Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Harryho Pottera moc neřeším, na to jsem příliš fosilní, ale moc jsem se těšila na zfilmování "Temné věže" Stephena Kinga. Pistolník (hlavní hrdina) měl být dle popisu takový ten clinteastwoodovský typ (i v komiksech je takto zobrazován), nějakou dobu se k mé radosti uvažovalo třeba o Viggo Mortensenovi... Výsledek? Bílého pistolníka hraje černý Idris Elba. Naštěstí se ten film dle reakcí diváků nepovedl, takže není důvod nechat si překopávat představy.

1 1
možnosti
EH

Taky jsem si ho představovala bílého (jako si představuji všechny hrdiny, kde není uvedená rasa), ale černoch si ho mohl přestavovat černého. Idris Elba mi tolik nevadil, víc mi vadilo, že se film nepovedl. :-) A taky mi vadilo, že byl černý, aby neřvali černí aktivisté, že je ve filmech málo černochů v hlavních rolích. :-/

1 0
možnosti
TH

taky tam k natáčení videoklipu moc bělochů nepozvali....rasisti

0 0
možnosti
Foto

Co předně prohlásila Rowlingová k osazení Hermiony černou herečkou a k negativní reakci uživatelů sociálních sítí. "Se svou znalostí sociálních sítí mohu říci, že idioti zůstanou idioty. Co na to říct, svět už je takový, Nomu vybrali, protože byla na roli nejvhodnější. Když mi John sdělil, že ji obsadí, řekla jsem, to je skvělé, viděla jsem ji na zkouškách a byla úžasná." Myslím, že to mluví za všechno.

7 1
možnosti
Foto

;-D;-Dpůvab sám...jakže to tam píšete?... a čtenář má padnout naznak? Že kniha je takový trhák, že drtí i prodej Bible..no to už je panečku nějaký kalibr...;-Dpaní Šichtařová. Takže to znamená, zkrátka připouštíte, že autorka musí bejt sakra dobrá spisovatelka, viďte? A asi tak nějak čtenější ve světě než Šichtařová-Pikora, viďte? A tak bych to právě proto nechala na ní(i když se Vám to s tou Biblí tedy do krámu náramně...Nachvilku;-D hodí). A nechala bych to na "umělecké sféře", která vstupuje vždycky vždycinky do neprobádaných vod a teprve až divák, konzument rozhodne... zda ano, či ne. Ono se totiž nakrásně může stát, že dotyčná představitelka se lidem prostě zalíbí. Charizma se tomu říká...že si lidi získá.Že se do ní zamilují stejně tak, jako se umějí lidi zamilovat do lecjakého uměleckého fenoménu a herce. Dotyčnou může navštívit sama Emma Wé, takové to měkké a milé rozumné srdce na dlani, co dokonce umí mluvit k lidem a ono jim to cosi opravdu říká. Může tohle celé podpořit, média u toho a vy si s těmi řečmi chytré, ale trochu otravné Hermiony,jak píšete nasadíte čepici a půjdete domů,do banky...co já vím.

A je pravda, že JR dostala děti ke čtení, tak je třeba to brát, ale je to zase věc fanouškovství, jaký fenomén vzniknul. A s prominutím nenuťte nikomu ani Vy, co má a nemá kdo očekávat. Je to výsostně přiblblé...slovy Vašimi. Protože tím ruku v ruce přiznáváte, že by svět černošské (jiné) rasy Nesmě!!l v své kultuře čerpat z báječné"lepší"evropské bílé kultury...logika,paní Šichtařová,to zaprvé. A za druhé,není to právě to, po čem tady mezi mnoha i Vy občas jedete jako divá?

2 14
možnosti
PB

Nepíše že nesměl. Plkáte. Příště víc čtěte a méně pište. Společnost tím jen získá.

10 0
možnosti

V jednom městečku ve Guatemale mají sochu Ježíše z černého dřeva ze šestnáctého století. Snaha zničit český národ tedy trvá již několik staletí :-))

2 5
možnosti
Foto

P91e98t29r 26K55r92á84l

31. 8. 2018 8:00

Nóóó . čistě teoreticky Kleopatra mohla být modrooká blondýna. :-)

1 1
možnosti
MS

Co takový Othello...Maura s dobrou češtinou do divadla jen tak nikdo nesežene.

Hermiona s jinou než bílou barvou pleti je 1000x recyklované téma v GB už několik let. Toto je z prosince 2015.

https://www.therowlinglibrary.com/2015/12/21/is-hermione-granger-white-or-black/

Zajímalo by mne, kdo autorce její blogy píše.

0 3
možnosti
KN

Jestli jste byl někdy v divadle na Othellovi, tak jste si zajisté všiml, že z bílého herce, majícího dobrou češtinu a hrajícího Othella je obvykle v maskérně udělán černoch ;-)

3 0
možnosti
VR

V knihách se taky dají najít fráze jako "Hermionin bílý obličej" (možná taková ta porucha, jako měl Jackson) nebo "Hermiona byla opálená do tmavohněda".

Takže Rowlingová buďto neví co napsala, nebo lhala.

14 0
možnosti
Foto

spíš než bílý obličej to mělo smysl, že "zbledla", což může být pochybné, ale taky se to dá chápat jako vyjádření strachu. A mimochodem si zkuste představit tmavohnědou barvu, do tmavohněda se běloch opálí stěží :)

A kromě toho ona netvrdila, že Hermionu psala od začátku jako černošku, tvrdila jen, že její rasa není v knihách daná. Myslím.

0 0
možnosti
PB

P74e62t61r 48B26u79r38i25a21n

30. 8. 2018 21:25

Souhlas, karma.

Co by asi řekli barevní v americe na to, kdyby byl historický film o jejich občanské válce obsazen barevně naruby? Černoši by byli zlí otrokáři, otroci úpící pod bičem běloši a proti nim armáda Unie složená z indiánů a asiatů, která by bílé osvobodila? No to by byl mazec!

28 0
možnosti
PP
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,37
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články