Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jsem rád,že v čele vlády je člověk který prokázal,že umí spravovat a zvelebovat svůj majetek. Dělá to i s majetkem státním. Nekupuje si jachty a soukromá letadla ,jeho miliardy jsou ve firmách a to je dobře. Já mu nezávidím ani korunu . Kdyby mu patřilo půl republiky ,nemám s tím nemám problém. Mám staré auto a peněz tak na živobytí ale zato v noci klidně spím a o víkendu si zajdu na hory.

4 18
možnosti
Foto

Když se to tak vezme, za Husáka to bylo stejné. Všichni jsme měli stará auta, peněz tak akorát, spali jsme tvrdě a o víkendech jeli tak maximálně na české hory či chaty. Jen ti papaláši nekupovali jachty, letadla ani firmy. Báli se totiž jeden druhého.

14 1
možnosti

Když dva dělají totéž není to totéž. My (a půl Evropy) se tváříme, že dvojobročí AB je cosi unikátního nebývalého ap. Ale není. Byl jistý muž jménem George P. Schulz, který napřed fungoval jako Secretary of Treasury, pak vrcholný manager obchodně průmyslového gigantu a pak jako State Secretary. Taky mu nadávali za střet zájmů, taky z toho byl vzteklý a nemýlím-li se taky to řešil nějakou formou svěřenského fondu. Ono v těch dobách tady nebyl zrovna volný přístup k informacím:-/ Možná by bylo zajímavé porovnání s tím řešením G.P.Schulze. Vedle těch funkcí a podniků G.P.Schulze je AB a jeho potravinářský kolovrátek hotové ořezávátko.

1 0
možnosti

J76a78n 55R26á27ž

15. 12. 2018 18:31

Je to sice mimo téma, ale teď jsem objevil

zajímavost o známém bojovníkovi proti bývalým spolupracovníkům StB v politice.

https://echo24.cz/a/S5MFn/stetina-priznal-podpis-stb-odmita-ale-ze-by-spolupracoval

1 0
možnosti

R71a83d25e52k 62S77e85m60a

17. 12. 2018 18:13

to je ten propruský web? se nedivím, že jdou po Štětinovi...

0 1
možnosti

No, jestli v našem systému podnikatel nesmí být politikem, tak by bylo vhodné to rovnou na rovinu uvést.

Pokud ano, potom nastává otázka, co přesně vadí. protože když podnikatel prodá svůj podnik, dostane za něj peníze. A peníze v částce větší než pár desítek nebo stovek tisíc se obvykle zase investují, tudíž defakto ten člověk je zase svým způsobem majitelem něčeho, jehož provoz a získ může z pozice politika či rovnou premiéra zase ovlivnit. nakonec aby to u nás bylo v pořádku, musel by bývalý podnikatel všechny své peníze rozdat. Ale za žádnou cenu ne své rodině nebo svým známým, protože i toto by našim stačilo k dalšímu obvińování. Musel by své peníze rozdat úplně neznámým lidem, poslat do Afriky nebo darovat prezidentovi Číny atd. Nakonec se pak dojde k tomu, že politik u nás může být pouze nějaký nýmand, který při vstupu do politiky prakticky nic nevlastní.

A tím se dostáváme k našim skutečným politikům z povolání, kteří jsou skuteční nýmandi často neschopní se na tak vysoké úrovni, jakou jim přináší politika, jinak uživit. Proto mezi sebou nesnášejí úspěšné, kteří to dokážou. jako je Babiš, jako třeba je Dědek, majitel Jablotronu, který si vstup do politiky rozmyslel... A určitě spousta dalších schopných, o které naše republika jako schopné lidi ochotné to tady svou prací zlepšit nenávratně přišla.

11 5
možnosti

Hned k vaší 1. větě. Evidentně může a je jich dost. Problém je však ve střetu zájmů právě u premiéra, čerpače dotací z EU, které platí daňový poplatník EU.

I na zastupitelstvu malé obce musí zastupitel nahlásit před hlasováním možný střet zájmů.

8 2
možnosti

Zacházíte příliš daleko. Budete zakleknuta.

