Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J62a21k59u57b 20R50o79t18h

13. 7. 2018 11:05

Trapné je, že si pletete "jiný názor" a fake news. Je-li to pro vás totéž, jste na tom skutečně blbě.

Bože, já se médii aktivně a profesně zabývám 29 let. O ekonomice toho vím málo. Takže o ní nepíšu. A vy? Směšné.:-/

5 11
možnosti
JH

Nepíše autorka náhodou spíš tak trochu o tom, že názor nemá co dělat ve zpravodajství?

12 0
možnosti
JZ

Jaksi nechápu logiku myšlenkového pochodu "od pravdy k víře" a od "skepsi ke lži". Jestliže člověk touží po čisté pravdě (pokud si už dovolíme ten luxus něco takového jako "čistá pravda" a "nezaujatá informace o ní" předpokládat), tedy výčtu objektivních fakt bez jakéhokoli dalšího výkladu, tedy po informaci bez informace o informaci, k čemu potřebuje víru v pravdu? Když je člověk schopen sám posoudit, co je pravda nebo alespoň pravdě-podobné, a nepotřebuje k tomu žádnou interpretaci pravdy, pak nepotřebuje ani žádnou víru, instituce ani žádné jiné "dodavatele" pravd, tím méně dokonce nějaké propagátory lží. Pohodlně se může lžím zkrátka vyhýbat. Stejně tak nemá smysl uvažovat o tom, že skeptik, tedy člověk, který v pravdu nevěří, bude vyhledávat jakési hlasatele pofidérních pravd.

Nedává to smysl. Pokud věříme, že člověk stojí jen o pravdu a víru v nějaké hodnoty, pak se pravdy a hodnot může domoci jen svým vlastní postojem k nim a ke světu, nikoli úpravou světa a designováním hodnot.

Je tedy zcela zbytečné si dělat starosti o hodnověrnost médií nebo institucí: pokud člověk je schopen je posoudit, nemůže se vydat špatným směrem. A pokud sám ztrácí vlastní víru a pravdu, pak zase není možné o něm tvrdit, že je schopen s tím vším sám odpovědně naložit a je nutné mu pravdu a vnější svět udržovat. Což je zase v rozporu s tím, že chce pravdu.

2 1
možnosti
VD

Někdo tady v diskusi zmínil poradce, analytiky a politology v ČT a pod. To je teda skutečně síla.

Pokud dotyční prezentují své osobní názory, může být, je jen otázka, proč zrovna oni v tzv. veřejnoprávním médiu?

Pokud jsou ale představováni jako nezávislí objektivní experti daného média, tak to je právě ten děs a hrůza.

Většinou jsou to jen propagandistické výlevy ve prospěch jejich mecenášů v pozadí, nic víc. A diletantství a neznalost základních principů věci z toho kouká na všechny strany.

:-)

33 3
možnosti
LB

Měl byste ČT nabídnout své služby, jistě byste poradce, analytiky a politology vybíral lépe;-D.

Asi netušíte, že Česká televize je neuvěřitelně omezena celým systémem (nesmyslných) opatření, zajišťujících formální vyváženost, která se dá spočítat.

Tato pravidla vytvořená poslaneckou sněmovnou už nepočítají s tím, že důležitá je obsahová, informační vyváženost.

Na to, jak mají moderátoři ČT svázané ruce, odvádějí podle názoru skutečných (ne samozvaných) mediálních odborníků obdivuhodnou práci.

4 16
možnosti
Foto

V případě ČT bych to zpravodajství a publicistiku neviděl úplně "sluníčkářsky," spíše naopak, oproti BBC rozhodně docela vyváženě. V rozsahu mého portfolia digitálního balíčku O2 mám možnost sledovat zprávy z Německa, Ruska, Francie, Itálie, Španělska, Slovenska, USA atd., ale kupodivu nejvyváženější mi připadají relace Al Jazeera se skvělými redaktory asi z celého světa (podle vizáže, resp. barvy pleti). Takže u nás to s výjimkou soukromých televizí (nejotřesnější Nova a Barrandov) není až tak špatné. Zato německá, americká a zejména ruská televize, to je atentát na kulturu i zdravý rozum.

8 5
možnosti
JH

J88a57n 39H89a83r48v90a53n

13. 7. 2018 9:44

OK, je samozřejmé, že sluníčko to sluníčkářsky nevidí. Taky jste na ČT přisátý? ;-D

9 1
možnosti
JF

J15i93ř73í 30F63o34g97e83l

13. 7. 2018 9:24

Bezezbytku souhlasím. Nechápu proč mám platit televizi, která slouží úzké zájmové skupině politické i umělecké.

A opravdu nejhorší je, že nám vnucuje myšlenky moderátorů místo položení informací na stůl a že pracuje s pečlivě vybranou skupinou politologů či účelově zpovídá pouze oportunisty ve stranách viz Netolický.

26 5
možnosti
JM

K čemu veřejnoprávní televize? Veřejnoprávní noviny taky nemáme. Je to jen snaha ovládat lidi za jejich peníze. A zrušit veřejnoprávní média lze. V Řecku veřejnoprávní televizi zrušili. Sice kvůli zkrocení enormního státního dluhu, ale principiálně to jde. Není žádný zákon, ani EU směrnice, že musíme mít veřejnoprávní televizi.

29 3
možnosti
JH

J40a64n 46H66a27r37v38a22n

13. 7. 2018 9:23

K čemu ČT? No přece pro těch 7 miliard Kč které jim platíme - však nám nechtějí říct jejich platy abychom prý neomdlely. Moravec údajně 350 000 Kč měsíčně 8-o

7 1
možnosti
VD

Téma dobré, ale nic nového, bohužel s velkým zpožděním.

Že naše veřejnoprávní média nejsou nestranná, nezávislá, objektivní, že jsou tendenční, zavádějící, manipulující a pod., se tady přetřásá již několik uplynulých let.

Takže co je smyslem článku?

Pokud se jedná o připomenutí všeobecně známého, tak to samozřejmě nikdy neškodí.

:-)

1 1
možnosti
JH

Tak zvaná veřejnopráví média jsou asi největším polistopadovým podvodem!

11 6
možnosti
JS

Největším polistopadovým podvodem byla kuponová privatizace, která vedla k rozkradení českého kapitálu, v důsledku čehož jsme se stali montovnou Evropy. Ta televize je až na druhém místě, protože se to dlouhodobě, a bohužel úspěšně, snaží ututlat.

0 0
možnosti
Foto

Pokud jste kritizovala česká veřejnoprávní média (což z článku úplně nevyplývá) pak je asi naše Rada pro televizní a rozhlasové vysílání, která má mít nad tím dozor - a nekoná, úplně zbytečná. Chová se stejně jako ony, a navíc, neplní své povinnosti. Jinak by nebyla dlouhodobě Česká televize taková, jaká je, nestranila by jen jednomu politickému směřování... A jakému? Zmínila jste se o tom sama, paní Šichtařová. Ale díky za upozornění. :-/R^

15 2
možnosti
LB

Paní Pantlíková, mohla byste uvést jeden jediný konkrétní příklad, v čem Česká televize neplní své povinnosti? A kterému politickému směřování ČT straní?

Děkuji za odpověď.

4 5
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 43,38
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články