Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SN

:-)........ač nejsem odborník na finance, dovolím si Vám oponovat. V tom, co jste napsala máte jistě pravdu. Ale zapomněla jste na jednu podstatnou věc.

OD sametové revoluce nastoupila parta politiků, z nichž někteří brali účast v politice, jako možnost rychlého zbohatnutí. Hotový Klondajk! Těch afér, přeražených oprav tanků s italskou firmou, kdy Kalousek domluvil za desítky miliard, opravu 350 tanků, bylo opraveno 35, dohodnutá suma zaplacena. Okrajově zmíním padáky, nevyhovující, spáleny, plná cena zaplacena. Kdo tu smlouvu uzavřel? 700 milionů ministryně Parkanové, dodnes nevyřešeno, policejní president Lessy po telefonátu s naším, velmi známým a nejspravedlivějším, do týdně svléknut z uniformy, Pak sice rehabilitován, ale...,už mu to bylo platné, jak mrtvému sako.

Náš holoubek Bém, opencard. 1,9 miliardy, nefunkční, dnes za to soudí Svobodu! Jakou to má logiku a Bém , který se nechal šerpy vynést na Mont Everest, je v klidu. Stezka pro cyklisty v Praze, 3 km, odnikud nikam, 150 mega. Ozvučení jakési akce...Vondra, několik milionů navíc. No.....jsou to miliardy.

Najednou se tu objeví nějaký Babiš, který má majetku na pět generací a přišlápne těmto dobrodějům pazourky, Proto ten řev! Konec rozkrádání státu a na výsledku je to vidět! !!!!!!

17 25
možnosti
AB

A75d76a60m 13B82í52l16e56k

23. 11. 2018 23:46

na výsledku je to vidět jak prosím Vás?

5 2
možnosti
KB

K69a56r92e26l 80B48o44k

23. 11. 2018 19:10

Ano, je to Babišův mýtus. Správně před zavedením EET se mělo zjistit na Českém statistickém úřadě, jak velká je odhadovaná černá ekonomika. To se nestalo. Pokud je černá ekonomika větší než 15% má zavedení EET nejaké oprávnění. Pokud je ale černá ekonomika okolo 10% není pro stát škodlivá spíše naopak. Neovedené daně pomohou rozvoji těch nejmenších živností zvláště na venkově..

2 4
možnosti
PM

P83e26t16r 11M10o57o92s

24. 11. 2018 1:37

Hlavně je třeba říci, že EET představuje problém pouze pro ty, co si s ním neumí poradit. To jest takové firmy a OSVČ, kteří nešidí jednoduše proto, že to neumí, nebo že se jim něco takového z duše příčí.

Naopak pro subjekty, kvůli kterým byla celá slavná EET s velkou pompou zaváděna, nepředstavuje povinnost mít na provozovně online terminál žádnou větší komplikaci a nutnost měnit zaběhlé zvyklosti. Hint: co není vůbec namarkováno, není prokazatelně existující.;-)

1 0
možnosti
JK

J22i55ř79í 80K18o24z17á21k

23. 11. 2018 18:47

Bohužel má paní Šichtařová pravdu...

9 4
možnosti
JM

A největší vtip je že s EET přišla ČSSD. ;-)

1 1
možnosti
JF

J36o11s36e93f 51F27e61r61d44a

23. 11. 2018 17:16

Přesto jste ten čas neztratil a článek paní Šichtařové nakonec přečetl☺...

0 0
možnosti
OB

Tomuhle říkám kritika Babišovi vlády R^ ( i totálně vyprázděné opozice), ne jak blogi místních odborníků na nemám rád babiše, přesně to říkal president Klaus, "tolikrát jim nahrál na smeč a ani jednou toho nevyužii", tleskám :-)R^

1 1
možnosti
OB

Respekt Paní Š. :-)R^

6 3
možnosti
ZP

nuda a šed Váš článek a jako obvykle jen kopete kolem sebe a házíte jablka a hrušky a do jednoho koše ,ztráta času to číst ....přidaná hodnota je rovna nula a jen opakujete již vyřčené

6 28
možnosti
DK

to nemusíš číst...

4 0
možnosti
TK

Taj já předpokládám, že až přijde recese, bude se už u kormidla ztrapňovat někdo jiný a my budeme vzpomínat, jak bylo za Babiše dobře. :-)

5 1
možnosti
PS

Až přijde recese a nastane bolaví pád z hrušky na zem, tak teprve některé koblihy pochopí, co jejich Mesiáš dělal špatně. Ale budou to svádět na někoho jiného, třeba socany a Kalouska.

3 1
možnosti
VM

Jednoznačně karma.

Za sebe mohu říci k přínosu EET pro mě a pro mé zákazníky toliko. Hned na začátku jsem zdražil o 5%, což odpovídá měsíčnímu zatížení a všem nákladům vzhledem k obratům a ziskům. Nebudu to rozebírat protože za A) by tomu stejně spousta lidí nerozuměla a za B), nemám jediný důvod zveřejňovat citlivé údaje.

Ale co mi EET tedy přinesla. Něměl jsem ve firmě auto, protože, proč bych si s tím dělal starosti. Prkotiny jsem do nákladů ani do DPH nedával, protže to všechno stojí čas a tedy peníze. Nyní mám auto ve firmě se vším všudy, tedy náklady a odpočty DPH, už i prkotiny dávám do nákladů a do DPH. A možná něco navíc, co prostě jde zahrnout do provozu.

Tedy abych to shrnul. Daňové odvody jsou stejné jako před EET, náklady jsem si odrazil do zboží, tak že to zaplatí koncový zákazník. Já jsem na svých, stát dostává stejně a jediný kdo tratil, je koncový zákazník :-)

Ale to už jsem říkal před zavedením EET :-)

39 7
možnosti
AT

... mě teda až neskutečně baví, kdo všechno tleská Babišovi za zavedení EET. Zhusta je to sorta lidí, která jinak huláká při jakémkoliv zdražení čehokoliv. Vůbec jim nedochází, že zvýšené náklady firem (a nejen ty co jste popsal) nezaplatí ze zisku ten hnusný podvodník podnikatel, ale jen a pouze oni ve zvýšených cenách zboží a služeb.

23 3
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 42,88
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články