Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Kde bereme tu jistotu, že tu budeme mít za 20 let armádu staroušků, závislých na státu. Kam mé oko dohlédne v mé rodině i rodině přátel, těší se zdraví a čerpá důchody generace 80+. Starají se o ně jejich děti 55+ a ti umírají rychleji, než jejich rodiče. Skoro by to stálo za průzkum, jakým tempem ubývá generace, která si díky prodloužení věku pro odchod do důchodu na tento ani nesáhne, neboť zemře dříve.

0 6
možnosti
JR

J31a43n 58R87á69ž

3. 11. 2018 17:16

Nemohu souhlasit! Od roku 2000 do roku 2016 se věk u mužů protáhl o 4,6 roku a u žen o 3,8 roku. Chlapci, kteří se narodili předloni, tak mají před sebou v průměru 76,2 roku a dívky 82,1 roku. Vyplývá to z údajů Eurostatu, Českého statistického úřadu a z výsledků, které zveřejnil odborný časopis Demografie.

Dále roste i počet let prožitých ve zdraví, což je velice důležitý údaj pro posuzování délky profesně aktivního života. Podle Eurostatu se část života bez závažnějších zdravotních obtíží dostala průměrně u Češek na 65 let u Čechů na 63,4 roku. Pro porovnání: Průměrný obyvatel EU prožívá 62,2 zdravých let..

1 0
možnosti
JD

J78a82n 87D75v94o87r90a20k

3. 11. 2018 11:51

A ví vůbec někdo, jestli za padesát let bude ještě někdo pracovat? Je celkem možné ,že polovina populace bude v důchodu a druhá nezaměstnaná, protože roboti převezmou vše. Když se člověk podívá zpátky co před padesáti lety bylo supermoderní a co je dnes a vidí neustále se zrychlující technickou revoluci ,nemohou dnešní ekonomové predikovat ekonomické nesmysly na padesát let dopředu . Společnost se bude také vyvíjet a bude se muset o sebe postarat,nebo prostě zahyne.

1 0
možnosti
VH

Správněééé. Hleďme nejvýše do zítřka. Pak už bude vše jinak, neplánujme, kašleme na budoucnost!

0 0
možnosti
PK

Souhlas, pěkně rozebráno. Až na ten detail s porodností - nesouhlasím se zvyšováním porodnosti. Je to pouze možné řešení okamžité situace, ale do budoucna neudržitelné. Pouze se problém přesune dál, kde ale nabyde ještě větších rozměrů. Není možné nekonečně zvyšovat počet obyvatel, nyní jich je v Evropě dostatečně, větší počet rozhodně není žádoucí. Už tak je na pováženou, že díky porodnosti v Africe a Asii hrozí celé Zemi velmi brzo humanitární katastrofa a vážné války o přežití.

0 0
možnosti
PK

Tím chci říct, že je nutné nastavit takový systém, terý bude fungovat při konstantním počtu obyvatel.

0 0
možnosti
VD

A pán vedůci, kolko detí musím miť abych mal důchod 300%

0 0
možnosti
VH

Vy dostáváte důchod v procentech? U které banky máte účet v této měně?

0 0
možnosti
PK

Přiznávám se, že mám "pupínky", když vidím v televizi p. Kalouska, osobně ho považuji za sebestředného kašpara, ale osobně se domnívám, že je snad jediným politikem, který zcela veřejně řekl, že je tu problém s důchodovým pojištěním... Kdežo jiní se tvářili, napříč veškerým politickým spektrem, že tu problém není...

Teď si dovolím jistý dotaz navazující na část týkající se podpory rodiny a porodnosti... Bylo by možné podporovat porodnost ne tím, že přivedu na svět děti, ale tím, jak je vedu? Co tím myslím, bylo by jedno, zda má jedno či více dětí, ale důležité by bylo, jak by bylo toto dítě vedeno např. k výuce, k samostanosti...Co tím chci naznačit? Nač je nám podpora rodiny s x-dětmi, které žijí v rodině, kde rodiče i prarodiče žijí z podpor a které jsou vedeny k tomuto stylu života? Raději 100x podporovat rodinu, která své děti vede k zodpovědnosti a je jedno, zda jejich děti (a nezáleží na počtu) budou soustružníky či lékaři...Přiznávám se, že nevím, jak toho dosáhnout, ale domnívám se, že to by byla jedna z cest, jak zefektivnit výdaje do této sféry...

15 1
možnosti
Foto

To přece zajišťují dvě podmínky pro přiznání důchodů: 1) započítávání let, 2) výdělek, z něhož je důchod vypočítáván. Tedy se zkoumá a prověřuje, zda daný žadatel žil řádným způsobem života.

1 0
možnosti
KL

jako po padesatce je to stejne uz jen takove cekani na smrt. sice prijemne, ale zadna zmena na obzoru.

1 8
možnosti
OS

To Vás lituji, já v osmdesáti se cítím pořád velice dobře a pořád mám pro co žít. Ono je to o tom, zda byl člověk celý život jen obyčejným konzumentem, nebo v životě se věnoval něčemu smyslu užitečnému a je jedno zda se jedná o koníčka nebo o vědeckou práci.

4 0
možnosti
JF

No jo levicoví ekonomové. Zvýšit daně, snížit důchody nebo věk odchodu do důchodu. Stejná odrůda jako Klaus, Topolánek, Kalousek, kteří nikdy nic jiného než zvyšování daní nevymysleli.

0 7
možnosti
PK

A poraďte, jak to vyřešit?

5 0
možnosti
PS

Analýza je to perfektní.R^

Akorát, když se vrátím o 50 let zpátky, tak jsme byli právě okupováni sovětskými tanky a cca před 30 lety došlo ke změně režimu a před 25 lety k dělení státu. Nesnáším Babiše, ale opravdu plánovat na 50 let dopředu se v historii státních útvarů na území ČR ještě nikdy nevyplatilo. Těch neznámých je opravdu moc a jedině je jisté, že situace, podle které byly dnes vypočteny důchody za 50 let, určitě všechny nenastanou.[>-]

8 2
možnosti
MS

Ano, není nad plánování - zejména v srdci Evropy náchylném k infarktům. Děda pracoval u Pražských vodáren za sice nižší plat, ale zase to bylo zaměstnání "pod penzí", čili vodárny vyplácely svoji vlastní penzi navíc k penzi státní. Přišel bolševik, firemní penze zrušil a děda měl pak nízký důchod, protože měl nízký plat. Vážně není nad plánování budoucnosti - "Chcete-li pobavit Boha, prozraďte mu svoje plány." ...

2 0
možnosti
AJ

Pritom je to tak jednoduche:

0 deti: 50% duchod

2 deti 100% duchod

3 deti 120% duchod

A bude vystarano.

Pro kveluranty dezdetne - deti stoji spoustu stovek tisicu.

Jedine potomci mohou vydelavat na nase duchody. nikdo jiny to delat nebude.

Pohadky o robotech jsou jenom pohadky. Firmy fabriky s robota prestehuji tam, kde nebudou platit vubec zadne odvody.

9 5
možnosti
RS

R23u38d91a 43S21l97a98v13í48k

2. 11. 2018 20:03

Blbost, člověk se spoustou dětí má největší úlevy na daních, takže do systému odvádí nejméně peněz. Je nesmysl, aby někdo kdo odvádí nejmíň, čerpal nejvíc.

3 8
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,56
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články