Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JAZ

Co to je zase za článek?

1 0
možnosti
PK

A pěkně prosím, jste si všichni jisti, že nejrozšířenější veřejnoprávní "zpravodajská" televize Čt24, je českou stanicí pro objektivní, nezaujaté sdělování zpráv z dění všeho Světa i domova?

Dle výběru, (i záměrného nevýběru) "zpráv" a jejich dikce, se dá zcela objektivně usuzovat, že tato stanice, má jen kamuflážní název Čt24. Ve skutečnosti zřejmě v Praze umístěná odbočka nejsofistikovanějšího dezinformačního oddělení té americké, hodné, prý až do "těch hrdel" objektivní Central intelligence agency pod celosvětově známou zkratkou CIA. Zvláště samozřejmě ve státech, kam ruku v ruce s Pentagonem a NATO, importovala demokracii. (Po americku, jak jinak)........

1 2
možnosti
Foto

Mám poněkud lepší mínění o zpravodajství na ČT24.

0 0
možnosti
RV

Ešte horšie, než vojna rozpútaná diktátorom je, keď ju rozpútajú (alebo sa ju aspoň vyslovene snažia rozpútať) tie "tradičné politické elity". Dobré za komunistov bolo, že bolo jasné, že skôr či neskôr skončia, a bude nám lepšie. Dnes takú šancu nemáme.

1 1
možnosti
MS

Taky názor....když už jsem u těch populistů.....

0 0
možnosti
KC

Paní Šichtařová disponuje kromě literárních kvalit a slušnou dávkou odbornosti také odvahou. Dovede si někdo představit, co to dnes (a kdykoliv jindy )znamená pustit se do kritiky prolhaných médií? Jsou pak schopna vrátit vám to i s úroky při první vhodné příležitosti. Nicméně lidi tohoto druhu ničemu už nevěřící Česko naléhavě potřebuje už proto, aby lži, přelakované nápisy a tendenční krákorání neměly bezvýhradně navrch.

28 4
možnosti
SM

Poněkud blbost. Lidi ničemu nevěřící, nebo taky všemu věřící, celkem k ničemu Česko nepotřebuje. Lidi myslící a snažící se vědět potřebuje jako sůl. A ten vtip s odvahou patří do doby před listopad 1989.

1 1
možnosti
Foto

Na přelomu let 2000 a 2001 proběhla velká bitva o Českou televizi. Šlo jednak o peníze, tedy penězovody pro vyvolené a pak také o ideové směřování ČT. A dnes, po necelých 20 letech, vidíme důsledky.

33 6
možnosti
LB

Jestli ČT nejde pod vousy agentům StB, tak je to jen důkaz, že odvádí dobrou práci.

8 11
možnosti
SN

:-).......Markétko, díky za pěkný článek: Zároveň Vám posílám blahopřání k jmeninám!

Dnes už se to nepamatuje, ale já pamatuji......Markéta, hodila srp do žita. To symbolizovalo začátek žní, žito se kosilo první. Dnes už se pěstuje jen omezeně, dříve to byla hlavní obilnina pro pečení chleba. Moc Vás zdravím! R^R^R^V

5 1
možnosti
PK

No, až na ten rýmek, asi? - "Markéta hodila srp do žéta", nebo raději - "Markyta hodila srp do žita"? (Jen tak, nic ve zlém).

0 0
možnosti
RW

Česká televize NEMŮŽE informovat objektivně a vyváženě! Média placená z veřejných prostředků (nejen z rozpočtů) musí podle závazných pravidel EU informovat v souladu s hodnotami a zájmy EU.

17 6
možnosti
Foto

J75a65k80u25b 83R39o34t60h

13. 7. 2018 11:38

Ale nemelte. To, že jednou blábolil člen Rady, člověk, kterého znám víc jak 30 let a málokdy jsme jej zaznamenal střízlivého, člověk s letitou přezdívkou Koblih, neznamená, že to tak. Ale jednodušším to stačí k povyku. :-/

7 16
možnosti
LB

Paní Šichtářovou musím obdivovat, že při pěti dětech zvládne sledovat televizi natolik, že se cítí povolána vynášet kategorické soudy. Bývá zvykem (a i slušností), že když už něco nebo někoho podrobíme kritice, jasně a srozumitelně také uvedeme, v čem konkrétně kritizovaný chybuje.

V titulku jsou sice zmíněna veřejnoprávní média a hned v první větě se objeví výraz "Fake news", ale v celém blogu jsem se nedopátrala, který onen "Fake news" má autorka na mysli, v čem konkrétně spočívá údajná neprofesionalita redaktorů veřejnoprávních médií. Nemám nic proti adresné kritice, ani ostře formulovanému názoru, nicméně pak logicky očekávám, že i sám kritik podává perfektní výkon.

Jestliže se v blogu objeví perla: "...právě veřejnoprávní média, která se často pokoušejí o svůj svérázný výklad pravdy a namísto toho, aby ́jen ́ informovaly a nechali na příjemci zpráv, aby si fakta vyložili po svém", zpozorním. Je paní Šichtářová kompetentní analyzovat televizní a rozhlasovou žurnalistiku, když se sama dopouští takových triviálních prohřešků proti češtině? Tu by snad jako akademicky vzdělaná osoba ovládat měla, nebo na jiné uplatňuje jiná měřítka, než na sebe?

Pro jistotu, správně měl text vypadat takto: "...a namísto toho, aby (média) ́jen ́ informovala a nechala na příjemci zpráv..." "Média" jsou podstatné jméno rodu středního, což je učivo I. stupně základní školy, takže koncovka ve shodě podmětu s přísudkem je "a", nikoli "y" ani "i".

9 19
možnosti
VD

A Vám za Vaše dezinformační výplody platí ČT nebo její dobrodinci kolik?

:-)

4 3
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 43,37
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články