Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

znam spoustu manzelskych paru,kde si oba nemuzou prijit na jmeno,vpodstate spolu neziji,jen ten papir jim zustal...a znam par paru,kteri spolu ziji na psi knizku a maji krasnej vztah, deti zmakli vychovat uplne v pohode...takze spis to bude o rozhodnuti tech dvou a je to jen jejich vec a kazdy at si zamete pred vlastnim prahem, nez zacne soudit a rozumovat

1 0
možnosti
AJ

Zeny se mohou dnes o sebe postarat samy diky prumyslove revoluci, ktera byla prevazne zavedena muzi. Takze zena dnes nemusi vykonavat prakticky zadnou manualni cinnost a presto se dokaze uzivit i svoje deti. Zajde si do samosky pro rohliky, koupi si auto atd....

Z tohoto pohledu se staly zeny na muzich nezavislejsi a to diky pricineni samotnych muzu. Co z toho bude v budoucnu tezko rici. Spise to vypada na nejaky pozvolny vymiraci model (ktery jiz probiha v temer vsech bohatsich zemich), kdy muzi nemaji potrebu si vytvaret potomky, protoze zivot single je proste snazsi, flexibilnejsi (to co dned kapitalista vyzaduje) a levnejsi (z urciteho pohledu). Stat navic nikoho nemotivuje treba razatni duchodovou progresi podle poctu potomku.

1 0
možnosti
IO

KARMA, paní Šichtařová! Velice trefně a výstižně popsáno. A i když vás teď chválím, je mi ze současného stavu smutno. Jen mi připadá, že chyba je na obou stranách - všichni chtějí žít, bavit se a hlavně mít co nejmíň povinností :-(

4 0
možnosti
JP

J13o27s62e45f 32P16o86t85r

31. 12. 2018 0:30

Pro paní Palkovou,

paní Palková, výraz , který autorka zde použila: "samosprašnými-což je mimochodem špatně zvolený termín který se používá u rostlin " je básnická licence , ne biologický terminus technikus, a naprosto přesně kvalifikuje sdělenou myšlenku. Jak to, že jste to vy, jako spisovatelka nepochopila ?

Jinak vím, jako stařec, že problémy které autorka popisuje , jsou z největší části zaviněné nezvládnutím sexu. Před, řekněme 50 lety byl z láhve vypuštěn džin, sexuální svoboda. Sexuální svobody jsme dosáhli, ale platíme za to tvrdým odcizením pohlaví. K tomu ještě internetové porno a na rozpad společnosti je zaděláno.

3 0
možnosti
MJ

Jednička s hvězdičkou. Paní Šichtářová, vyjádřila jste to, co cítím úplně bytostně. Ještě bych chtěl vědět, kde tento názor prioritně podporují a šíří. Že by v SPD?

2 0
možnosti
Foto

U medvědu tuším medvědice musí medvěda zahánět, aby otec potomky neposvačil. Takže u savců je to všelijaké a i v některých lidských kmenech není model párového manželství standardní. Ale ze skušenosti znám řadu žen vychovaných jen matkou - dost smutné a pro život těžko použitelné případy :-(.

0 0
možnosti
JK

"Lidé se bojí manželství. Mají tisíc argumentů, proč nepotřebují nějaký papír na lásku."

No jo a až podepíšeme istambulskou úmluvu, budou muži potřebovat písemný souhlas před každým dotykem a sexuálním stykem.

2 0
možnosti
KK

Nejen muži, bude to platit oboustranně ;-) Nicméně faktem je, že ona úmluva ve skutečnosti nic takového neříká ;-)

3 1
možnosti
KK

Možná by stálo za to položit si otázku. Chtějí být muži dobrými manželi?

1 1
možnosti
MI

M29i38l95a44n 88I52l42l30e73k

29. 12. 2018 23:18

A polozila jste si otazku:"Chteji byt zeny dobrymi manzelkami?" Myslim, ze statisticky to vyjde nastejno.

