Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

J12o80s47e61f 44S96u53k

14. 8. 2018 17:09

a je to tu zas.."levná voda pro všechny"..Jako v tom zdravotnictví..až reálný život ukáže, že bohatý si ke špičkové léčbě cestu najde, ale špičková péče není k uhrazení z pojištění pro všechny..Jen ten poskytovaný průměr je díky komunistům a jejich rovnostářství za každou cenu o dost níže, než by mohl být..

0 0
možnosti
JK

Voda a zejména ta pitná bylo politikum odjakživa, stejně jako neodbytná dětská touha vlastnit právě tu věc, co má ten druhý. Proti tomu stojí "my house, my castle", u nás pomyslný i skutečný práh a to vše co přes něj nesmí.

Společně se svobodou slova je právo na osobní vlastnictví tím nejzákladnějším nám co demokracie dává. Právo vlastnit nelze nikomu upřít a vlastnictví nelze násilím nebo podvodem zbavit. Míra toho, jak je státem osobní vlastnictví omezeno, je i mírou demokracie v daném státě. Komunistické vidění znamená násilné zabavení osobního vlastnictví a v tom je celá ta ideologie zvrácená, krvavá a brutální. Možná, že salámovou metodou to tolik nebolí, ale výsledek je stejný jako všeobecné násilné znárodnění. Ten kdo se začne natahovat po cizím majetku, měl by dostat přes prsty, důrazně.

V klimatologii a vodním hospodářství se nevyznám, tak do toho nekecám, že ano.

2 0
možnosti
JL

Jo, vrty obcí. Nedaleko je obec, sdružující více malých obcí. V jedné z nich má již několik let vrt 100 m hluboký, vody hafo. Ale není od ní rozvod - vodovod do těch menších obcí, kdysi to lidé odmítli, měli své studny. V těch malých obcich nemají kanalizaci, tedy ani čističku a momentálně je v nich řada lidí bez vody a chodí ted k sousedům, kterí mají vrt a vodu, bez nařízenéí, bez hrozby pokutou, lidé si umí pomáhat, zejména v malých obcích. Středisková obec dostala kdysi dotaci i vybudovala kanalizace a čističky, ovšem pouze pro střediskovou obec, pokud by ji nyní chtěla rozšířit i pro ostatní, vyšlo by to asi na 150 milionů a obec má roční rozpočet kolem 10 milionů přitom se už zadlužila čističkou, protože dotace nepokryjí vše.

Tedy zadotujeme obce, naděláme vrty, ty seberou vodu všem a protože nebude na vodovod ani kanalizaci, budou všichni na suchu.

0 0
možnosti
PC

Co je soukromý statek a co jsou společné zdroje, to asi autorce nic neříká, jinak by takový blábol nemohla vypustit do světa.

Studna může být určitě soukromá, ale voda v ní je společným zdrojem. A vzhledem k tomu, že hrozí nadužívání, může vláda přistoupit k regulaci.

Zase nám autorka sklouzla ke karmohonění.Rv

1 6
možnosti

A co je lepší pro propagaci obchodu autorky blogu: sebepropagace zajištěná vysokou karmou a za půl hodiny slepeným blogem nebo ... no autorka ani nic jiného neumí ani nic jiného nepotřebuje.

0 0
možnosti
JB

J80a26n 17B89u68r43i73a38n

13. 8. 2018 7:32

Koukám, že studnám taky moc nerozumíte - ona je sice na Vašem pozemku, ale ta podzemní voda prostě od někud teče někam - je to podobné jako s řekou na povrchu.

A asi mi nebudete tvrdit, že by bylo OK, kdyby si vlastník pozemku mohl neregulovaně dělat s potokem či řekou co chce.

Jinak vaříme z vody - ten zákon zatím nemá jasné znění - minulý týden jsem slyšel nějakého ministra, že to bude všechno jinak a že to nebude o tom, že obec bude moci čerpat ze soukromé studny; že to bude o tom, aby obec či nějaký úředník mohl zakázat v době sucha čerpání vody do bazénu či na zalévání - prostě, aby "zbytečně" neklesala hladina spodní vody.

