Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Břímě dotací....?Pokud se podívám po okolí,s pomocí EU dotací se nyní buduje tolik potřebné dálniční spojení Olomouc-Přerov.Jsou tu i další veřejné stavby,které byly vybudovány podobně a není jich málo.Měla by jste napsat do Bruselu,že tu kvuli dotacím strašně trpíme,at už nám žádné neposílají...:-)

6 32
možnosti
SB

Já jsem též proti dotacím, ale aby se zarazily, to by vyžadovalo komplexnější reformy celého systému. S jevem A je vždy spojen jev B, s jevem B je spojen jev C, který tím pádem je s jevem A spojen nepřímo, atd. Nelze změnit jev A a ostatní nechat beze změny.

Svůj byt také mohu zítra prodat (jev A), ale musím vyřešit, kam půjdu bydlet, co udělám s věcmi, které v tom bytě mám, jak naložím s penězi, které za byt dostanu apod. Nestačí říci "prodám byt".

Takže ano, jsem proti dotacím, ale musí se vyřešit v tom případě třeba i jiná pravidla příspěvků do společné kasy EU atd.

A proč jsem proti dotacím? Protože si myslím, že by obecně vůbec neměly existovat a každý stát by si měl žít za své. Češi se ve své minulosti vždy uživili sami. Ne vždy patřili v rámci Evropy k boháčům, ale uživili se.

29 0
možnosti
Foto

Zrovna při 100. výročí francouzské role v Mnichově to bylo od Macrona prudce inteligentní.

33 2
možnosti
Foto

opravuji přehmat 80. výročí:-(

12 0
možnosti
RP

Kdyby nám chtěl někdo zatípnout dotace, naběhne Bureš do Bruselu a v kleče na kolenou odhýká i převzetí všech sirotků plaváčků.

18 12
možnosti
KC

Dobrý postřeh a ještě lepší zdůvodnění. Paní autorka má tu velkou výhodu, že píše o dění, které ladí s většinovým názorem Čechů na rozdíl od některých politiků, kteří se proti veřejnému mínění většiny permanentně staví na zadní.

11 1
možnosti
PD

ještě Vám tam vypadlo, že Francie tento týden zakázala přistát v jejich přístavu lodi s uprchlíky

2 0
možnosti
MT

Ale to jen docasne. Navic vzhledem k tem sta tisicum co sem prijali je to jako kdyz plivne do more...

4 0
možnosti
Foto

Makaron (Macron) se vyjadřuje ve smyslu, jako kdyby chudší členské země EU včetně ČR platil ze své děravé kapsy a právě jej to přestalo bavit. ;-O

9 1
možnosti
JS

což je zcela pochopitelné...

2 1
možnosti
SB
  • Počet článků 689
  • Celková karma 42,42
  • Průměrná čtenost 20066x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články