Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

John Swinton, vydavatel New York Times, ve své rozlučkové řeči pro New York Press Club, 1953

„Nic takového jako svobodný tisk neexistuje. Vy to víte, já to vím. Nikdo z vás by se neodvážil napsat upřímně svůj názor a i když by to třeba udělal, stejně by ho neotiskli. Každý týden jsem dostával výplatu za to, že jsem se do novin nevměšoval se svým vlastním názorem. Totéž platí i pro vás všechny. Kdo vybočí z řady, ocitne se na ulici a může si hledat novou práci. Vlastní úkol novinářů spočívá v podrývání pravdy, vyprávění lží, překrucování faktů a prodávání sama sebe, své země i rasy, za chléb každodenní. Vyto víte, já to vím, co to je tedy za hloupost, připíjet si na svobodný tisk? Jsme nástroje a loutky v rukou boháčů, kteří v zákulisí tahají za nitky. Tancujeme podle toho, jak pískají. Naše talenty, možnosti i život jsou vlastnictvím cizích lidí. Nejsme nic víc než intelektuální prostitutky.“

25 0
možnosti
PS

P80e11t23r 95S61k74á73c45e10l

15. 7. 2018 23:06

Jak smutný osud vzdělaných lidí, jakými jsou novináři. A nikdy se moderní aristokracii nezavděčí, natož přiblíží! Více v knize "Prolomení hradeb" od pana Hampla, je uvedena na http://www.nastvanematky.cz/

2 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
2 0
možnosti
JH

Markéto, to můžete hovořit stále dokola, sám o tom problému píši již 4 roky. Nezávislá a objektivní média prostě neexistují. Neuživila by se, protože jen velmi málo lidí chce znát pravdu. Musili by přemýšlet a to dělá mnohým problém. Nejsprostší je, že veřejnoprávní média chtějí za svoje bludy, od nás všech, prachy, a dokonce nás nutí zaplatit pod hrozbou sankcí, či exekucí. Smutná zpráva na konec, můžeme se snažit jak chceme, ale stejně nezměníme nic, pokud budou u moci stále ti stejní komunisté. Takže je to na nás.

4 3
možnosti
JR

J91a38n 35R85á38ž

15. 7. 2018 16:42

Jenže ČT je "živa" z povinné televizní daně a tak by ředitel neměl přemýšlet, co a jak vysílat, aby sehnal sponzoring na provozní režie. Kdo jiný, než ČT by měl být garantem objektivní pravdy ve zpravodajství.

2 0
možnosti
JM

J51i98t49k85a 98M65o48o78d43y

14. 7. 2018 15:22

Souhlas. Osobně zvažuju, jestli si dopřeju komfort zakoupením televize s povinností platit poplatky, ne pro těch pár korun, ale protože tím nechci slovy ředitele ČT vyjádřit důvěru. Karma R^

3 1
možnosti
Foto

Kdyby autorka využívala alespoň třetinu nástrojů kritizované BBC pro verifikaci svých tvrzení a dat, dalo by věřit, že jsou pravdivá.

7 11
možnosti
MR

Tak, srovnávat autorku blogu s profíkem z veřejnoprávního média je trošku zvláštní přístup. Když pro nic jiného, tak proto, protože autorka není placena z veřejných peněz a proto si může dovolit luxus vlastního názoru. A kupodivu, čtenáři na to slyší. Ostatně, já vás chápu, průměrná čtenost je věc, kterou člověk neokecá a číslo 20500 vs 1142 mluví o spoustě věcech, člověka to pak holt zamrzí.

10 1
možnosti
OR

Dnes je velmi moderni byt hodne napravo anebo hodne nalevo. Oboje znamena diskriminaci. Takze diky bohu za CT a BBC uprostred. A mimochodem vyraz Fake News je Fake. Donald si za to muze sam (napriklad svym lhanim na tiskovce v Chequers vcera)

1 5
možnosti
PF

P41e65t37r 36F70r81ý30d23e56k

14. 7. 2018 18:05

Hodne napravo? Jako hodne free market a minimalni stat? Jakym zpusobem je to diskriminacni?

0 0
možnosti
PP

Tak CT i CRO jsou dlouhodobe nejlepsi zpravodajske media.. utoky na ne nechapu... ani snahy TV Nova a Prima podlezat Babisovi...

Je smutne, ze takovato demagogie jakou na svem blogu sirite je oovazovana za relevantni nazor

7 12
možnosti
JZ

Nevím, jestli jsou nejlepší (podle mně ne - vice nestranné mi přijdou některé internetové zpravodajské servery včetně iDNES), ale každopádně zdaleka nejsou dost dobrá na to, aby byla veřejnoprávní - a o tom je koneckonců tento článek (jestli jste ho tedy vůbec četl).

6 0
možnosti
Foto

Nevěřím dezinformačním médiím, mám u nich bloka od Eurozpráv po TN.cz a čt24

1 1
možnosti
Foto

Mimochodem jak sama píšete tak je ta nedůvěra v media celosvětový problém.

Takže logicky to není o to u nás není o tom jestli ČT informuje objektivně, ale je to nějaký celosvětový trend.

Jestliže je to celosvětový trend tak "viník" rovněž musí být celosvětový, ne konkrétní medium.

Co nebo kdo přesně za tou nedůvěrou stojí se dá jen spekulovat, ale faktem je, že se začala projevovat po masivním rozšíření socialních sítí a zdá se, že právě díky nim se podařilo zasít nedůvěru v ty veřejněprávní a obecně velké media. A faktem je i to, že té nedůvěry využívají někteří politici, kteří ji "přiživují" a na alternativních faktech staví své kampaně.

To, že dotyční politici mají často vazby na Rusko pak není alternativní pravda, ale realita.

6 9
možnosti
  • Počet článků 684
  • Celková karma 43,37
  • Průměrná čtenost 20213x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články