Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V roce 2001 jsem hledala po škole práci. Dělali u nas nábor k policii, řekla sem si, že to zkusím a zavolala tam. Po hodně výmluvach a strašení, co mě čeká u přijímacího řízení ztratil dotyčný důstojník přes věci personální trpělivost a řekl mi, že i když všechno splním, že ženský stejně neberou a praskl telefonem. Zvykli jsme si velmi snadno, že ženy mají přístup ke všemu stejně jako muži, ale ještě do nedávna to tak nebylo (např Švýcaři zavedli právo volit pro ženy až v 70.letech)

0 0
možnosti
Foto

Paní Šichtařová, jste úspěšná, žádaná, nikdy jste kvóty nepotřebovala a nikdy jste se na vlastní kůži nepotkala s diskriminací. Gratuluji. Já jsem diskriminaci potkala. Bylo úplně jedno, kolik toho umím, ale na tu pracovní pozici radši vzali chlapa, co toho uměl polovinu, ale neměl malé dítě, které jsem měla já.

Bohužel diskriminace žen na trhu práce existuje, nepomáhá jim to, že ze své výsostné pozice stejně jako bývalá ministryně spravedlnosti kážou o tom, že ženy mají mlčet a víc se snažit. To je vlastně to nejhorší - úspěšné ženy jsou takové včelí královny, které žádnou jinou královnu vedle sebe nestrpí. Měla byste si pod křídlo vzít tři další alespoň trochu úspěšné ženy a tlačit je nahoru. Že máte lepší věci na práci? Tak alespoň nepište ty žvásty a seznamte se s nějakou samoživitelkou, ať vylezete ze své sociální bubliny.

1 1
možnosti

To si musíte dělat srandu:-( Je tam tolik problémů..

1) "Já se nikdy v životě s útlakem kvůli pohlaví nesetkala – nikdy."

Já ano, mnohokrát. Ale co to dokazuje? Dokazuje zkušenost jedné nebo druhé obecnou pravdu?

2) "Každý racionální člověk dojde k závěru, že tyto americké kauzy vztahy mužů a žen nezlepšují, ale zhoršují."

https://cs.wikipedia.org/wiki/Argumenta%C4%8Dn%C3%AD_klam#Kvalifikující_jazyk

3) "Úmluva je útokem na rodinu. Nebo snad někdo může demografickými statistikami mé tvrzení vyvrátit?!"

Ne paní Šichtařová! To Vy máte dokazovat svá tvrzení, ne že ostatní je mají vyvracet. Ostatně vyvrátit demografickými statistikami tvrzení, že tato úmluva je útokem na rodinu?? Jak by to asi mohlo být možné? Vždyť to je tak donebevolající nesmysl, že si toho nelze nevšimnout!

V případě, že by tato úmluva byla útokem na rodinu (což je klidně možné, nevím), tak se důkazy dají získat možná nějakými odposlechy odpovědných lidí ale demografickými statistikami?

4) "Když se tedy manželé pohádají, může žena chtít, aby šel manžel až na čtyři roky do vězení, protože mu nedala souhlas se sexem."

Takový donebevolající nesmysl:-( Ano, článek brojí proti velmi problematické věci, ale podívejte jakým způsobem to dělá. Mozek a kritické myšlení ve strachu a rozhořčení vypínat nejde, tohle vážně ničemu nepomáhá..

