Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

Potíž Francie je především v tom, že se zuby nehty snaží tvářit, že jsou vedoucí evropskou silou a mocností... jenže tak tomu není už sto let.

0 0
možnosti
VB

Autorka knihy Kulturní boj ve třídě, Susanne Wiesingerová, učitelka ve Vídni, která se potýká s neschopností integrovat muslimské děti v rozhovoru pro iDnes říká: "Jednou stranou řešení je nabízet dětem velkou podporu a pocit sounáležitosti. Druhou je zaměřit se na rodiče. Pokud brání potomkům v integraci, měly by se zvažovat i finanční postihy, jako je krácení přídavků na děti". Se zbabělci v politice se muslimové nepřizpůsobí, míní učitelka z Vídně (3.10.2018)

Všichni určitě s tímto názorem souhlasí. Proč ale potom nesouhlasit s krácením podpor od Unie pro státy jako Polsko, Maďarsko...Česko..., které také nechtějí dodržovat civilizovaná pravidla a odmítají se integrovat do západní společnosti?

https://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=667033

0 4
možnosti
Foto

Pravdu máte v tom, že Francie porušuje pravidla, která sama schválila. Pravdu máte i v tom, že francouzská centralistická nefunkční a nákladná byrokacie byla vzorem nejen pro byrokracii československou (1918-2018 - to by tak nevadilo, jsme malá země), ale i pro celou administrativu Evropské unie. To pokládám za hlavní neštěstí Evropské unie. Byl to kompromis na počátku. Jinak asi nebylo možné první šestku (FR, IT, DE, BENELUX) založit. Tato byrokracie je i hlavní příčinou rozkolu s UK. Stejně jako bylop dětinské a nezodpovědné od UK prostě utéct, chápu na druhé straně, že Británie musela být zoufalá z toho, že nedokáže v Bruselu nic změnit. Němci by jistě také uvítali více pragmatismu. Tenj jim ale nahrává do karet vždcyk více než ostatním a vzbuzuje tak iracionální antiněmekcou nenávist napříč kontinentem.

Vyhoduit Francii může říct jenom malá hloupá holčičika na pískovišti nebo afektovaná hrdinná matka. My ostatní dobře víme, že vyhození Francie by byl konec EU. a konec EU je začátek naší cesty na Balkán a na Ukrajinu. Ostatně s babišem už jsme tam stejně vykročili.

My, Evropané, kteří vidíme dál než na černý Most nebo na Cukrák, víme, že rozpadlá Evropa je bezvýznamná i vedle zemí ASEANu. Doufáme, že krize donutí velké národy k efektivní reformě a malé národy k pochopení, že jsou malé, tj, bezvýznamné. Vždyť my jsme přežili monarchii jenom proto, že s námi habsburové nezatočili tak, jako francouzští králové s Normanďany, Provensálci, Savoyany nebo Alsasany.

0 8
možnosti
LC

Návrh na vyhození Francie podle mě nebyl zcela jistě míněn smrtelně vážně. Mimochodem, když jsou početně menší národy podle vás tak bezvýznamné, proč o ně tedy ty početně silnější ve svém spolku tolik stojí? Mimochodem, jak prosím francouzští králové "zatočili" s vámi zmíněnými Normanďany, Provensálci, Savoyany nebo Alsasany?

3 0
možnosti
OP

Macron dlouho vyřvávat nebude, je to další představitel Francie v řadě, který po příštích volbách skončí

2 0
možnosti
JP

Šichtařová = demagogie a lži, prostě žumpa nebo nebo placená bojovnice proti EU. Naštěstí se na blogu můžeme přesvědčit, že žádné její "odborné" prognózy nevyšly. Zaslepeným nadšencům doporučuji použít mozek a uvědomit si, že máme nejvyšší životní úroveň a míru svobody a bezpečnost v naší historii. A to díky našemu členství v EU, Rozhodují je volný přístup na volný trh, ale čerpání dotací je také velké.

2 12
možnosti
VS

Koukam,....voni jsou hlava!!!

3 0
možnosti
LD

Na tak chytrou dámu hodně laciné.

0 1
možnosti
IB

I18v35o 34B15o55u14š26e

29. 9. 2018 10:17

Vy byste měla nad tím jásat. Dostali byste se z EU, jak neustále propagujete, a ještě byste měli někoho, komu byste to kladli za vinu.

0 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS