Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KS

My jsme měli přijmout euro už dávno, ale nikdy ho neměl přijmout jih Unie v čele s Francií. Smysl má jen pro ty ekonomiky, které jsou navázané na německou. Euro kopíruje vývoj německé ekonomiky a s ní i ekonomik v severní polovině EU. Italská ekonomika se chová jinak a euro taky. Smysluplné by bylo, kdyby existovala eura dvě.

1 0
možnosti
Foto

Návod, jak si věci představit:

přečíst si blogy paní Šichtařové, najít v nich všechna místa, kde se jejími slovy všechno kritizuje, od vlády, politiků přes české dráhy, úřednické přepážky, školství, ekology, přihlouplý systém, který nevnímá tu svobodu matky a jejího dítěte, přece... a pak si představit, jak šmahem, co pošleme Brusel někam, se u nás svítáním nového dne rozjasní. Všichni v autech - ne v ekoteroristických trolejbusech a tramvajích- je mi pana Hewlita líto - budou mít takový ten úžasný úsměv, jako slévač a dívka se snopem obilí na socialistických bankovkách, všichni za přepážkami se do rána změní, všichni uondaní technici trhnou svým nápadem Japonce už v devět ráno, se vším si poradíme, vláda bude mít jasno jako Einstein, politici se dají do rána na modlení a učiní morální zpověď... a budeme soběstační a šťastní... a zvládneme to.

No.. já nějak nevím... já tu všechno nevidím tak černě, já ne, ale abyste nějak hned ten den v poledne po vystoupení z Unie nebyla paní Markéto, taková rozčarovaná.:-)

13 25
možnosti
Foto

Paní Šichtářová někdy někde psala, že když pošleme Brusel někam, tak se u nás hned rozjasní nebo to je jen Vaše "básnická licence"?

Kdybych se někdy topila, tak snad nebudete u toho, kdyby mě někdo chtěl vytáhnout z vody, nutila byste ho nejspíš nechat mě utopit, protože kdyby mě vytáhl z vody, stejně budu mokrá, navíc budu asi trochu přidušená, promrzlá, v puse a v nose hnusnou vodu z rybníka, vlastně to, že se topím nevidíte tak černě. ;-D

8 2
možnosti
KC

Dobré a ještě lepší! Jen ať paní autorka zůstane nadále na straně zdravé české většiny! Tam svými texty a názory patří.

8 0
možnosti
JL

Tak mám dojem, že nejlepší řešení zvolila Británie. Brexit. EU jde do kytiček, namísto řešení problémů se řeší kolik CO2 bude produkovat ten nejmenší z jeho producentů - automobilizmu a navíc když se jedná o plyn, bez jehož produkce by bna zemi zahynulo vše živé.

Ožrala vedoucí EK, vyžírkové na všech stupních vedení EU, byrokratický moloch vedoucí nás zpět k socializmu.

Nebylo by na čase spostit czexit?

24 5
možnosti

Moldávie náš vzor!

0 4
možnosti
PK

S Bruselem se nedá vyběhnout a zvláště s lidmi,kteří nás tam reprezentují. jediné řešení je se prostě z Evropy odstěhovat ...no jo ale kam?;-D

1 1
možnosti
Foto

Ale vždyť ta situace je přehledná. Itálii hospodářsky zničilo a ničí euro. Aby Itálie nevystoupila z eurozony vykupuje Evropská centrální banka italské dluhopisy jinak by Itálie dávno zkrachovala jako Řecko. Více Evropy!

17 1
možnosti
TR

Ač nerad, musím s autorkou tentokrát v lecčems souhlasit.

Nicméně to, že používá populistická témata je pravda, jakkoliv to ona vidí jinak.

3 0
možnosti
VB

Jéžišimarjá, běžím do sklepa, konec světa se blíží. S tím, že neexistuje trvale udržitelné zadlužování máte pravdu. Je otázka, kdo v této soutěži do pekla vyhraje. Zda Itálie nebo Česko.

Státní dluhy jsou v režimu demokracie a za současné míry svobody nesplatitelné. Státní dluhopisy s končící splatností se nahrazují novými, ale ve větším objemu. Klín se vyráží ještě větším klínem.

https://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=457099

2 1
možnosti
TH

Náš český státní dluh ale klesá. Sice každý rok zatím stále máme deficit rozpočtu, ale reálná objemovost dluhu klesá. V roce 2013 to bylo 41% HDP, v roce 2017 jen 32% HDP. Ano, konečné číslo Kč je prakticky na stejné úrovni, ale ta reálná hodnota v sobě musí mít inflaci. A pokud státní dluh roste pomaleji, než inflace, tak se v realitě oddlužujeme, což se právě děje. V budoucnu tedy při stávajícím trendu bude každým rokem více triviální se absolutní hodnoty dluhu zbavit, neboť to bude menší procentuální výdaj oproti celkovému obratu státu.

2 3
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,42
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články