Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

To je tedy gól - žena musí otěhotnět! Musíme akorát umřít, nic nemusíme. A zvláště ne po roce 1990, kdy si každý může ulehat a vstávat jak a kdy chce. Tedy pokud nepodepíše dohodu, otrockou dohodu se zaměstnavatelem, který jemu nařídí nástup do zaměstnání sám. Potom se takovcí těší na konec března, kdy se pootočí ručičkami hodinek vpřed (na jaře nikdy vzad) a každý má mlhu před očima, již se vidí, jaké mají "delší" odpoledne. Přitom den má stále 24 hodin.

Žena by spíše měla otěhotnět, hlavně pro "to" je přivedena na tento svět. Pokud někdo nesouhlasí, promluvte si se svým lékařem, co a jak je učili na fakultě, jaké konstrukce je ženské tělo a co jemu hlavně vyhovuje - z hlediska přírodního. Přírodu, jak známo, neobelstíte. Stejně jako ekonomické zákony fungování státu.

Něco podobného, ale v obráceném gardu k popisovanému opatření paní ministryně, jsem kdysi slyšel na estrádě, jak jeden "zlepšovatel" navrhl, aby se 4 cm od konce dřevěné tužky nevtlačovala tuha. Protože "špaček" tužky se vždy zahodí, špatně se drží. Spočítal snadno, kolik se ročně uspoří tun tuhy. Zamyslel se a hle. Okamžitě navrhl, aby se o ony 4 cm zkrátila tužka samotná a hned spočítal, kolik kubíků kvalitního řeziva se za rok uspoří! Zdravého rozumu je nám třeba...R^

15 0
možnosti
Foto

Odborníky ano,ale jak obrat pracující ovčany.

3 0
možnosti
PB

;-D karma. I za Milouše.

3 0
možnosti
PV

po shlédnutí dokumentu Miloš (nedávno) si myslím že bude autorka třeba ještě moc ráda když bude ve věku o 10-15 let nižším než on mluvit aspoň tak inteligentně jako Jakeš ve věku natáčení toho dokumentu. Pošklebovat se tomu proslovu jako by to byl připravený projev neznamená že když byl Jakeš špatný rétor tak byl taky dement.

1 10
možnosti
Foto

Máte pravdu, je to dost síla. Ale, upřímně řečeno - občas se k ní přibližujete.

1 0
možnosti
JZ

J40a81n 51Z16í52m68a

4. 8. 2018 18:30

Tohle začalo už za pana profesora, pak přišli koumáci z Liďáku, komunisti se taky oháněli svými "odborníky" z nichž jeden jejich vlastní partaji prohospodařil 80 mio. při stavbě nového sídla. To zas jen současní vúdcové nedomysleli, že by si měli krýt záda skutečnými odborníky....!!

1 0
možnosti
JP

Jo, jo,komunističní odborníci. Jeden z nich kupoval vzácné obrazy a taky jel vyzvednout do Švýcarska milióny, pak zemřel a protože byl chuderka naprosto nemajetný, tak mu ještě rodná KSČM zaplatila pohřeb. Do té doby jsem si myslela, že Europoslanci mají slušné příjmy, ale oni jsou to vlastně chuďata zcela nemajetná.

1 0
možnosti
Foto

No jo soudruh Jakeš a jeho slavný projev :D Pozdravujte i partnera za jehou trousící výrok :D. Jinak to perpetuum mobile v jejím výroku.. Ono to není úplně tak jednoznačný. Samozřejmě když se podíváme na to, že jeden nový státní zaměstnanec dostane mzdu x a zpátky vrátí státu nějakou část x v daních, tak na tom stát přímo nevydělá. Nicméně jsou tam další nezanedbatelné efekty. 1. Ten člověk mohl být člověk závislý na dávkách, nezaměstnaný, tj. stát by do něj rval peníze tak jako tak. 2. Nezaměstnaní patří do rizikovější skupiny z hlediska sociálně patologických jevů, pokud někdo nemá prachy, má tendenci se uživit jak se dá, v šedé ekonomice, krádežemi atd... To taky není zrovna výhra pro nikoho. 3. Státní zaměstnanec utrácí a jelikož je dneska zdaněné kdeco, tak se státu vrací další část. Takový člověk zkrátka pomáhá točit kola ekonomiky i když si můžeme říkat, že jeho pozice je úplně zbytečná (a všichni doufáme, že to není zrovna někdo, kdo má za úkol buzerovat kvůli prkotinám)...

Nepatřím mezi ty, kteří by jásali nad tím, jak vzniká armáda lidí se zbytečnou prací, kteří se možná ani moc nepředřou, zatímco v soukromém sektoru se kmitá a maká, na druhou stranu je mi milejší stav, kdy není problém sehnat práci, kdy se na ulici můžu cítit celkem bezpečně, než když budeme mít sice málo úředníků, ale bude spousta lidí bez práce ve snaze nasát se na státní systém podpor. Ono to nelogické perpetuum mobile kupodivu funguje, kolikrát jsem si myslel, že se to dávno musí celé zhroutit, ale je to jenom díky tomu, že stát narozdíl ode mě a mých flašek má tu moc si peníze z ničeho vyrábět a používat "leverage" podobně jako banky, které vesele půjčují miliony na hypo, aniž by ty miliony měly. Prostě si bohatství vyrobí a předplatí tzv. na páku... A převapivě se to ani nepromítá příslušným tempem do inflace. Nejsem ekonom, takže netuším, co je nejlepší ani "to správné".

1 8
možnosti
Foto

Ne nejste ekonom, jen tak nějak věříte tomu co vám řekli ve škole a čím nás krmí politici. Správné je, aby stát nezasahoval do žádných dobrovolných lidských činností.

12 2
možnosti
PB

P77e27t90r 97B96r96o25ž

4. 8. 2018 9:26

To mají Češi za to, že skočili na kecy o tom, že bude líp...

12 0
možnosti
TB

"Ministryně" prostě vymyslela průměrné socialistické perpetuum mobile. Něco jako Špidlovo "zdroje jsou" a "dluhy se neplatí".

33 0
možnosti
VH

"Dluhy se neplatí" bylo Paroubkovo "moudro", ne?

2 0
možnosti
Foto

Počet obyvatel v Česku je v některých státech velké město a zvládne to řídit starosta se svým týmem. Poslat do pracovního procesu 30% státních zaměstnanců je ekonomičtější než jim zvýšit platy.

Zvýšit o 30% minimální plat a vzhledem k tomu, že přibližný poměr státních zaměstnanců k ostatním pracujícím je 1:5 a ti to stejně utratí je logicky lepší řešení. :-)

10 2
možnosti
Foto

Co myslíte státními zaměstnanci? Tam přece patří i lékaři, hasiči, učitelé, policisté atd....trochu nerozumím...myslíte pouze úředníky? Jinak ohledně minimální mzdy to je problém.

5 1
možnosti
Foto

Ohledně umělého oplodnění to je hodně bolavé...někdy skutečně hrozí rakovina prsu apod., ale řešit to těhotenstvím matky samoživitelky nepovažuji za rozumné vůbec, protože to pak vidím ve škole ty důsledky. Pokud nemůže otěhotnět pár, pak je to otázka, zda ti lidé mají být spolu (často si to jen myslí nebo chtějí rodinu a opak je pravdou). Pokud mají, je zase otázka, co dělá s fyziologií vajíčka umělé oplodnění a do jaké míry to podporovat. Tam odpovědět neumím a nechtěla bych být tím, kdo to rozhoduje. Mě jsou bližší přirozené procesy, ale pokud to tak má být...babo raď..

0 0
možnosti
  • Počet článků 684
  • Celková karma 43,37
  • Průměrná čtenost 20213x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články