Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

V devadesátých letech se říkalo, že neplatit daně je druhý nejhorší zločin po vraždě. Nyní se chce, aby se neplacení daní bralo jako podpora podnikání. Ale s tím, že někdo daně platí a jiný neplatí to je pěkný guláš. V tomto směru je EET užitečné.

3 9
možnosti
MR

Pořád není problém, aby si známí hosté nebrali EET účtenku a neznámí dostávali účet i bez EET. Rovné podmínky by spíš podpořilo snížení a zjednodušení daní.

2 0
možnosti

B94r82u58n50o 55Č28e81r74n86ý

25. 11. 2018 11:22

Paní Šichtařová, přes všechny vaše argumenty dám přednost panu Babišovi před opozicí. Pan Babiš je první politik kterému jde také o obyvatele Česka. Až dosud se tam střídali politici, kteří by s tak detailní lustrací jakou má pan Babiš nepřežili ve vládě ani den. Díky těmto politikům kteří co šlo vytunelovali, rozprodali zahraničním firmám a zahraničním investorům přiznali takové výhody (myslíte že nezištně?) o kterých se našinci ani nesnilo se z Česka stal stát druhé kategorie jako odbytiště druhořadých výrobků západní provenience. Což byl ostatně hlavní důvod nabídky vstupu do EU. Opozice nedělá nic jiného než v panické hrůze se snaží jakýmikoliv prostředky pana Babiše zlikvidovat, což mne jenom utvrzuje v tom, že je člověk na svém místě. Navíc opozice, která vyhlásí nulovou toleranci k vládním návrhům by se rozhodně neměla dostat do vlády neboť se svou moudrostí pohybuje hluboko v záporných číslech.

10 25
možnosti
JK

A jak se to projevuje, že mu jde o obyvatele ? Můžete uvést nějaký příklad ? A pokud možno takový, kde mu nejde v první řadě o sebe ?

15 2
možnosti

J51i84ř56í 94Š12í84r

25. 11. 2018 0:40

Dobrý večer.Myslel jsem si, že jste inteligentní, ale přesvědčujete mě o tom, že ASI NE.....Vysoká škola není zárukou inteligence....Četl jsem Vaše blogy rád, ale končím.Stala se z Vás sluníčkářka a inteligence zmizela... hezký večer.

0 17
možnosti
Foto

Tam nám napište,jak to ve skutečnosti je.Vy budete asi ten Ynteligent se školou života,kteří s takovou chutí baští každou lež,kterou svým ovcím Babiš hodí do ohrady....

7 0
možnosti
Foto

Tak že je EET jenom oblbování národa, bylo jasné každému. Pokud je mi známo, tak podvojka má přes 300 účtů, z toho jeden jediný eviduje tržby. Jenom jedna celá skupina jsou účty investiční, kde nějaké miliony nikoho nepřekvapí. Takže celá sranda byla dobrá jenom k tomu, že si i večerky pořídily pořádné kasy a šikovní obchodníci jim to střelili i se čtečkou karet a připojením. Užitek z toho tedy má spotřebitel a vydavatelé karet.

4 2
možnosti
JK

Přesně tak. Kdo obcházel zákon, bude i nadále (velkých podvodů se EET netýká) a kdo ne, ten je trestán zvýšenými náklady a byrokracií. FÚ měl dost metod ke kontrole. Že je neuměl využít (nebo nechtěl ? 8-o), je jiná věc.

8 0
možnosti
Foto

Casto s autorkou nesouhlasim, ale tentokrat mi mluvi z duše... Pravda jak s Babisem a takys CNB... presne tak

14 1
možnosti
KV

K23a64r37e15l 45V85a37n74ě65k

24. 11. 2018 17:04

Paní Šichtařová škoda, že Vám můt jen jednu karmu. Nicméně je třeba mít na paměti, že Bureš je génius mystifikace. Koupit si za pár koblih celou republiku tak to je na Nobelovku.;-D;-D;-D

17 3
možnosti
Foto

Také mi na vládě vadí,že MO podepsalo smlouvu s USA na dodání 1400 vysílaček pro vojáky za dvě miliardy. To jsou dva tisíce milionu. Ty musí být asi celé ze zlata.

6 0
možnosti
DB

Ať se to komu líbí nebo ne, tak paní Šichtařová má pravdu!!! Už mi to Babišovo chvástání o úspěších jeho vlády leze krkem. Lže a překrucuje fakta jak na běžícím pásu. Ale jeho ovce mu to baští, až mají boule za ušima.

23 5
možnosti
TT

Totéž se odehrává na mnohem důležitějším kašpárkovském bitevním poli - v berlínském představení. Tam voliči správně bučí a hází to Merkelici, protože prý údajně dostala Německo z krize a díky ní se daří dobře. Ona to sice není pravda, ale když to melou v čumbedně furt dokola a píše se o tom všude ódy na radost...

0 0
možnosti
VD

Paní Šichtařová, také jste dostala za úkol si kopnout a srazit úspěšnost Babiše?

V Americe (naši kámoši) se mluví, že člověka neminou jen 2 věci - smrt a placení daní. Takže proč u nás se snaha o lepší výběr daní tak dehonestuje?

Pokud se neví, o kolik se díky EET vybralo více, jak uvádíte, tak určitě se ví, že tento projekt není ztrátový, že kultivuje-dělá rovnější podnikatelské prostředí a spolu s KH brání transakčním mega podvodům.

Pro samotné podnikatele a živnostníky žádnou významnou investiční a provozní zátěží není. To, co se tady šíří o likvidaci živnostníků jsou jen propagandistické kecy. Daleko větší zátěží pro podnikatelské prostředí je, že za 30 let tady nemáme dořešené a vybudované řádné komunikace - silnice a dálnice. Jízda po stávajících je utrpení, za trest, vychází pěkně draze a podráží spoustu příležitostí a rozvoj.

Tak co vlastně řešíte?

:-)

11 28
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
7 6
možnosti
VN

Ještě jste zapomněla na jedno negativum . Díky EET došlo ke zdražení celé škály služeb. Například jídlo v restauraci od zavedení EET podražilo až o desítky procent. Takže i kdyby stát díky EET získal o 5 mld navíc , lidé těchto 5 mld (možná i více) zaplatí ve vyšších cenách..

13 3
možnosti
TT

Ne díky, kvůli. Havlovština patří do kavárny mezi pseudovzdělance.

1 0
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 43,13
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články