Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I41v78o 75P61e52t14r67o24u81š

29. 6. 2018 11:01

Také mám výhrady k článku, i když jiné, než stávajících 6 přispěvatelů.

Vyčítat antinatalistům, že žijí na úkor společnosti je pláč na špatném hrobě. Leckdo z nich nemusí být zodpovědný za stávající socialistický systém přerozdělování. Jejich rozhodnutí je zcela legitimní a nelze je kritizovat za podmínky, které nenastavili.

3 0
možnosti
JB

A neb jak někdo, kdo se prohlašuje za liberálního ekonoma ukazuje, že v jiných oblastech života už mu laissez faire nevoní a potřebuje si kopnout do jiných.

8 1
možnosti
TB

Ano, když někdo proti kritice nemá žádné argumenty, tak ji obvykle označí za "kopanec". Mimochodem, autorka snad někoho nutí mít děti?

0 0
možnosti
VL

I mistr tesař se někdy utne. Tentokrát se Vám to nějak nepodařilo. je to celkem hloupý článek, bohužel.:-P Tak snad příště to bude lepší;-)

9 1
možnosti
SB

Až dosud jsem téměř všechny vaše články shledal vynikajícími, ale tenhle vidím jako jednu z největších hlpipostí, které jsem kdy četl.

Antinatalismus je zcela okrajový jev.

Ale zlehčovat nebezpečí přelidnění planety, to bych od vás skutečně nečekal.

Planeta prostě nemůže uživit neomezený počet lidí.

16 3
možnosti
Foto

Než něco nazvete pitomostí, zkuste se nad tím zamyslet nebo si o tom něco přečíst, zkuste třeba The Ultimate Resources od Juliana Simona.

1 5
možnosti
IM

Ale, ale, do tohoto jste se neměla pouštět. Už jste někdy viděla úměrně počtu obyvatel pěstovat Nigerijce nebo Pakistánce zeleninu na pólu? A doma nemají dost vody na to, aby to domorodce uživilo. Vody obecně samozřejmě neubývá, jak se nás někteří snaží přesvědčit, její podíl na člověka v přemnožených regionech ale dramaticky klesá. Kampak se asi vydají? Měla byste na to připravit své děti, vzorek na zkoušku tu z oněch krajů máme už 500 let.

0 0
možnosti
Foto

Nevšimla jsem si, že by těch antinatalistů bylo až tolik...:-/ A vícečetné rodiny vyrovnávají poměr natality - s těmi bezdětnými páry a singly. Antinatalismus je spíš názor ojedinělý, anebo - jak se říká - "kyselé hrozny." Ba naopak, vidím, že poslední dobou se dětí rodí víc - nejen v naší rodině, ale i v našem městě. R^

4 0
možnosti
JS

Bože... mějte si těch dětí třeba 10 když vás to baví... ;-O

3 0
možnosti
Foto

o to by tak nešlo, ale ať o tom píše ten, kdo v jiných článcích neohrnuje nos nad tím, když někdo upřednosňuje hromadnou dopravu, a nepíše alarmující článek o ekoteroristech, co by nám nejraději vzali auta a náš životní standard. Jde o to - jistá slova jistým lidem s jistým finančním zázemím, postavením a jistými názory, prostě věřit. Ale pokud mi tu někdo napíše, že přijít za autorkou do její firmy znamená, že mladému páru vyboxuje hypotéku na reálně a pohodlně dostupný byt ve velkém městě - a bez úroků!, že tentokrát vydělá mladý pár (aby se plně mohl věnovat svým dětem - ne žít život s jazykem na vestě) nikoliv tedy že vydělá banka nebo finanční poradce...no tak velmi ráda vezmu slova zpátky.

1 0
možnosti
MG

Řešením otázky, jak nepřivádět na svět nové lidi, není, vážená autorko, spáchat sebevraždu. Protože naznačujete, hned v úvodu svého textu, že ano, mám za to, že by bylo dobré, abyste se sama nad sebou pokusila zamyslet. Ačkoli, teď jsem si uvedomil, že když jste vymyslela shora uvedené, zamyslet se sama nad sebou ve vašem případě pomůže jen sotva.

3 1
možnosti
Foto

Je překvapivé, že problém s porozuměním psanému textu mají nejenom současní absolventi základních škol. Rv

2 0
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 43,30
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články