Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

P38e80t36r 16B95u33r39i39a98n

24. 8. 2018 11:35

Ten článek jsem četl. Onen akademik z neziskovky mlel takové nesmysly, že takové bludy a "znalosti" by byly otřesné i u žáka 6tř. pomocné školy. Tvrdil tam např., že: dlužník se snaží snižovat úroky, ale lichvář mu je pořád navyšuje (v průběhu půjčky).

Jak může vůbec někdo s takovými otřesnými ne/znalostmi vůbec veřejně o čemkoliv mluvit a jak může vůbec za něčí peníze dělat jakýkoliv průzkum, natož studii?

Navíc to pěkně vypovídá o důvěryhodnosti těchto samoúčelných spolků.

30 0
možnosti
KT

Proto je taky lichvář lichvářem.

Víte, pane Buriane, existuje ještě jiný, poněkud temnější svět než jen ten, který vidíte z okna své oblíbené kavárny.

Jasně, že je hloupost pomáhat dlužníkům, ale to neznamená, že takové praktiky neexistují.

Ostatně můžete udělat studii, která by výše uvedenou studii zcela vyvrátila a můžete ji udělat zcela zadarmo.

Rád Vám potom dám za pravdu

6 5
možnosti
JV

J21i12r70i 82V61r81a81b63e37c

24. 8. 2018 10:02

Za takové bludy tolik karmy, člověk zírá !!

11 22
možnosti
OP

Třeba mají doma stovku počítačů a z každého odejde automaticky karma ;-D

2 1
možnosti
MB

Těch zdevalvovaných, pojmů je více! Mne skutečně fascinuje slovo ZADARMO! Rodič mi kdysi říkal, že pouze to - co dítě dostane od rodičů. Dumal jsem v úctě, taky nefunkční někdo si musel odříci, něco vyprodukovat. Zadal jsem pojem do Google - Hle, naprosté zmatení, např. Od úsporných žárovek - po konečnou sankci. Co to je zadarmo? Prosím, pomozte ... :-)

2 1
možnosti

Host

24. 8. 2018 9:40

Šilhan Josef, není to přejmenovanej Pepek Vyskoč?

0 2
možnosti

No tohle mne rozesmálo: paní Šichtařová by chtěla, aby se nedevalvoval význam slov :-))))

Dovolím si připomenout, co všechno paní Šichtařová-Pokrytecká objevuje kolem nás: diktatura, zázračné pěstování peněz, umlčování Jakla, kladivo na muže, zákaz informací, čiré zlo, podvod století, všechny chlapy zavřít, zestátněné děti, inkvizice ... atd, dál jsem názvy jejích blogů neprocházel.

Nejlépe autorku vystihuje jiný její titulek: "Když zlodějka křičí: chyťte zloděje!"

A jen tak naokraj: právě ten nebohý pan Jakl je prominentním příkladem člověka z neziskovky. Ten je ovšem ze stejného kmene jako paní Šichtařová-Pokrytecká, takže to neva.

2 11
možnosti
LB

Blog není ničím jiným, než dalším dílem seriálu současného tažení proti neziskovkám, proti dobrovolnické práci a zejména proti občanským aktivitám.

Je laciné se vysmívat lidem, kteří se dostali do dluhové pasti a neví kudy kam. Ne všichni mají na to, aby vystudovali vysokou školu, ne všichni disponují nadprůměrným či průměrným IQ, existují i lidé, kterým Pánbůh nenadělil a ve složitém světě se orientují jen ztuha. A jsou snadnou kořistí pro dravce všeho druhu, protože na bídě se dobře vydělává.

Bloggerka žijící ve své bublině těžko pochopí, že jsou i tací, které zaskočí úraz či nemoc, ztráta zaměstnání nebo nenadálá platba a v tísni skočí na lep poskytovatelům půjček s lichvářskými úroky. A dluhová spirála se roztočí...

Lidé z Člověka v tísni a z dalších nevládek jim neudělují knížecí rady, ale konkrétně jim pomáhají. Třeba poradnami pro dlužníky, poskytují jim materiální i jinou pomoc, a stát jim na tyto činnosti částečně přispívá a také kontroluje, jak s těmito financemi bylo naloženo.

Největším příjemcem peněz z veřejných rozpočtů je Česká fotbalová asociace a další sportovní svazy. Tento týden se objevila informace, že policie začala trestně stíhat bývalou náměstkyni MŠMT (kvůli které Valachová opustila post ministryně), jež společně s Peltou měla na dotacích do fotbalu stát připravit o téměř půl miliardy korun. To ale nikomu žíly nerve... Fackovacím panákem je Člověk v tísni.

12 3
možnosti
PK

S těmi bankami to bylo, nevím jak dnes, trochu jinak. "Stopnou" Vám úvěr a "dohodnou" resp. nařídí takové splátky, že na ně nemáte. Můžete třeba splácet deset tisíc měsíčně a oni řeknou dvacet. Tolik nemůžete a ČSOB pohledávku ráda prodá a exekuce je za dveřmi.

1 0
možnosti
LB

Pane Kuchto, znám i lidi, kteří se stali dlužníky s vymahači za zády, aniž by si půjčili jedinou korunu. A i je taková situace zaskočila, přestože šlo o lidi s akademickým vzděláním. Co potom ti, kteří zvládli jen zvláštní školu?

1 1
možnosti
JH

Označovat Člověka v tísni jako neziskovku považuju za odvážné:-)

Možná tak kdysi začínali, ale dnes už je to vyloženě politický spolek

22 0
možnosti
LB

Co tom víte? Poreferujte.

4 1
možnosti
ZV

Jedna z najnovších fake news z dielne neziskovky je aj tá, že zlý Orbán nechce dávať jedlo zdarma úbohým utečencom. Pritom si veľa ľudí pamätá, ako podobne ubohí utečenci hádzali jedlo a vodu na koľajnice. Možno tímto tiež dali najesť, ale ako to títo ľudia obvykle robia, chcú niečo iné.

23 0
možnosti
  • Počet článků 684
  • Celková karma 43,37
  • Průměrná čtenost 20213x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články