Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Paradoxní je, že ANO v čele s Babišem se dostalo téměř k neomezené vládě díky slibům o zlepšení výběru dání, snížení korupce a snížení nákladů na chod státu (např. sdružením nákupů pro stát). Státní aparát bobtná, požírá stále větší prostředky, penzisté se uplácejí navyšováním důchodů, ten kdo nejvíc křičí, dostane přidáno. Státní byrokracie vysává potenciální zaměstnance pro soukromý sektor.

Infrastruktura (silnice, dálnice, železnice, přenos dat páteřní sítí) vzhledem k příjmům státu je na tom bídně.

Volič vidí krátkodobý prospěch a tím se řídí. Většina lidí v ČR žije z výplaty na výplatu nebo z důchodu na důchod. Co bude za 5 let nebo dokonce za 30 let je jim jedno.

Obávám se, že bude ještě hůř. Babiš přes svá média ovlivňuje veřejné mínění a získává téměř online informace o názorech lidí na aktuální témata (přes diskuzní fóra jako je Idnes a pod.). Podle toho upravuje svojí rétoriku.

4 0
možnosti
Foto

Za vlády ministra financí Babiše se přestalo žít na dluh a výsledek byl, dá se říci, vyrovnaný. Je nesmysl přetřásat plánovaný schodek 40 mld. Lepší bude počkat si na výsledek a teprve potom kritizovat. Podle mne jde o psychologii. Je lepší měkkou normu překročit, než tvrdou nesplnit.

0 4
možnosti
KL

podle me uz davno o zadne rozumne sestavovani rozpoctu a kvalifikovane ekonomicke odhady nejde. zodpovedne ministry vubec nezajima, kde na co vzit, ale jak se zalibit (duchodcum, policistum, ucitelum, urednikum, lekarum, cestujicim, lidem bez prace, na nemocenske, proste kazdy za svuj resort) a nejaky deficit je jim ukradeny, protoze nejhorsi co se jim muze stat je, ze neobhaji sve posty a pujdou pracovat jinam, coz se jim stejne dobre muze stat po nevyhranych volbach, takze to vyjde skoro nastejno.

2 0
možnosti
Foto

A kdy v historii tomu tak nebylo? A jinak ani být nemohlo. Viz teorie veřejných financí.

0 0
možnosti
Foto

..jen dodám, že mě po pravdě překvapilo, že se k tomuto nechal dohnat i Babiš...

nějak bych o d něho očekávala rozumnější státní rozpočet.. než takový jaký vídám v obcích... bohužel mám pocit, že obce dostávají příliš mnoho peněz a pak je rozhazují .... , taky vidím , jak lidé co melou o politice, co pořád nadávají... na Babiše, Zemna a další.. jak nedokáží zveřejnit program své politické strany v obci... prostě jen kecy kecy.. pak s e díví, kdo vládne a jak....

0 0
možnosti

Ale vždyť lidé podporují posledního barda tunelářské éry - a chtějí ho na pražském hradě. Tak proč by obce nerozhazovaly?

1 0
možnosti
Foto

Jednoduše a trefně popsané. Celosvětová krize dozajista dříve nebo později bude, a to pak bude opravdu mazec. Ale - jak se zdá - ani vrcholní politici, ani my, obyčejní občané, to vesměs moc neřešíme. Žijeme současností a v budoucnosti to nějak dopadne . . . P.S.: Nabijeme si drž-u! :-(8-o

9 0
možnosti
PS

Dobrý večer paní Markéto, s vašimi názory nelze nesouhlasit, ale ... předvolební období by mělo být zahrnuto do ekonomických výpočtů. Protože všechny vlády v minulosti, současnosti a obávám se že i v budoucnosti se budou chovat stejně. Bohužel. Tedy rozhazovačně. Některé možná o něco méně, některé víc, ale trend se podle mě nikdy nezmění. A vlastně je to pochopitelné. Chci být znovu zvolen, tak "nasypu" miliardy sem i tam (nejde to koneckonců z mých vlastních peněz). Jedinou možností by podle mě bylo neobsazovat post ministra financí podle výsledku voleb. Zvolit ho na dobu přesahující volební období - např. na 9 let. A dát mu do vínku "neodvolatelnost" - podobně jako prezidentovi, vedení NKÚ či předsedům soudů. Takový ministr financí by získal obrovskou svobodu a mohl by se rozhodovat pouze podle ekonomických kritérií. A jednotliví ministři by museli hospodařit s tím, co do resortu dostanou. Tím by se zvýšil tlak na úspory a odbory by byly konečně "odstřižené" od rozhodování o věcech, ke kterým nemají mandát. Protože reprezentují jen malou množinu obyvatel. Tak by to bylo ideální. Ale právě proto k tomu nikdy nedojde.

2 1
možnosti
JL

No, co dodat, politici prostě chtějí vyhrát volby, to Babiš pochopil zcela správně, jak to dělat, Kalouskové a spol ho to naučili... Jsem rád, že mi stát zvýší důchod, díky ó veliký a úžasný Státe, snad už nebudu v mínusu a ušetřím nějakou pětku a občas si dám v hospodě guláš. V

1 1
možnosti
KT

A co s těmi pěnězi dělat jiného, než je hezky prožrat?

Jíst, nebo-li žrát, se musí (pokud není člověk pránista, samozřejmě), marná sláva.

3 2
možnosti
JL

Jde o to, zda je většina občanů spokojena, asi jo. Neslyšel jsem, že by někdo chystal revoluci.

0 0
možnosti
OP

Nadpis "prožrané daně" a závěr, že se jedná o pernanetní prožírání před volbami je oprávněný poznatek. Mně by proto stačily dva řádky textu k tomuto tématu

0 0
možnosti
VH

Vám možná. A těm, kteří to nechápou?

1 0
možnosti
ZJ

Nikdo Vám nemůže dát tolik, co vám JÁ mohu slíbit.

(pod JÁ doplňte vhodné)

7 0
možnosti
PB

P92e22t10r 94B95u82r53i64a10n

14. 9. 2018 13:11

Souhlas, karma.

0 0
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,35
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články