Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MJ

Nebudu se vyjadřovat k příspěvku, který je velmi výstižný a s kterým se mohu dobře ztotožnit.

Paní Šichtařová, dovedu si Vás docela dobře představit v nejvyšší ústavní funkci. Máte empatii, jste vzdělaná, úspěšná podnikatelka a máte zdravý rozum. Rozumíte ekonomice a dokážete se zabývat téměř všemi aspekty našeho života. A máte správné názory i na EU. Kromě toho jste i několikanásobnou matkou a ženou, které si velmi vážím.

Zkuste to s kandidaturou, sesbírejte dostatek podpisů, já se Vám určitě podepíšu a budu Vás volit.

Nevidím mezi těmi Hilšery,Fischery a Drahoši takovou osobnost jako jste Vy. Ať mám příště koho volit.

8 4
možnosti
MP

Možná by bylo dobré si uvědomit jednu věc, a to, že z pohledu přírody manželství jako institut opravdu není tak podstatné. Podstatné je, aby se párovali muži s ženami, měli spolu potomstvo a společně ho vychovávali. To, jestli to je nějak institucionalizované není zase tak rozhodující. Proto bych neviděl takový problém ve statistice, kolik dětí se rodí "mimo manželství" - pokud oba rodiče žijí i tak spolu, mají se rádi a o dítě se starají, tak je to jedno. To by chtělo detailnější statistiku spíše v tom, kolik dětí žije bez jednoho z rodičů.

Ale jinak ty trendy jsou evidentní. Mladí lidé se nechtějí vázat, chtějí si užívat free život, ať už reálný, nebo virtuální na počítači. Pokud by se třeba kolem 35 let rozhodli usadit a mít děti, tak by to asi ničemu nevadilo. Jenže problém je v tom, že po nějakých 15-20 letech free života může být dost problém ten styl života najednou změnit. Tak se to různě odkládá, až je najednou problém. Ženy doženou biologické hodiny, muže sice ne, ale takovým lidem se pak těžko navazuje vážný vztah, takže už to pak nemusí dohnat.

A i když vážný vztah najdou, bývá těžké si ho udržet, pokud se oba nepodřídí a neobětují část svého sobectví tomu druhému. A v rámci psychohygieny je samozřejmě příjemnější si takovýto stav zdůvodnit tím, že to je vlastně v pohodě a že nikoho dalšího vlastně nepotřebuji, což je lepší, než se utápět v depresích, že nikoho nemám. Nesmí se to ale razit jako nějaký pozitivní trend, že být celoživotně singl je cool a super. Není, cool a super je mít rodinu, děti, vidět je vyrůstat žít pro ně.

11 1
možnosti
JZ

Tak predevsim je rodina a deti hlavne pro lidi, kteri k tomuto maji nejaky vztah a vidi v tom smysl. Pokud nechapeme rodinu a mezilidske vztahy ciste jako vyraz moralniho imperativu "mnozte se! (jedno s kym), a naopak vidime partnerstvi a rodinu jako uprimny mezilidsky vztah vychazejici z citu, touhy a lasky, pak je zrejme, ze takoveto vztahy maji smysl jen pro lidi, kteri to tak citi. A samozrejme ne kazdy to tak citi, ne kazdy potrebuje s nekym travit zivot, kazdy den az do smrti. Ne kazdy ma rad deti. Je pak pochopitelne, ze lidi, kteri toto neciti, nebudou takove vztahy praktikovat jen proto, aby splnily statisticke pozadavky.

4 1
možnosti
MP

. V roce 2017 se totiž 49 % dětí narodilo mimo manželství. Ženy tím demonstrují, že nějaký ultra pevný vztah s mužem nevyžadují.píše paní Šichtářová.Já to vidím opačně.Ne ženy,ale muži často pevný vztah nevyžadují.Znám dost žen, které touží po mateřství v klasickém stylu, s mužem a rodinou , a nedaří se.Nazývají muže mamánky,kteří se drží matky, chtějí si jenom sexuálně užít bez odpovědnosti.A jsou i takové a není jich málo kteří chtějí umělé oplodnění.Touží po dítěti a po trpkých zkušenostech to chtějí řešit takto neobvykle.Považuji muže za převážně viné touto situací.Matky samoživitelky, často obtížné vymáhání alimentů, atd,, obtížná výchova dětí, která zůstává většinou na matce.My muži jsme sobci.

11 5
možnosti

Nové pevné vztahy se mne osobně už zas tak moc netýkají - přece jen to mám už o dost blíž ke krematoriu než od maturity.

Z posledních let ale ve svém okolí vidím mimo "normálních lidí" dvě znepokojivé skupiny (ve věku biologických hodin 11:55) - muže, kteří by rádi založili rodinu, nenacházejí ale partnerku, která by se chtěla poněkud usadit a ženy, které mají spoustu koníčků, dva psy, pár milenců a žádnými posranými plínami si nechtějí komplikovat život.

5 0
možnosti
PD

Možná, mimochodem cituji titulek Česko 2018 - přibývá svateb mladých párů a ubývá rozvodů. Tak nevím.

1 0
možnosti
JR

J25a60n 84R30á22ž

28. 12. 2018 19:43

K pomýlení pojmů došlo, když lidé začali opomíjet sociálně ekonomickou funkci manželství a pletou si sexuální vábení s láskou.

PS. Po dlouhé době od Ing. Šichtařové článek, z jehož vyzněním naprosto souhlasím.

3 1
možnosti
TT

Lidé onu funkci "začali opomíjet", když byla rodině státem odňata, krok po kroku.

0 0
možnosti
KV

K87a79r21e73l 62V37a97n37ě23k

28. 12. 2018 17:47

Karma jako Brno. Chap je dnešní optikou viděn jako zdroj alimentů. Plať a neotravuj. Nějak se nám vytratilo ze života navždy spolu v dobrém i zlém. Dnes se vybere jen to dobré a při špatném tradá ze svazku pryč.:-/

14 2
možnosti
KK

Zvláštní, že ještě stále většinou to tradá dělá chlap.

1 2
možnosti
Foto

H45a12n59a 46V59l13k90o35v47á

28. 12. 2018 17:10

Pletete se.

Letos manželské svazky sklízí žně a procento manželsky stvrzených svazků se výší.

1 0
možnosti
Foto

R^;-) P.S..: AUTORKA PŘIPOMNĚLA FILM Sexmise, já vzpomínám i na jiný. Navíc naší provenience. Jmenoval se, pokud mě pamnět neklame, ,,Konec května v hotelu Ozon". Tam také ,,prstíčkem hrabaly", ovšem pozdě;-) Ten děda v něm byl ,,plajte". Dnes i možno koupit sperma, ale co když kvůli tomu zase přijde na svět vopravdovej CHLAP, ergo, nebude homo;-D

2 0
možnosti
Foto

Moc hezké! Na rozpad rodiny a přehlížení otců evropská společnost dojede, a nejhůř na tom budou právě feministky a teplé menšiny. Islám, který přijde po liberálních demokraciích, se s nimi patlat nebude a žádní muži, kteří by proti tomu bojovali, už nebudou.

26 0
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,27
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články