8 0
možnosti
Foto

jestliže se narodí více dětí mimo manželství nemusí to být nutně vina žen ale častěji jsou to muži kdo se vyhýbá zodpovědnosti-a jestliže nás příroda neučinila samosprašnými-což je mimochodem špatně zvolený termín který se používá u rostlin ale ne u živočichů a to se učí už na základce takže byste to vědět mohla-tak e kvůli manželství ale protože promícháním genů se zaručí větší odolnost nově vzniklého jedince vůči chorobám-než něco napíšete měla byste si alespoň minimum vygooglovat abyste se neztrapnila neznalostí základních věcí z biologieRv

0 14
možnosti
JR

J51a96n 15R76á95ž

29. 12. 2018 15:20

Ach jo! ;-D

9 0
možnosti
KK

Paní Šichtářová, jste skvělá ekonomka, možná by bylo lepší držet se svého kopyta.

Ty Vaše úvahy jsou zcestné demagogie.

V rané historii lidí vůbec netvořili rodinu muž, žena, děti. Naopak vetšinou ženy vychovávaly děti společně, zatímco muži se věnovali jiným činnostem.

Přiroda neučinila člověka samosprašným to je fakt. Příroda nám určila způsob rozmnožování, ale rozhodně nevynalezla manželství.

V přirodě i mezi jinými živočišnými druhy se o potomstvo stará pouze jeden z rodičů, většinou matka.

Manželství je sociální produkt společnosti a mělo a možná dosud má svůj význam. Bylo v jisté době opodstatněné, ale nikde není psáno, že společnost nepřijde na lepší způsob. Pokrok jde stále kupředu a žádní konzervativci jej nezastaví.

V době průmyslové revoluce též byli mnozí, proti vlakům a parostrojům, dělníci stávkovali, že jim stroje berou práci.

V minulosti spousta manželů spolu zůstávala jen z ekonomického hlediska, ale šťastni mnohdy v tomto svazku nebyli. Rozhodně si nemyslím, že by muži byli na světě zbyteční. Jen holt asi musí být ve společnosti flexibilnější tak jako to dokáží ženy.

Ani já nesouhlasím, aby nutně po rozvodu či rozchodu děti připadli výhradně matce. A myslím si, že je dobře pokud manželství či partnerství vydrží a oba rodiče se dokáží spolu starat o děti, ale ne za každou cenu.

A pokud je spousta žen, co si dovede představit vychovu dětí bez otce, pak by se možná měli naopak muži zamyslet nad tím kde udělali chybu. Ženy zřejmě vyškolili zkušennosti, že muži často rodinu opustí kvůli mladším novým partnerkám, nebo při nejakých kritických rodinných událostech. A tak se adaptovaly na novou situaci, na to aby se uměly o sebe postarat samy. Takže není dobré vinit jen ty ženy....

6 12
možnosti
JR

J79a87n 97R29á90ž

29. 12. 2018 14:57

To, že se ženy adaptovaly na novou situaci, a umí se o sebe a děti postarat mnohdy i samy, je evolučně dobře. Jen do své absolutní emancipace nesmí zatahovat stát. To pak není evoluce, ale ideologií vedený nátlak zbavující silovými mechanismy státu muže práva, aby se také starali jen o sebe.

Jasem přesvědčen, že není dobře, když děti dostávají v takovém způsobu jednostranné výchovy špatné životní vzorce své společenské úlohy. Nemylte se, příroda spíše uzpůsobila muže, aby se sám uměl o sebe postarat ve všech detailech a proto si může dovolit ten luxus být sobcem. To dokáže jen nepatrné procento žen. Jestli to abstrahujete, lžete si!

Jsem přesvědčen, že to, co se dnes ve společnosti děje jako následek do absurdnosti dovedeného feminismu (Meetoo nebo křečovitá snaha o prosazení universální gender rovnosti) , je pro ženy jen dočasným Pyrrhovým vítězstvím a zákon pohybu bumerangu ideologii popírající přírodou dané uspořádání vztahů mezi muži a ženami pošle na smetiště dějin.

14 1
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,33
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články