Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Hezky jste to napsala, akorát to ti, kteří by to měli číst nejvíc, číst nebudou, je to na ně moc dlouhý a složitý.

1 0
možnosti

Pořád ve mě cosi hlodá, zda pád Nečase ve chvíli, kdy se už jasně odrazila světová i evropská ekonomika ode dna, byla jen náhoda.

Strategie PR týmu AB je jednoduchá pro jednoduché lidi, lidi v tísni, nouzi a pro ty co vyplácí stát. Jasné označení a útok na protivníka, prohlásit že všechno vyřeší, nebo zástupce, ten co má na něj mobil, (to připomíná apoštoly), vzbudit soucit jako ublížený chudák a hlavně EMOCE, křik, brek, sprostá slova a důležité je ukázat zjizvenou duši, kterou protivníci dále drásají. Fakta nejsou důležitá, vše lze ohnout, přizpůsobit, popřít, nebo rovnou zakázat (zakážu si mluvit s nepohodlnými novináři).

A kdopak hnutí AB volí? Státní zaměstnanci, důchodci, příjemci dávek, příjemci dotací včetně neziskovek (jejich redukce nenastala), exekuční dlužníci a ti na hranici chudoby. V neposlední řadě ti co teskní po době, kdy za ně vždy někdo rozhodl a oni měli klid, bylo na co se vymluvit. Mára to má dobře spočítané, když se dotyční patřičně podmáznou (někdy stačí i jen slib), tak by to mělo dát víc jak 50% u voleb. Jen jsou i mezi nimi kverulanti, kteří na to (zatím) neskočili, na tom se pracuje.

Samostatní a podnikaví lidé milodary nepotřebují, jen chtějí, aby je stát co nejmíň otravoval, tihle se snadno uplatit nedají, zato je stát může celkem snadno zaříznout (zakleknout).

"To se nám to rozhazuje, když nám to jiní platí", děl feldkurát Katz a asi tak to nyní vypadá, zatím je z čeho, ...zatím... Blíží se doba, kdy místo "hladové zdi" budeme kopat "hladový příkop" od Labe k Dunaji.

Jsme nyní na tom líp jak okolí, díky naší centrální bance (s tím souhlasím), jenže z větší výšky je taky tvrdší dopad, zvláště když šplháme po hodně vratkém žebříku. Když dnes vidím, kdo ho podkopává Ukrajině, je jasné kdo mám s chutí dá ránu z milosti, chce to jen něco v hodnotě stovek miliard, co má potenciál položit náš státní rozpočet bez rezerv a oslabený krizí. Nevíte čistě náhodou o nějaké takové investici, moc by se jim hodila.

6 3
možnosti

Stačilo napsat: nemám ráda AB...

3 3
možnosti

;-) Stačilo napsat "miluji AB". ;-)

10 1
možnosti

Když se razantně zvednou provozní náklady, tak je jasné že se v prvním roce enormě více nevybere. Chce to delší čas a zároveň počítat s ukončením živností.

0 1
možnosti

Největší paradoxem by se mohl zdát fakt že miliardáře Babiše volí levicově orientovaní voliči (jak píše autorka), ale je potřeba si uvědomit že mají jedno společné - přisátí na státní rozpočet.:-)

1 1
možnosti
Foto

Logicky když mají lidi víc peněz a víc utrácí, tak se vybere víc daní a spotřební daň je skoro třetina příjmů rozpočtu. A bez EET by byla menší. A víc mají lidi díky Babišovi, který místo do kmotrů investuje do obyčejných lidí, zvedá platy a důchody a to se pak vrací na spotřební dani. A potažmo i na daních živnostníků a firem, kteří mají díky tomu větší tržby. To je geniální. A firmy nemusí uplácet, aby dostaly státní zakázku, protože mají tolik práce, že se někdy ani žádná nepřihlásí.

1 7
možnosti

Mýlíte se. Výběr daní se Babišovými zásahy zvýšil méně, než by odpovídalo růstu tržeb. Viz nedávná zpráva MF. Je to logické, když podnikateli stoupnou náklady.

2 2
možnosti

Vypadá to, že autorka ťala do živého. Do živého voliče ANO případně KSČM.

5 5
možnosti
Foto

K91a15r65e89l 34C56a13c51h

25. 11. 2018 21:31

Nevyznám se příliš, ale dodnes jsem se domníval, že guvernér ČNB není na vládě závislý. Jmenuje ho president. Mohl tedy Babiš nějak intervence ovlivnit ? I Zeman se vyjadřoval tak, že nebyl z intervencí nadšený ale ovlivnit je nemůže.

3 0
možnosti

Zeman jmenuje členy bankovní rady a jím jmenovaný jeho oblíbenec Rusnok udělal z intervencí tu pravou inflační bombu oddalováním a dopředu zveřejněným exitem. Koruna je nyní tak překoupená že bude trvat ještě rok, než kurz půjde zase nahoru.

1 0
možnosti

K63a35r72e85l 21V71a35n18ě79k

25. 11. 2018 17:54

Mazání konstruktivních příspěvků v diskuzi? Jako vážně administrátore?

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS