Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Rakouský kancléř je proti ilegální migraci a nikdo ho za populistu ani xenofoba neoznačuje. Těší se důvěře všech čelních politiků. Za xenofoby označujeme lidi, kteří pohrdají jinými rasy, či etniky, nechtějí je přijímat mezi sebe. Ale ne ty, co jsou proti ekonomické migraci. To, co autorka označuje za liberalismus, se označuje v politické terminologii jako libertarianismus. Liberalismus už je nyní něco úplně jiného. MImochdem, je celá řada liberalismů a jeden z nich, ekonomický reprezentuje i Miton Friedman a toho bychom jako neomarxistu označit nemohli.

2 1
možnosti
KJ

K70a50r59e15l 60J65a64n49d82a

29. 7. 2018 12:55

Ale, jsem popleta, nikoliv váš, ale pana Řeháčka.

0 0
možnosti
KT

Autorka sepsala mnoho řádek na téma, co by se v ČT mělo a nemělo říkat, koho k mikrofonu zvát a koho ne. Tak trochu mi to připomnělo doby, kdy po hlavním projevu nějakého toho socialistického krasoducha vystoupil věcně příslušný politruk s tak zvaným koreferátem, ve kterém vše uvedl na pravou míru a obecnému lidu sdělil, jak mají předcházející slova všemu rozumějících soudruhů chápat.

Jakla dlouhodobě nesnáším, považuji ho za polovzdělance, který dodnes profituje z letitého spojení s mentálním narcisem Klausem. Patent na moudrost a jediný správný názor, toť jejich společné krédo. A tak plká a blábolí, jsouc oslněn vlastní moudrostí.

Kdyby ČT pozvala Hynka Kmoníčka, bylo by to to samé, možná s tím rozdílem, že Kmoníček, který momentálně pracuje v USA, by volil příhodnější argumentaci, vyplývající z toho, co kolem sebe vidí a slyší.

Prof. Lukeš se nepochybně vyjadřoval pod vlivem současného dění v trumpovské Americe, které pro mudrce Jaklova typu ještě dlouho zůstane nesrozumitelným. Celkem pak chápu jeho zoufalství, jakého že krasoducha mu to ČT za oponenta vybrala?!

4 20
možnosti
PS

Celý blog je o lidech kteří nemají argumenty a jediné co dokáží je urážet druhou stranu sporu. Váš příspěvek je názornou ukázkou přesně takového chování. Vy krásně potvrzujete že potrefená husa se vždy ozve. Zplodil jste něco jako vzorový příklad pro popsané chování. A co je opravdu zarážející je fakt že vy si to ani neuvědomujete.

21 2
možnosti
Foto

To že ve vzduchu začíná poletovat podezřele hodně nálepek jsem si taky všimnul a přičítám to zuřící ideologické válce. Ony ty nálepky jsou tak trochu jako uniformy - ukazují kdo na jaké straně stojí, což je ve válce poměrně dost důležité. Bohužel.

K nějakému normálnějšímu stavu se ale nepropracujeme tak, že budeme vyzývat k nenálepkování, ale tak, že prostě odstraníme příčiny té války - v době míru nejsou uniformy potřeba - a to v evropských poměrech znamená vyřešit dva velké problémy: imigraci (a zatím jsem pohříchu těch vlaků vracejících odmítnuté azylanty moc neviděl) a předluženost (ani tady - kromě zuřivého tisknutí peněz - žádné strukturální reformy přebujelého sociálního systému zatím nevidím).

(a esi někdo ty nálepky sbírá - tak vyměním dva xenofoby za sluníčkáře a kavárníka)

14 0
možnosti
Foto

Ad tištění peněz? Vy nepoužíváte platební kartu?

0 0
možnosti
Foto

O31t54a 28B76l20a90ž82e18k

27. 7. 2018 23:48

Profesor Lukeš se zachoval ostudně - avšak navrhl jsem ČT mailem - pokud jej chtějí ještě někdy pozvat - postavit proti němu někoho obdobně akademicky vzdělaného. Pan Jakl je absolventem Fakulty žurnalistiky UK, poté byl závozníkem, vedoucím kulturního střediska, novinářem Lidových novin. No - já bych navrhoval postavit proti profesorovi Lukešovi někoho s opravdu rozdílnými a říznými názory, ale aby byl přitom "vyfutrován" minimálně obdobným vzděláním. Doktor Robejšek získal doktorát politologie v Hamburku, tamtéž vystudoval ekonomii, na UK vystudoval sociologii. Jedna z jeho diplomových prací je sporná - ale jak doktora Robejška znám, diváci by se při konfrontaci Robejšek-Lukeš určitě nenudili. A už kvůli páně doktora Robejška povrchové úpravě by nemohlo dojít na "koňský ohon", o jistém, alespoň předběžném respektu ze strany profesora Lukeše nemluvě.

17 4
možnosti
RP

Rozumný názor. Teď hlavně aby ho zastávali v televizi ti, co o těch rozhovorech či duelech rozhodují.

4 0
možnosti
LD

A nemůže za to politická korektnost, ve které jedeme všichni včetně paní Šichtařové? Ono je těžké někomu říci, že je blbec, tak jak to uměli naši předkové. A tak škatulkujeme, abychom neuráželi. Nicméně blbci zůstávají blbci, i když se schovávají za hlas lidu.

7 0
možnosti
RZ

Pravda je lež , a lež je pravda . Dnešní společnost. Karma :-)

12 1
možnosti
Foto

Já stále čekám a čekám, kdy autorka, krom zavření hranic navrhne i nějaké jiné řešení, protože si dovolím skromně odhadnout, že jen zavření hranic nepomůže

3 22
možnosti
BC
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,37
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články