2 0
možnosti
JL

Koukám, že vy také ne. Potok i řeka jsou majetkem státu, včetně pozemků. Pokud změní tok, změní se i majetkové uspořádání. Pro běžný odběr vody nepotřebujete žádné povolení, ovšem jakmile zabudujete nějaké čerpadlo, sání či chcete do vody něco vypouštět, je třeba povolení, stejně tak pro jakoukoliv stavbou na březích či v toku. Obdobná situace je u místních vodotečí, majitel pozemku na nich nesmí provádět žádné úpravy.

Hladina podzemní vody samozžejmě kolísá, dle ročního období, srážek i dle odběrů. Obec má už dnes právo vyhlásit zákaz zalévání, napouštění bazénů, čerpání vody z rybníků, řeka a podobně.

0 0
možnosti
LD

Souhlas s tím, že vláda nám čím dál více nařizuje, zakazuje, bere. Ale ten příklad je mimo mísu. S vodou ve studních to není tak jednoduché, ona se totiž každému na pozemku jen tak sama nezjevuje, většinou teče odjinud. A to znamená, že když ji vyčerpají jinde, tak vám nepřiteče. Zásahy do soukromého vlastnictví by měly být minimální, ale v případě opravdové krize voda ve vaší studní nemůže být jenom vaše.

2 0
možnosti
MT

Pokud by k takovemu nehoraznemu totalitnimu paskvilu i doslo, tak ocekavam platby za kazdy litr vody, jelikoz ta studna mohla majitele stat i 250 tisic korun:

https://zpravy.idnes.cz/nedostatek-vody-sucho-zajem-o-studna-vrt-kopane-studny-vrtane-studny-podzemni-vody-gmx-/domaci.aspx?c=A180716_115421_domaci_hell

0 0
možnosti

Jenže stovka za litr vody to nespraví. Stále budete škodný!

1 1
možnosti
Foto

Většinou čtu Vaše články rád. Tento je ale tak trochu mimo mísu. Než by se mohlo sáhnout na soukromý majetek, a voda ve vlastní studni soukromí majetek je, muselo by se překopat tolik zákonů, že se dá říct, že je to prakticky nemožné. Jestli to někde někdo navrhl a na sociálních sítích se to jako fakt zneužívá, tak to neznamená, že je to pravda. Už to bylo taky oficiálně odmítnuto.

Sucho a horko tady už bylo mnoho mnohokrát. Dokonce i za komunistů. A studny nikdo nikomu nebral. I kdyby se komunisti dostali do vlády v této době (opravdu v ní teď nejsou), tak by zcela určitě zůstal soukromý majetek nedotčen.

Takže Váš článek tentokrát bez karmy.

1 4
možnosti
RC

Cerpani vody sousedek sice ministertsvo dementovalo, ale vstup na pozemek NIKOLIV:

"Nicméně každý bude povinen poskytnout informace, které mohou mít vliv na zvládání nedostatku vody, např. technické kapacity vodohospodářských zařízení. Vstup vodoprávního orgánu nebo zástupců komise pro sucho na soukromý pozemek je umožněn až po vyhlášení nedostatku vody, a to zejména kvůli kontrole dodržování zmíněných omezujících opatření. "

Takze nepisete pravdu, ze by soukromy majetek zustal nedotcen.

4 0
možnosti
TT

No, jako anarchistický (ve smyslu antietatistický) souhlas. Až na poslední odstavec ovšem: oni tam píšou "voda někde zlevní, někde vzniknou nově prostředky" - to ale neznamená, že nově prostředky vzniknou zlevněním, ale že vzniknou tam, kde ke slevě nedojde, protože vodohospodářům zůstanou za nehtama ty daně, který nebudou muset odvést.

0 0
možnosti
  • Počet článků 683
  • Celková karma 44,22
  • Průměrná čtenost 20243x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články