informnovat, jde se do obchodu. Pojem manželství se dostává do Encyklopedie. Pojem - Když se mají rádi, nechť se vezmou - Kdokoiiv - kohokoliv. Kdysi jsem nechápal, jak se mohl rozpadnout mocný Řím ... :-)

10 0
možnosti
LB

Ve společnosti nastavené tak, že je vše na prodej, tak, že pojem svoboda je vykládán jako možnost činit co se mi zlíbí bez ohledu na cokoli a kohokoli, tak, že z odvěkých tabu odrážejících antropologické konstanty jsou činěna "lidská práva" to ani nemůže dopadnout jinak, než jak popisuje autorka blogu.

13 0
možnosti
Foto

Služby náhradních matek ovšem nevyužívají jen homosexuálové,ale především bezdětné páry,které nemohou mít děti.Je to jejich jediná možnost,stejně jako u homosexuálu mít "vlastní" dítě.Ty budete také kritizovat?Pokud jde o tu frázi,že je lepší pomoci dětem z ustavu,než to řešit takto,tak jistě chápete,že je to velký rozdíl.Chtít a mít doma miminko nebo už třeba osmileté děcko z ustavu s mnoha problémy je hodně velký rozdíl.Trochu zajímavou "skupinu" mezi těmi,kdo využívají služby náhradních matek je i děvkař Ronaldo.Osoba,která dá dítěti lásku a vše co potřebuje nemusí být vždy biologická matka,dokáže to každý kdo to chce dokázat a často i lépe.A muže to být i muž....

2 6
možnosti
JP

Pane Bárto, zkuste si článek přečíst ještě jednou a pomalu.:-)

10 0
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 42,74
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články