Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TT

Ježišmarja, tady je to zase zadělaný dobrodějama! ;-D:-P

2 1
možnosti
KH

K35u11b18a 84H66o98r31á50k

4. 1. 2019 16:52

Pokud chcete psát o nějakém tématu, měla by jste si nejprve zjistit všechna fakta a až následně se dopouštět soudu. Nepravdami a zavádějící i konstatováními, se Váš text jen hemží. Takto vypadáte jako hlupačka.

3 14
možnosti
PK

A co kdyby jste nějaké faktické argumenty napsal Vy?

Takhle totiž z Vás ten Váš "výkřik" dělá akorat... aktivistu! :-P

5 0
možnosti
Foto

jako ekonomka byste měla vědět, že peníze odjakživa vládnou světem stejně jako zákon poptávky a nabídky-kdo má peníze může si diktovat co chce a podplatí si i zákonodárce zatímco kdo peníze nemá udělá cokoliv aby se uživil-snahy aby to fungovalo jinak zavání sociálním inženýrstvím proti němuž tu tak často vystupujete

0 10
možnosti
DM

Takže snaha zajistit, aby nebylo možné pomocí úplatků obcházet zákony nebo si je přizpůsobovat, zavání sociálním inženýrstvím? :-) Tak to mu tu tedy zavání něco jiného...

4 0
možnosti
Foto

I vy v podstatě fungujete jako množírna. Jen k předání dítěte společnosti dojde drobet později a máte přece jen trochu víc vlivu na to, co s dítětem bude.

Píšete, že vy jste pro své děti obětovala kariéru a oni nemusí obětovat nic. Jak to víte? Pro ně snad starost o děti nebude oběť? Nebudou muset nijak omezit ostatní aktivity? Kolik je dnes matek, které si pořídí dítě, ale nemají k němu v podstatě žádný vztah? Od malička se jim o dítě stará nějaká chůva a o tom co je to mateřská láska ty děti vědí kulový.

9 12
možnosti
JK

J17a12n 68K61o36z44á68k

9. 1. 2019 14:15

Na ty děti mají určitě vychovatelky, chůvy a asi i kojnou. Aktivity si uspořádají tak, že jednou bude doma táta a jindy táta.

0 0
možnosti
Foto

Rvkvalita vašich blogů má rapidně klesající tendenci:-/

2 22
možnosti
LB

Paní Šichtařová nám sdělila, že dítě má mít v ideálním případě milující maminku a tatínka a že považovat dítě za věc, kterou si lze pořídit v požadovaném vydání je špatné. Můžete mi osvětlit, jaký s tímto máte problém?

15 1
možnosti
MH

Paní Šichtařová, ne vždy s Vámi souhlasím ( ale dost často ano ) a tentokrát to vidím stejně jako Vy. Přeji vše nejlepší do roku 2019 ...

8 1
možnosti
MP

Ten úhel pohledu je opravdu důležitý. Pokud žena odnosí dítě neplodnému páru (tedy neplodnému ze zdravotních důvodů), a to nezištně bez jakéhokoliv honoráře, tak je to určitě hodné ocenění. Mateřství je pro ženu velká věc a není nic jednoduchého to podstoupit (odnosit dítě a porodit). A pokud to udělá pro někoho blízkého, tak je to ok - např. matka odnosí dceři, nebo sestra sestře. V některých zemích, tuším třeba v Rakousku, je náhradní mateřství také povoleno pouze v rámci rodiny.

Pokud se to ale rozšíří zcela volně a za úplatu, tak potom mateřství opravdu degradujeme pouze na službu a dítě prakticky na obchodní artikl. To si potom může i zdravá žena vzpomenout, že se jí nechce rodit a zaplatí někomu jinému, ať dítě za ni za peníze odnosí. Budeme tak mít ženy "matky", které nebudou mít přímou tělesnou vazbu s dítětem (to, že dítě odnosíte a porodíte z něj opravdu udělá "vaše" dítě s pevnou vazbou k němu), zároveň budeme podporovat ženy, které jsou ochotné dítě odnosit, porodit a následně za peníze odevzdat a už ho nikdy nevidět (!). To vážně takto chceme? Institut mateřství byl vždy uctíván jako ten nejposvátnější princip a my to teď zmuchláme a zahodíme? Jako ano, lidé se můžou v budoucnu rodit jen ze zkumavek v laboratořích, bez skutečných rodičů, vytvoří se tak anonymní masa lidí bez jakýchkoliv silnějších vazeb. Ale chceme to?

23 1
možnosti
JZ

"Institut" mateřství nijak nelikvidujeme. Kdo chce, může jej za posvátný považovat i nadále. A vazby vycházejí z lidských duší, i ty si lidé vytvářejí sami.

3 6
možnosti
MV

opet dost populisticke a opet si necham delsi dobu na precteni nektereho z Vasich blogu. snad zmoudrite alespon v nekterych oblastech

9 13
možnosti
Foto

Překlikl jsem se, mělo to být mínus.

1 0
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,33
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články