11 0
možnosti

Prosím všechny - případně i autorku - o odpověď : je vůbec nějaký model vyhovující všemu jak se může úspěšný podnikatel na čas ocitnout v politice tak, aby se mohl po vládním angažmá vrátit zpět ? Paní Šichtařová, kterou rád čtu i vidím :-) v tomto tentokrát dost zklamala. Jenom kritika a žádná rada, ne knížecí ale praktická. Odstřihnout se od léta budovaného podniku navždy ?

Působí to na mne dojmem, že je politika vyhrazena jen politikům a mnozí tomu bezděky fandí. Zvláštní skupině lidí většinou neschopných uplatnění v praktickém životě. Jedinou zásluhou mnohých je doba po kterou zahřívají poslanecké (senátní) lavice. Logicky budou brojit proti komukoliv, který by snad mohl být s nimi porovnáván a neprošel sítem místních, okresních a krajských sekretariátů. Během cesty je již tak smočen, že se po zasednutí do příslušných lavic stává ovládaným Kašpárkem na nitkách. Prosím o konkrétní odpověď. Alespoň jednu.

12 9
možnosti

Rozhodně nelze vést stát, jako podnik. Ekonomie bez mýtů a iluzí"Jan Urban".

Podnikatelské zkušenosti mohou být pro politiku podle jeho názoru výhodou především v praktické politice komunální, ve které u nás sehrávali živnostníci či menší podnikatelé vždy důležitou úlohu. Do vrcholové politiky však řada předpokladů úspěšných byznysmenů příliš nezapadá, a to jak z hlediska jejich řídicího stylu, tak určité "profesní slepoty" v jejich přístupu k ekonomice. Řadu metod úspěšných firem lze však do státní správy převzít i bez jejich přímého angažmá.

Politik, jakožto zvolený zástupce občanů, je svým voličům přímo odpovědný, a neměl by jednat proti jejich zájmům. Proto se má za to, že politik v určité funkci nesmí zastávat pozice v některých ekonomicky či mocensky významných organizacích. Toto může upřesnit zákon.

V českém právu je takovým zákonem zákon č. 159/2006 Sb., o střetu zájmů:-)

6 2
možnosti

KarmaR^ Slova V. Klause se bohužel naplňují. Výňatek :

Odpovědi Václava Klause na otázky Dušana Šrámka ze serveru Česká justice

„Velká protikorupční revoluce roku 2013“, propojila nejen byznys s politikou (do té doby neznámým způsobem), ale i byznys s médii (také dosud nepředstavitelným způsobem), strašlivě posílila soudcokracii. Ve své podstatě došlo ke změně nejen politického, ale i celého společenského systému.

Politici a jejich ideoví našeptávači namluvili celým generacím lidí vyspělého Západu, že mají nárok – protože je to normální, správné, zdravé, přínosné, politicky korektní, leckde jinde existující – na všechno možné i nemožné. Mistrem ve vytváření nárokové společnosti je samozřejmě levice, ale i dnešní západoevropská či americké pravice k tomu nemá daleko. Právníci pak doktrínu nárokových práv dovádějí k „dokonalosti“ a zejména k její tvrdé vymahatelnosti. Nevím, jsou-li si toho právníci vědomi, často bývají společenskými vědami téměř nepoznamenáni, ač to vypadá, jako kdyby byli k nim velmi blízko, jako kdyby právo bylo jednou z těchto věd. Není.

14 0
možnosti

Ale samozžejmě že Babiš střet zájmu popírá. Proč říkám že samozřejmě. Poslechněte si toto video https://www.youtube.com/watch?v=6TpvUsbs1Fs&t=8s zhruba od 10. minuty

1 0
možnosti

Zajímavý bláboly, myslím toho doktora. :-/

1 0
možnosti

Kdy se konečně začnete starat proč mají francouzští zemědělci dotace 3x vyšší než naši nebo polští?

13 6
možnosti

Na dotace se přece musíte zeptat eurohujerů, nebo expertů levice, tou autorka očividně není.

6 0
možnosti

P27e27t86r 18B88u23r25i40a22n

14. 12. 2018 11:38

Velmi dobrá úvaha, karma.

9 4
možnosti
  • Počet článků 683
  • Celková karma 44,22
  • Průměrná čtenost 20243x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články