Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ano je to tak a proto by měl mít na stáří - důchod každý odpovědný občan naspořeno, ideálně alespoň třemi různými způsoby, 2-3 miliony korun a rozhodně nespoléhat na stát, protože to pak stráví třetinu svého života v opravdové bídě a nebo muset, bude-li moci pracovat ne 65, ale 80 let...

4 0
možnosti
Foto

aspoň patnáct tisíc na každý měsíc jako přilepšení a při patnácti let důchodu to vydá na 2,7 mil..

1 0
možnosti
JF

J82i70ř79í 24F95o98g69e30l

2. 11. 2018 8:18

To mi tedy vysvětlete, kde bude ta drtivá většina zemí EU, které mají rozpočtové problémy a percentuální poměry horší než my? A jsou to země na vyšší úrovni než ta naše? Ty budou mít deficit 500%?

Dělat v dnešní době v této oblasti vizionáře o tom co bude za 50 let je pošetilé.

10 0
možnosti
SB

Kdyby to šlo, dal bych Vám kladný i záporná bod. Ono to však nejde, tak abych zachoval vyváženost, nedám vám ani jeden, ani druhý.

Kladný bod bych vám dal za naprosto správnou úvahu, kterou formulujete jako otázku. Tím míním první odstavec vašeho příspěvku.

Záporný bod bych vám dal za druhý bod. Pokud jde o vývoj veřejných financí, lze to predikovat poměrně snadno. Zadlužujeme se každým rokem? Ano, zadlužujeme. Takže celkem není co řešit.

Spíše než zlepšení lze očekávat zhoršení, protože paní Šichtařová počítá s vývojem v současných podmínkách (tedy například za prvé bez migrantů, za druhé počítá s dnešním procentem té skupiny obyvatel, která ne vždy opatří k tahounům ekonomiky, ale jejichž populační křivka dost rychle roste).

3 0
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,29
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články