3 2
možnosti
Foto

Samozřejmě, pro nás občany EU nemá příliš smyslu ratifikovat Istambulskou úmluvu, protože většina z toho, co se tam píše je u nás ošetřeno další legislativou a řada jevů, keré chce tato úmluva potřít, se u nás v takové míře nevyskytují. Ta úmluva dává svůj smysl v boji proti násilí na ženách, především v zemích, kde jsou práva žen potlačována, většinou se jedná o země třetího světa, či o země s patriarchálním systémem. Úmluva řeší například otázky nucených sňatků, obřízky genitálu, nucených potratů a sterilizací, a takz. trestů ze cti, patrně zabití ženy, že zcizoložila. Markéta šichtařová vše vidí z pozice sebe, coby úspěšné, vystudované, středostavovské bílé Evropanky. Ta zd e v ČR opravdu nemá žádný problém a možná je i jako přední expertka v ČR na ekonomiku, domácí porody, povinné školky, olympijské hry, automatizaci a robotizaci, bytovou otázku, inflaci, úrokové sazby, anglickou politickou terminologii, a další témata všude nadšeně žádána. Ale řada žen z třetího světa nemá takové štestí. Ačkoli některé díky tomu, že vystudovaly vysokou školu stejné zanlosti jako Markéta Šichtářová, nemohou se jednak svobodně vyjadřovat ve svých blozích, protože jim v řadě zemí hrozí vězení, jsou znásilňovány beztrestně svými nejbližšími příbuznými, mohou pracovat maximálně z domova a někde nesmí pracovat vůbec.Jako bouři ve sklenici vody vidím pastířský list, kterým voadí, že by se studenti ve školách mohli dozvědět o odlišných formách genderové indentity. Nic jiného se zde nepíše. Tytto formy existují. Je lepší, když se o nich dítě dozví ve škole, a ví co se jedná, nežli, když jako dospělé potká transexuála a vyděsí se jej. V Kanadě se přijal zákon C16, který měl chránit osoby s jinými genderovými rolemi před diskriminací. Ten už byl patrně trochu přepísklý a vyvolal diskusi o tom, že se musí, pokud si to transexuálové vyžádají, oslovovat ne jako on, ona, ale jako oni anebo úplnými anglickými novotvary. A to na úřadech povinně.

2 2
možnosti

M20a69r80e40k 34P54e84c44h

28. 6. 2018 13:48

Tedy podle Vaší logiky:

1. musí být bloger, potažmo každý, kdo vyjádří svůj názor k určité věci, odborník v dané problematice;

2. je efektivní, když úmluvu (rádoby) potírající násilích na ženách (plus další věci, které zmiňujete) mají ratifikovat země jako ČR, jejichž právní rámec uvedené věci již dávno řeší.

Navíc - násilí a útlak má být řešen bez ohledu na pohlaví pachatele nebo oběti. Navíc - ochranu proti diskriminaci, násilí a útlaku má v demokratické zemi zajišťovat stát prostřednictvím svého soudního systému. V žádném případě nějaké neziskovky nebo hnutí, která se strašně ráda staví do pozice žalobce i soudce (viz MeeToo). A jestliže si někdo vzal do hlavy, že je žena, byť fyziologicky je to muž, pak je to jen jeho problém a nevím, proč by měl požívat zvláštních práv nebo ochrany.

3 1
možnosti

Velmi výstižný ten pojem znásilnění z nedbalosti, nejen ve Švédsku, ale i v USA s ním mají zkušenosti - viz kauza me too. Společnost je prolezlá rakovinou umělých pravidel bránící přirozenosti, hledají se problémy tak kde nejsou, vytváří se kauzy, nové zákony a pravidla, privilegované skupiny menšin jsou pozitivně diskriminovány na úkor většiny. Vypadá to jako by si z Orwela v Bruselu udělali kuchařku

7 0
možnosti

pseudoproblém. abychom nemuseli řešit hrozící nedostatek vody, budeme se zabývat hovadinami. a ještě tak, aby část populace přivedla pod úřednickou šikanu. vytvoříme další úředníky, udavače, kontrolory, soudy a trestní tribunály. to budeme mít život fakt krásnější. a znovu, jako již mnohokrát mi chybí blicí smajlík

8 0
možnosti

Velký souhlas s autorkou i p. Kolářovou, a přeji si jediné, aby se naši politici zachovali jako ti slovenští, aby shodili smlouvu pod stůl a nic neratifikovali. A abychom tak jako Slováci dostali do ústavy, že manželství je jedinečný svazek muže a ženy. NE gay manželství, Ne gay adopce dětí !

Vždyť to je šílené, kam se to vyvíjí, spolky jako feminy a LGBT už fakt chytly BSE.

9 0
možnosti

Mely by se tam dat i kvoty na rodičky. 50% zen bych zakazal rodit a kvotami na jejich misto dosadil muze.

Cetl jsem, ze nejakej chlap pro nezajem partnerky kojit se nechal rozkolit a sve dite i uspesne odkojil. Takze tam take tech 50% a pro genderovou vyvazenost a nezatezovani jedne osoby by se porod a kojeni nemelo nechavat na jedno cloveku. Pekne stridat. ;-);-D

3 0
možnosti

Takový Mitrofanovův kozel ? ;-D;-D;-D

4 0
možnosti

Paní Šichtařová, opět jste to popsala velmi přesně!!!!R^

9 0
možnosti
  • Počet článků 683
  • Celková karma 44,32
  • Průměrná čtenost 20243x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články