Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Když začnete Trabanta nazývat Jaguárem, stále bude smrdět jako Trabant.

Stejně tak, když z blbce uděláte ministra, i on se stále bude chovat jako blbec. Důkazní materiál pro toto tvrzení poskytuje současná vláda v míře vrchovaté.

31 1
možnosti
JS

Vůbec té paní ministryni ani její vládě nefandím. Bohužel se obávám, že v tomto případě má pravdu. Pokud se zvýší platy státních zaměstnanců ,podnikatelům nezbude nic jiného než platy zvýšit také nebo ječet na téma dovezte ze zahraničí víc blbečků, ochotných pracovat za Vaše směšné mzdy.

5 28
možnosti
VH

Ti podnikatelé jsou hajzlové, že?

Tlačit na zvyšování platů podnikateli jistě lze: nesmyslným zvyšováním platů státních zaměstnanců, růstem státních zaměstnanců a tedy ochuzováním trhu práce, zrůdným zvyšováním nařízené minimální mzdy.

Jenže tím současně tlačíme na inflaci, která velmi rychle vrátí rovnováhu na trhu mezi hodnotou zboží a penězi v oběhu. Takže ti "bohatí" po zvýšení mezd si nakoupí stejně a ti, kdo si našetřili na stáří budou mít skoro houby.

Mimochodem: Relativní snižování státního dluhu a snižování hodnoty úspor je základním důvodem snahy o udržení "rozumné" inflace. Vše ostatní jsou pohádky.

24 2
možnosti
Foto

V20í70t 69T32i48c85h40ý

3. 8. 2018 10:19

No to jste si schladila žáhu na mladej holce, trochu sebereflexe by neškodilo. Já taky neříkám o vašem manželovi nic špatnýho když mi asi pčed 15 lety tvrdil že do 5 let by mohla stát ropa 200 USD.

Já bych řekl, že to děvče myslelo tak, že pokud se přidá státním úředníkům cca 40-50% se vrátí do státního rozpočtu na sociálním, zdravotním a dani a když budou brát víc, budou muset přitlačit i velké firmy a soukromníci a to znamená těch dalších 40-50% a navíc vám stoupne kupní síla, takže to vyberete na DPH a ostatních daních. Taky by si měli státní úřady dělat všechno vlastníma pracovníkama aby ta hodnota zůstávala státu, protože ty různé autsorsinky a pronájmy plynou do kapes různých lumpů spojených se státníma zdrojema jak s pupeční šňůrou a ty z toho teda těch 40-50% do stání kasy rozhodně nevrátěj.

Je na snadě, že státní správu je třeba efektivně vést a zdroji šetřit, to je beze sporu a na to je třeba dobré lidi a pevnou kontrolu.

Ta efektivita soukromého sektoru, jakou jsme třeba viděli při opencard nebo sociální kartě od Drábka nebo, ale škoda mluvit.

Také ty různé prodeje pivovarů např. Plzeň se privatizovala, skoupila to IPB cca za 30 miliard a nomura jí to zaplatila kajmanskýma fondama a prodali to SAB. Ten to prodal japoncům za 200 miliard, holt to je ta efektivita soukromého sektoru. Akorát to trvalo pár let a málokdo si to dá dohromady.

Slušně fungující úřady jsou oporou podnikání a státu a lidí milá paní.

3 25
možnosti
VH

Pokud jste chtěl konstatovat, že mládí je hloupé, pak by neměli mladí být ministry.

Pokud věk sám o sobě není kritériem (s čímž souhlasím já), pak mládá nemůže omlouvat.

13 0
možnosti
JS

Inu... mzda státního zaměstnance je jakýsi recyklát. Tím, že odvádí daně, si vlastně i sám sobě přispívá na svou mzdu :)

17 0
možnosti
Foto

Ano, to je princip "Boot Strap Loaderu". Kovboj se zdvihne za ouška svých vysokých bot?

7 0
možnosti

Tak nám milá paní autorka - mimochodem bezostyšná lhářka - zvěstovala, že F. A. Hayek je propagátor levicového progresivního liberalismu. On totiž učil na LSE, kde studovala paní ministrině.

Jsem si jist, že na prestižních světových univerzitách se studenti o temném levicovím ledví Hayeka nedoví. Tuto odhalenou pravdu lze vykoumat je po absolvování toho správného liberálního vzdělání: Vysoké školy ekonomické, kde učí například známá ekonomka Švihlíková.

Orwel by se z tohoto počůral smíchy.

2 26
možnosti
VH

Buď paní ministryni učili jiní s jiným názorem, nebo paní ministryně špqtně pochopila.

Druhá možnost je, že musí vyhovět svým chlebodárcům, premiérovi a předsedovi strany a to i za cenu, že ze sebe udělá blba. Z mého pohledu nepřijatelně vysoká cena.

6 1
možnosti
JV

Nevíte, kdo může podat návrh na nobelovku? Já bych rád navrhl toho s lahváčema. To je totiž základní výzkum.;-D

33 1
možnosti
AT

Možná by se na ten výzkum dala vzít nějaká dotace?

3 0
možnosti
JK

I v dnešní době se zkrátka někteří pokoušejí o perpetum mobile. ;-)

12 0
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 43,20
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články