Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I33v16o 77P10a18t43t79a

10. 1. 2019 15:04

Viděl bych to především jako práci sociologů. Ti selhali při analýze hnutí Hippies ...a pohřbili třígenerační rodinu. Následně v 80. letech přenesli sociální kapitál z rodiny do sociálních sítí ...a pohřbili nukleární rodinu, tj. otec + matka + děti. Výsledkem práce sociologů je podle zesnulého prof. sociologie I. Možného rodina ve složení matka + dítě + sociálka. To se zaměstná sociologů!

0 0
možnosti
Foto

Znám děti z umělého oplodnění a znám děti z běžného oplodnění a připadne mi, že ty z umělého oplodnění mají vyšší IQ, a jsou i mnoho krásnější, nežli jejich vrstevníci. Je to asi tím, že dárci spermatu musí splnit přísné podmínky. Takže já bych to proapgovala taky. Ale úplné, nejen sperma, ale i gametu, ale ne anonymně, ale na objednávku, aby už rodičové věděli, co se jim narodí za potomky. Hned se vylepší genofond, ubude dědičných nemocí, a pokud se do toho půjde za čas naplno, po světě budou chodit mladí, krásní, inteligentní, altruističtí lidé, protože tyto všechny vlastnosti lze genetickým inženýrstvím vymodelovat.

0 0
možnosti
MH

No, něco podobného propagoval už Mengele a nacisti ... Nevím, jak byste přijala výrok, že nejste vhodná na to mít vlastní dítě ... Ale pravděpodobně by tomu tak bylo. Tak nad tím zapřemýšlejte.

3 0
možnosti
AC

Pokud spolu lidé chtějí být, tak spolu jsou. Na to skutečně svatba potřeba není.

Rodina není manželka, manžel a děti. Rodina je táta, máma a děti.

2 0
možnosti
KV

Pozorně jsem si přečetla diskusi a překvapujeme mě, že všichni píšou o technikáliích. Někde se vytratilo, že manželství je také o citu, partnerství, vzájemné pomoci a porozumění. Když toto funguje, to ostatní je nepodstatné. A také o tom byl blog paní Markéty. Nebo se pletu?

0 0
možnosti
AC

Aha, a tohle tedy v partnerství není ? :D

0 0
možnosti
JP

Bože, to je snůška keců, to se snad ani nedá číst najednou. To se nedá vysvětlit jinak, než že se Šichtařová rozvádí, nebo jí zahýbá manžel nebo si před Silvestrem šlehla opravdu kvalitní materiál.

Vážená dámo, račte si laskavě uvědomit, že ženy už nějakých 250 let bojují za svou rovnoprávnost. Nechtějí být ani mašiny na rození dětí, domácí služky, chtějí se vzdělávat (vite, kdy promovala první žena-lékařka? Ve 20.století, dřív to totiž muži nedovolili), chtějí pracovat, ale především chtějí mít svá PRÁVA! Povinnosti měly xx století, práva prakticky žádná. A dneska přijde nějaká Šichtařová a přemýšlí, zda by muži měli být v rodinách nebo jsou z nich jen dárci spermatu. Vážená, moderní ženy chtějí PARTNERA, ne namachrovaného macha, kterému budou dělat služku. A pokud to chlapi nechápou, tak holt budou z rodiny vyhozeni. Rodina není jen prostor, kde si pán domu v klídku zasouloží a odejde do hospody, rodina je ekonomická jednotka, na jejímž chodu se musejí podílet všichni její členové. Pokud tak nečiní, jsou z rodiny vyloučeni a punkt. je přitom jedno, jestli ten, kdo se na chodu rodiny podílet nehodlá, je muž nebo žena. Jen masochista si na krk uváže někoho, koho bude obsluhovat jako malé dítě.

0 13
možnosti
TK

"Nechtějí být ani mašiny na rození dětí, domácí služky, chtějí se vzdělávat, chtějí pracovat"

Jste si jistá, že mluvíte za všechny ženy? Nebo aspoň za většinu? Jak je asi vysoké to procento žen, které se bezmezně touží seberealizovat v práci? Ono totiž skloubit plnohodnotné zaměstnání i rodinu není legrace. Velká část z těch co znám, by se podle svých vlastních slov nutnosti otrocky makat v zaměstnání a doma pak nastoupit na druhou směnu celkem ráda vzdala a ponechala by si jen tu rodinu. Bohužel to nastavením systému,kdy se počítá s příjmem obou partnerů, není zpravidla možné, z průměrného platu muž doma ženu a děti neuživí.

5 0
možnosti
PR

P38a47v98e29l 12R93u59s82ý

1. 1. 2019 19:13

Platí jedno ekonomické i sociologické pravidlo, "co se nezalévá, neroste". Takže pokud samoživitelství má obrovskou podporu z peněz "normálních" rodin, pak samoživitelství logicky roste.

Je to stejné jako s důchody, pokud stát udělá systém, kdy z něho značně profitují bezdětní, pak roste bezdětnost.

Jsou to systémové vady, které nikdo nechce řešit, protože cílem všech vládců je rozdělit a panovat. Už ne rozdělit na plebejce a patricijce, už ne na třídy a kasty, ale cílem je rozmělnit společnost na jednotlivce závislé na státu, aby se jimi dalo lépe manipulovat. Proto tento cíl sledují pravicové i levicové vlády, včetně vlády finančních oligarchů (což není ani pravice, ani levice).

Proto státní politika podporuje rozbíjení rodin, kdy z matky s dítětem dělá závisláka na státu, z otce dělá závisláka na ekonomickém výkonu, aby uplatil druhé bydlení a alimenty. Politici mají plná ústa podpory rodin, ale opatření a zákony jsou takřka bez výjimky protirodinná. A všimněte si záměru Maláčové - povinný třetí pilíř. Opět protirodinné opatření a odčeprávání peněz z rodin, tedy protipolulační opatření. Pod záminkou řešení demografické krize ji pěkně prohloubíme.

5 1
možnosti
TK

Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá. Stěžujeme si, že už se nerodí chlapi, že dnešní kluci už často navždy zůstanou jen nespolehlivými kluky a že tedy ženy nemají z čeho vybírat. Jenže ano, toto právě zavinil sociální systém. Po mužích už není vyžadována zodpovědnost, na jejich bedrech už nevisí ekonomická situace rodiny, jejich roli přece zastoupí sociální systém a alimenty z nich dostane soud. Takže mladí muži se přizpůsobili situaci a roli, do které se narodili, tedy že jsou jen zbytnou součástkou na jedno použití. :-/

4 0
možnosti
MH

Já se těm mladým ani nedivím. Stačí si přečíst příspěvky paní Píchové a taky bych se moc rozhodoval, zda se oženit.

0 0
možnosti
ZH

Zajímavě zvolená kombinace nadpisu a fotky ;-)

0 0
možnosti
JS

J49o40s52e21f 84S50u76k

1. 1. 2019 10:10

výborný článek, děkuji. Vše nejlepší k novému roku!

4 0
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,57
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články