Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

J84i76r93i 75V93r35a18b25e26c

20. 7. 2018 10:24

Je zajímavé, že ty dotace nám platí defacto Němci a tam se nikdo nevzrušuje.

0 10
možnosti
OH

Ne, neplatí. Eura z EU jdou do devizových rezerv ČNB a ta pak emituje koruny, které jdou na dotované projekty, takže dochází ke znehodnocování úspor a jediným efektem je růst devizových rezerv.

6 0
možnosti
Foto

Tak až vystoupíme z Eu,jistě nebude Středočeský nebo Olomoucký kraj posílat dotace do Prahy....;-)Co navrhujete,měl by Olomoucký kraj uspořádat referendum o vystoupení z Česka...?

1 3
možnosti
PK

Jak to Olomouckému kraji pomůže, pokud mu zůstanou stejní úřednici?

0 0
možnosti
JK

Jde o systémové zlo. Dotace křiví charaktery a křivé charaktery vymýšlí dotace. To není kruh, ale stoupající spirála, nárůst obého je zřejmý.

40 0
možnosti
Foto

Není to spíš naopak, že křivý charakter křiví dotace? Co bylo dřív? Zkažený charakter nebo dotace? Po zrušení dotací tady budou jen samé ryzí charaktery?

5 0
možnosti
Foto

;-D Systém je holt systém. Nakonec i sponzoring jsou dotace. Sponzor si je odečítá ze zisku. Tedy hrubého, že. A i tak ,,optimalizuje". Jinak jsou jakási ,,účetní období", že. A tak se různě ,,čerpá", neb nevyčerpání za období může pro to příští krátit další ,,příděly". Ale to autorka vše více a lépe ví i zná, než má maličkost . Možná to řešila i v jejich akci. Třeba i to, jak optimalizovat a správně kapitalizovat zisky. I ony odpočty;-)

0 0
možnosti
JK

Je to jinak, sponzoring je náklad vynaložení za účelem tvorby zisku, jde o formu reklamy a výše je zákonem zastropována. Pokud kontrola FÚ zjistí, že jde pouze o dar, vše se zpětně dodaní.

Ani u popsané dotace nebyl porušen zákon (což je v textu uvedeno), zcela správně je rozporována účelnost poskytnuté dotace. Úředníci odtržení od reality ztrácí soudnost a vyhazují peníze oknem. Tentokrát stál pod oknem Dalibor, který díky tomu mohl zase housti.

1 0
možnosti
Foto

Nevím, jak je to s koncerty, ale pronájem Velkého sálu Lucerny včetně orchestru, moderátora, předtančení, poplatku OSA, zajištění programu a dalších služeb (osvětlovači, ozvučení, úklid....) přijde na cca 250 000,- Kč

3 0
možnosti
LO

L45u34b53o60š 59O96t11t

20. 7. 2018 8:40

Dotace byla v pořádku, měl přece přijít Hurikán ;-D

21 0
možnosti

Vážená paní Šichtařová, ve vší úctě k Vašim znalostem...Dotace nedotace, babča Nováková půjde za svým idolem třeba i do Lucerny i kdyby se jí řeka už drala do baráku. ;-)

1 15
možnosti

Je vidět, že se v lidech opravdu vyznáte.

1 0
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,35
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články