Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Nezničí. Ta hra už značnou dobu běží a žádný fenoném nezničila. Taky tu rádobykorektní změnu pokládám za hloupost, ale proč by mi mělo 1,5 hodiny nastaveného příběhu, kerý nadto uvidí zanedbatelné promile čtenářů a který nemá na původní příběh nejmenší vliv, jakkoli ničit fenomén deseti knih, zanedlouho i třinácti filmů?

Tak příhodné téma a takhle ho zazdít nesmyslem už v první půlce...

5 0
možnosti
MM

Vy máte ale starosti. Chtěl bych je a taky peníze jako Babiš,který je poctivě vydělal.

1 10
možnosti
PV

P42a38v17e97l 75V70é98b62r

30. 8. 2018 13:25

No, pokud byste chtěl peníze ve výši Burešova poctivého výdělku - tak to byste se moc nerozšoupl...

6 0
možnosti

Paní Rowlingová si dovolila říci, co si ona sama myslí o postavách ve svých knihách. Paní Šichtařové v tom odhalila snahu zničit český národ.

Takhle si tu žijeme.

6 18
možnosti
TB

Paní Rowlingová měla možná spíš rovnou říct, že Hermiona je chameleon, pak by to dávalo větší smysl.

3 0
možnosti
KJ

K98a16r59e80l 80J66a76n54d28a

30. 8. 2018 11:40

Je nesmysl, aby Mandelu hrál běloch a Karla IV. černoch. Na druhou stranu (nevím, jen fabuluji), třeba je ta hra o Potterovi adaptovaná Nigerijským národním divadlem pro jejich použití. Pak mi černá Hermiona nevadí, vždyť je to jen literární postava.

4 0
možnosti
PI

Záleží na tom do jaké země a do jaké historické kulisy je film zasazen. Je nesmysl např. v pohádce ze středověku mít jako velitele vojska evropského panovníka černocha. Ve středověku byli černoši v Evropě opravdu exoti a to výhradně dovezeni jako otroci. A kdo tyhle historické mantinely překračuje, manipuluje s historií a překrucuje ji. Stejně tak je nesmysl, aby například řeckého hrdinu Achillea hrál černoch s ebenovou pletí. Pravdou je, že v duchu hyperkorekce už dnes prakticky neexistuje film bez obsazení černochem

18 0
možnosti

P94e12t74r 77Š64t42ě98p

30. 8. 2018 11:17

Nedávno jsem viděl Legendu o meči, dosti akční a hloupou verzi příběhu o Artušovi a rytířích kulatého stolu. Tolik černochů ve středověké Anglii, dokonce i jakýsi asiat tam vyučuje kung-fu.... Prostě z anglické legendy udělali multikulti akční fantasy.

17 0
možnosti
RN

tady

https://www.csfd.cz/film/324204-suomen-marsalkka/prehled/

je film, ve kterém je finský šlechtic, politik, diplomat, vojevůdce Carl Gustav Emil Mannerheim ztvárněný černochem.

zdroj wikipedie:

Finy je ctěný jako národní hrdina a tvůrce a ochránce samostatnosti Finska, v prosinci 2004 jej Finové v televizním hlasování zvolili největším Finem všech dob.

7 0
možnosti
DT

Možná ještě horší je obsazení afroameričana Idrise Elbi do role Rolanda Deschaina ve zfilmované Temné věži, kterou napsal Stephen King. Film jsem zatím neviděl, ale Kinga mám celkem načteného a ten popis Rolanda prostě odpovídá bělochovi. Navíc se King myslím nikdy netajil, že postavu Rolanda popsal podle Clinta Eastwooda. No, možná prostě nenašli lepšího herce a Eastwoodovi už je přece jen 88 let, ale film moc kladných ohlasů zatím nemá.

5 0
možnosti
Foto

Tak pokud film neměl uspěch,není to proto,že hlavní roli hrál černoch.Film jste neviděl,ale máte "jasno".Pokud jde o Kinga,těch nepovedených filmu podle jeho předlohy by se jistě našlo víc a určitě za vše černoši nemohou....

1 3
možnosti
Foto

Ti multikulti genderoví šílenci by jistě řičeli blahem, kdyby znovu natočili Vinnetua a hrál by ho Denzel Washington. A Old Shatterhanda by mohl obsadit Jackie Chan. Kam jen ten svět spěje?

21 1
možnosti
LK

Odpověděl bych Vám, kam ten svět spěje, ale bohužel "mě došly sprostý slova" ....

3 0
možnosti
Foto

Pokud si vzpomíná,tak třeba uprava Sherlocka,kde byla místo doktora Watsona žena byla uspěšná a obešlo se to bez hysterie.Fiktivní postavy se mohou měnit.Podle Vás by nemohli hrát černoši ani v žádné hře kterou napsal Shakespeare,tedy s vyjímkou Othella.Proč by fiktivní pohádkové čí divadelní postavy nemohli hrát černoch nebo asiaté?Sama autorka Harry Pottera s tím nemá problém,ale v Česku se musí "bojovat" a hysterčit...

3 20
možnosti
DN

Další co to nečetl. :-P

11 1
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,36
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články