Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SM

Populismus podle mě znamená podbízivost, nabízení řešení ve snaze se zalíbit lidem na úrovni nejnižších pudů - xenofobie, homofobie a antisemitismu. Snaha o uchopení moci bez vize budoucnosti...

0 0
možnosti
RB

Taliáni drží Unii za koule. To se přece všeobecně ví. Ale kde je pointa celého toho článku. Proč tolik slov ?

0 0
možnosti
BD

Autorka vůbec nechápe současný vývoj lidské společnosti.Nemá prostudován systém minimálního nepodmíněného příjmu a kritizuje to.Nějaký přebytkový Státní rozpočet nemá dnes ekonomický a politický smysl. Komu to prospěje,že stát nebude opticky zadlužený ? Jde jen o úhel pohledu - viz USA !

Dnes vychází úroveň státu a jeho náročnost při financování z nesmyslných rattingů agentur,které nikdo ve společnosti nepotřebuje.

Vývoj obdobný v Italii bude ve Francii i v Německu. U nás bohužel až v poslední řadě i zásluhou podobných, účelově uvažujících, nechápajících ekonomů..

0 0
možnosti
JK

Článek vychází z faktů, úvahy a logické edukce a je dost možné, že jde o jednu z variant vývoje v Evropě. Pokud se nějaký scénář dá předvídat, velká krize nevznikne, protože na její zastavení existuje už plán. Krize začíná něčím co se nečeká, náhlým překvapením, po kterém se nepodaří zastavit dominový efekt. Věštění co to bude je jako sportka, čím víc políček zaškrtnete (víc variant krize předložíte), tím máte větší šanci se trefit. Pak můžete vykřikovat: "Vidíte, já to říkal."

Pokud si ve wiki přečtete víc než první odstavec, zjistíte, že na nápad co znamená populizmus dnes (ne v antice), přišel už někdo před vámi. ;-)

2 0
možnosti
OP

A co bude dřív? Poscípáme skrzevá metan nebo krachne eurozóna?

0 0
možnosti
PP

Zaujala mě ta 2 eura. V Rusku kdysi měli "zlaté ruble". A co kurz těch dvou euro?

0 0
možnosti
Foto

Trochu mi přijde, že Itálie hřeší na takový ten klasický bankovní vtípek: "Pokud bance dlužíte 2 tisíce a nejste schopni splácet, máte problém. Pokud bance dlužíte 2 miliardy, problém má banka".

Evropský finanční systém mi přijde hodně "našponovaný" (high leverage), což je super na cestě nahoru (neb to násobí zisky), ale ouvej na cestě dolů, protože to dokáže rozmetat i poměrně solidní finanční struktury (viz Lehman). Jak dlouho se to ješte bude moci látat asi závisí na tom, jak dlouho bude mít okolní svět důvěru v Euro.

2 0
možnosti
VC

Euro jsme měli přijmout už dávno. Teď už je na to pozdě.;-D;-D;-D

1 4
možnosti
Foto

jenže Koruna půjde doháje, díky zvyšováním sazeb.

0 2
možnosti

Pro prognostiky, konzultanty, poradce a experty na odhad kurzu koruny (ale samozřejmě na cokoliv jiného) je to zlatá doba.

Kdybychom měli euro, stala by se z paní Šichtařove pouze expertka na cokoliv. Proto euro nesmíme zavést.

0 7
možnosti

To je takový výkvět propagandy, že by se za ni Goebbels nemusel stydět.

1 16
možnosti
  • Počet článků 683
  • Celková karma 44,32
  • Průměrná čtenost 20243x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články